Forum


618

innlogget

41994

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no
  • råbban67

    Ribbe m/varmluft

    22. des 2017 00:45 | Vist 296 ganger. Skal steke 2 ribber....men får ikke lagt begge i samme forma.
    Går det greit med varmluft og begge ribbene samtidig-under hverandre?
  • calibra

    # 1. 22. des 2017 00:55 Ja! Langtidsstek de på 120-130 grader i 3-4 timer. Så tar du ut den ene og guffer opp sånn at du får sprø svor.. så inn med den siste og få sprø svor på den også.
  • Proxima

    # 2. 22. des 2017 00:58 Usikker på det, men dette er den oppskrifta vi bruker:

    https://altgodt.no/2014/12/23/sjolvaste-ribba-2/

    En del matgeeks som sverger til den, har jeg skjønt.

  • Godisgris

    # 3. 22. des 2017 01:07
    calibra skrev 22.12.17 kl. 00:55
    Ja! Langtidsstek de på 120-130 grader i 3-4 timer. Så tar du ut den ene og guffer opp sånn at du får sprø svor.. så inn med den siste og få sprø svor på den også.
    Langtidssteking av ribbe kan anbefales av meg og, kjøttet blir så fantastisk mørt og den blir lettere å fordøye.
  • Mirromurr

    # 4. 22. des 2017 01:08 Jeg steker alltid ribba først oppned i ca. 35-45 minutter på 200 grader og så rett veg i 2 1/2-3 timer i 220 grader. Husk at varmluft kan trenge litt mer varme enn vanlig steking. Hvis svoren er kjip kan du skru opp kitt de siste 10 minuttene, men hvis det blir for svidd, bruk folie over i 10-15 minutter.

    Slik har jeg gjort det i alle år. Legg en asjett under ribba før du setter den i ovnen. Er ribba skeiv, kan det bli ujevn steking. Bruk da noe under slik at du får rettet den opp. :)

    God Jul.