Forum


1860

innlogget

42804

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no
  • 1961

    # 1. 27. okt 2016 00:41
    Bastus skrev 27.10.16 kl. 00:36
    Det er på mange måter en positiv nyhet at stadig flere satser på en vegetarisk livsstil.
    Vitenskapen har i lengre tid ment at animalsk føde er nødvendig for vår ernæring.


    Du mener vel "Unødvendig", eller? Ellers kan det ikke være positiv trend at mange satser på vegan/vegetar?
  • Bastus

    # 2. 27. okt 2016 00:43 Korrigert, takk!
  • MICHAELofNORWAY

    # 3. 27. okt 2016 00:47 Tenk å spise opp all maten til dyra?

    Hvor mange dyr må slaktes om alle mennesker skulle begynne å spise dyrket mat?
  • oddmtk

    # 4. 27. okt 2016 00:55 (red. kl. 00:55) Det blir ingen vegetarisk livsstil her i gården iallfall.
    Man kan godt argumentere med at mennesker ikke trenger kjøtt, men i mine øyne vil kjøtt alltid være en naturlig del av kostholdet til mennesker.

    Men folk kan selvfølgelig spise mindre kjøtt enn mange gjør i dag.......og man kan også bli mer bevisst på hvor kjøttet kommer ifra og hvordan det er produsert.
  • MICHAELofNORWAY

    # 5. 27. okt 2016 01:03 Mennesker er jo kjøttetere fra steinalderen av. Vi begynte med jakt og spiste kjøtt. Vegetar er noe som har kommet etterpå.

    Selvfølgelig er det naturlig for mennesker å spise kjøtt!
  • Bastus

    # 6. 27. okt 2016 01:05 Det vil nok ikke skje sånn plutselig over natten.
    Men for å produsere ett kilo (storfe)kjøtt vil det kreves atskillig kilo med korn og liter med vann. Kyr avgir også etangass som forurenser lufta. Huttetu.
    Istedenfor å la denne næringen gå gjennom disse dyra, og at de slaktes etterpå for at vi skal spise dem, kunne dette kornet gått direkte til menneskeføde. Nå bor je på hedmarken, så je vet at dåli kønn blir brukt som dyrefôr, men det er en annen sak.
  • FEROCIOUS

    # 7. 27. okt 2016 01:13
    oddmtk skrev 27.10.16 kl. 00:55
    Det blir ingen vegetarisk livsstil her i gården iallfall.
    Man kan godt argumentere med at mennesker ikke trenger kjøtt, men i mine øyne vil kjøtt alltid være en naturlig del av kostholdet til mennesker.

    Men folk kan selvfølgelig spise mindre kjøtt enn mange gjør i dag.......og man kan også bli mer bevisst på hvor kjøttet kommer ifra og hvordan det er produsert.


    Så klart vil kjøtt være en del av kostholdet, men igjen.... Det hadde vært mer naturlig om vi jaktet selv og ikke fikk kjøttet servert fra et rullebånd der dyr blir avlet opp til å slaktes og bli spist av mennesker. Ikke spesielt bra miljøet er det heller ikke.
  • FEROCIOUS

    # 8. 27. okt 2016 01:14
    MICHAELofNORWAY skrev 27.10.16 kl. 00:47
    Tenk å spise opp all maten til dyra?

    Hvor mange dyr må slaktes om alle mennesker skulle begynne å spise dyrket mat?


    Har du prøvd vegetarisk/vegansk..? Hvorfor spør jeg.
    Ikke noe gress du får servert.
  • MICHAELofNORWAY

    # 9. 27. okt 2016 01:14
    Bastus skrev 27.10.16 kl. 01:05
    Det vil nok ikke skje sånn plutselig over natten.
    Men for å produsere ett kilo (storfe)kjøtt vil det kreves atskillig kilo med korn og liter med vann. Kyr avgir også etangass som forurenser lufta. Huttetu.
    Istedenfor å la denne næringen gå gjennom disse dyra, og at de slaktes etterpå for at vi skal spise dem, kunne dette kornet gått direkte til menneskeføde. Nå bor je på hedmarken, så je vet at dåli kønn blir brukt som dyrefôr, men det er en annen sak.

    Så da kan du jo som et eksperiment lage mat av det dårlige kornet og se hvordan det går?

