Skal lage folkefest i Drammen


2127

innlogget

40195

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Skal lage folkefest i Drammen

Ønsker pride-festival i Drammen: FRI Oslo og Akershus (FRI OA) inviterer til oppstartsmøte på Comfort Hotel Union Brygge onsdag 13. mars. - Vi gleder oss utrolig mye til å møte folk, sier leder av FRI OA, Brita Brekke. Foto: Petter Ruud-Johansen/FRI Oslo og Akershus.

Redaksjonen
12. mar 2019 10:53

Onsdag 13. mars er Drammensere og folk fra hele Buskerud invitert til oppstartsmøte om Drammen Pride i 2019.

Det er FRI - Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, avdeling Oslo og Akershus, som inviterer til møtet som avholdes på Comfort Hotel Union Brygge klokken 19:00 onsdag kveld.

– Vi gleder oss utrolig mye til å møte folk, og til å lage folkefest i Drammen senere i år, uttaler Brita Brekke, leder av FRI Oslo og Akershus (FRI OA), i en pressemelding

FRI er arrangøren bak mange av pridefestivalene i Norge, og FRI OA, som mest sannsynlig blir FRI Oslo og Viken i 2020, arbeider nå med å sette sammen en komite som skal lage tidenes første Drammen Pride.

Det er foreløpig ikke satt en konkret dato for når Drammen Pride skal finne sted.

Viktig synlighet

– Pridefestivaler er folkefester, og er en feiring av kjærlighet og livsglede, men pridefestivalene er i aller høyeste grad også viktige arrangement, sier Brekke.

– Helt ferske tall Institutt for samfunnsforskning viser at dobbelt så mange skeive er utsatt for diskriminering og ekskludering som befolkningen for øvrig. Og dette er en rapport fra 2019. Å arrangere pride er en måte å bidra til et mer åpent, raust og mangfoldig samfunn, sier Brekke.

Sammen med sentralstyremedlem i FRI (og Drammenser), Egil J. Bye, har FRI OA allerede jobbet en del med kommunen om Drammen Pride, og nå trenger vi alle gode krefter med på laget.

Trenger lokale krefter

– Pride handler om at det skal være plass til alle typer mennesker i samfunnet, uansett hvem du elsker eller hvem du er. Pride handler om å bekjempe fordommer og diskriminering. Pride handler om å ta plass og synliggjøre at vi eksisterer, sier Egil J. Bye.

– Pride er en feiring av skeiv kjærlighet, og gjennom pride viser vi hele verden at vi er stolte av hvem vi er, uavhengig seksualitet, kjønn eller kjønnsuttrykk - om folk er lesbisk, homo, bi eller trans (lhbt), sier Egil J. Bye, sentralstyremedlem i FRI. Foto: Simen Øyen/Drammen Høyre.

– For å få gjennomført Drammen Pride arbeider vi nå med å sette sammen en komité som skal planlegge festivalen. Vi trenger lokale krefter som kan bidra frivillig. 

– Vi søker alt fra folk som kan lede Drammen Pride til å bli noe stort, til Drammensere og andre folk i Buskerud som kan bidra med å lage fest, show, debatt og parade - til å ordne små og store ting.

Invitasjonen går også ut til alle aktører, organisasjoner og andre som er interessert i å bidra til folkefesten.


Ønsker du å bidra til Drammen Pride? Møt opp onsdag 13. mars klokken 19:00 på Comfort Hotel Union Brygge. 

Mer informasjon, se Facebook-event.


ANNONSE

Kommentarer (0)

Ny kommentar ›

Ingen kommentarer ennå.