    Hungerkatastrofene i verden skjer ofte fordi avlinger slår feil, ikke fordi det ikke er nok dyr? Tenk deg da om hele verden skulle være avhengig av "gode" avlinger 365 dager i året?
  • oddmtk

    # 10. 27. okt 2016 01:23 (red. kl. 01:24)
    RUAUVI skrev 27.10.16 kl. 01:13
    Så klart vil kjøtt være en del av kostholdet, men igjen.... Det hadde vært mer naturlig om vi jaktet selv og ikke fikk kjøttet servert fra et rullebånd der dyr blir avlet opp til å slaktes og bli spist av mennesker. Ikke spesielt bra miljøet er det heller ikke.


    Det er jo på en måte akkurat det samme som jeg sier........folk må bli mer bevisste på hvor kjøttet kommer ifra og hvordan det produseres. Jeg har vokst opp på mye "selvjaktet" kjøtt og kan ikke akkurat se at det skal være spesielt miljøskadelig.........dessuten er det jo mange kjøttprodusenter som driver mer økologisk osv.

    Litt av problemet er jo at det blir endel idealisme inne i bildet her også da......folk skal ikke skyte dyr for det er slemt......mennesker trenger ikke å spise kjøtt for det er visstnok uetisk......snille mennesker spiser ikke søte dyr...........det handler ikke nødvendigvis bare om miljø (selv om miljø er veldig viktig).
  • Marco907

    # 11. 27. okt 2016 08:50 kjempe bra nyhet!
  • Marco907

    # 12. 27. okt 2016 08:51 (red. kl. 08:52)
    MICHAELofNORWAY skrev 27.10.16 kl. 00:47
    Tenk å spise opp all maten til dyra?

    Hvor mange dyr må slaktes om alle mennesker skulle begynne å spise dyrket mat?

    okei, lev kun på kjøtt da å se hvordan det går!
  • Dr Funkenstein

    # 13. 27. okt 2016 10:02 Problemet er at det står to steile sider mot hverandre. Anemiske vegetarianerene som er religiøst overbevist om at kjøtt gir deg dobbeltsidig hjernekreft og whatnot basert på "artikler" (les: bloggposter) fra aluminiumsfoliehattemakere. Og så på den andre siden da, så har vi noen vrange mannebarn som tar seg dødelig nær av at noen våger å påpeke at en diett av bacon, pølser og potet kanskje ikke er så helsebringende. Disse elsker å omtale sunn mat som "kaninfôr hø hø hø" og proklamere at rødt kjøtt er mat for ekte mannfolk...før de dauer av hjerteinfarkt i den pur unge alder av 50.

    Så sitter vi her da, vi med et balansert kosthold, og spiser oss både sunne og friske. Det finnes en mellomting liksom.
  • Marco907

    # 14. 27. okt 2016 10:57 (red. kl. 10:59)
    Dr Funkenstein skrev 27.10.16 kl. 10:02
    Problemet er at det står to steile sider mot hverandre. Anemiske vegetarianerene som er religiøst overbevist om at kjøtt gir deg dobbeltsidig hjernekreft og whatnot basert på "artikler" (les: bloggposter) fra aluminiumsfoliehattemakere. Og så på den andre siden da, så har vi noen vrange mannebarn som tar seg dødelig nær av at noen våger å påpeke at en diett av bacon, pølser og potet kanskje ikke er så helsebringende. Disse elsker å omtale sunn mat som "kaninfôr hø hø hø" og proklamere at rødt kjøtt er mat for ekte mannfolk...før de dauer av hjerteinfarkt i den pur unge alder av 50.

    Så sitter vi her da, vi med et balansert kosthold, og spiser oss både sunne og friske. Det finnes en mellomting liksom.

    det er mye mere en bare helsen vi er vegeterianer, selve dyre etikken er også enn stor del av hvorfor vi ikke spiser dyr. sen kan man ikke si at man ikke kan føle seg bedre enn hva man gør nå hvis man ikke har prøvt en vegetarisk kost. ser eg 6 år tilbake trude eg at eg ikke kunde må bedre.
  • MICHAELofNORWAY

    # 15. 27. okt 2016 11:59
    Marco907 skrev 27.10.16 kl. 08:51
    okei, lev kun på kjøtt da å se hvordan det går!

    Ingen mellomting?