Står opp mot konservativ president


2127

innlogget

40195

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Står opp mot konservativ president

At topp-politikeren Jean Wyllys måtte flykte fra Brasil etter valget av president Jair Bolsonaro, gikk hardt inn på mange. Nå ønsker flere skeive topp-politikere å kjempe mot den konservative presidenten. Blant annet David Miranda. Foto: Facebook

Kristian Mendoza
13. feb 2019 09:35

Flere skeive politikere tar opp kampen mot brasils president. Seks av ti unge skeive vil ha egne barn. Japan åpner sitt første støttesenter for skeive.

Se også: Slik er livet som åpent homofil fotballspiller i Sør Afrika.

Skeive politikere tar opp kampen mot Bolsonaro

For noen uker siden kunne vi skrive om vanskelighetene mange skeive opplever etter at Jair Bolsonaro ble innsatt som president i januar. Valget av den konservative lederen førte til at Jean Wyllys, i venstrepartiet PSOL, måtte flykte fra landet - etter gjentatte trusler fra homofobe krefter.

Jean Wyllys

- At Wyllys måtte flykte føler jeg er et hardt slag mot demokratiet, sier den åpent homofile politikeren David Miranda som har overtatt plassen til Wyllys.

Ifølge Reuters er han en del av en rekke politikere som kjemper mot Bolsonaros konservative, politiske meninger.

- Jeg er klar for det arbeidet jeg har å gjøre. Jeg vil være en sterk stemme for lhbt-miljøet, den svarte befolkningen og for demokratiet i landet, fortsetter 33-åringen.

Samtidig er Miranda en av flere åpent skeive topp-politikere: Marcelo Canero og Fabiano Contarato er de to andre som ser svært alvorlig på lhbt-rettighetene i landet.

Allerede første dagen som president valgte Jair Bolsonaro å se bort fra bekymringer knyttet til skeive og transpersoner. I tillegg har over 320 skeive blitt drept i Brasil i løpet av 2018.

- Vi har mange ledere i vårt miljø som kommer til å vise vei og sette i gang endringer. Vi vil starte en revolusjon for lhbt-miljøet, sier Miranda.

Studie: seks av ti skeive vil ha barn

Sammenlignet med den forrige generasjonen, er millenniumsgenerasjonen (født mellom 1985 og 2000) blant skeive, mer opptatt av å stifte familie med barn, avslører en ny studie fra Family Equality Council.

Forskerne sammenlignet tall fra 500 skeive og 1000 heterofile om deres syn på å stifte familie og kunne konkludere med følgende:

  • 63 % av alle skeive i millenniumsgenerasjonen vurderer å bli førstegangsforeldre eller få flere barn.
  • 48 % skeive i denne generasjonen planlegger aktivt å bli foreldre. Til sammenligning er det 55 % av de som ikke definerer seg som skeive som aktivt planlegger å få barn. Et gap som har blitt mindre med generasjonene.
  • Til sammenligning er det bare 33 % av skeive i generasjonen før som har hatt planer om å få barn.
  • I millenniumsgenerasjonen kunne 63 % tenkt seg å få barn gjennom assistert befruktning, konkluderte studien.
  • 73 % av skeive som allerede har barn, fikk barnet gjennom heteroseksuelt samleie - enten fordi en av partene var i et to-kjønnet forhold tidligere, eller fordi en av partene er biseksuell.
  • 37 % av de skeive kunne tenkt seg å få barn via samleie.
Japan åpner sitt første støttesenter for skeive

Og nå skal vi over til solriket.

I Tokyo åpnes landets første skeive “safe house”, hvor lhbt-personer kan få støtte, råd, veiledning, samt møte likesinnede dersom de faller ut av samfunn og arbeidsliv, melder blant annet Gaystar News.

Veien til like rettigheter for lhbt-personer, som likekjønnede ekteskap, er lang i Japan. I tillegg finnes det ingen diskrimineringslover som beskytter skeive, noe som gjør gruppen sårbar.

- Mange av de som kommer hit har økonomiske vanskeligheter som følge av arbeidsledighet, utfordringer med psykisk helse, opplevd vold i nære relasjoner og utfordringer knyttet til hiv-status, forklarer Yuta Unaga som jobber på dette senteret.

En av strategiene til senteret er å samarbeide med andre hjelpeorganisasjoner slik at flere kan komme i arbeid. I et land hvor myndigheter ikke støtter lhbt-tiltak, er senterets drift avhengig av private donasjoner. Takket være 14 000 amerikanske dollar kunne Nijiro House åpne dørene. Nå håper de 12 personene som driver senteret å kunne hjelpe flest mulig.

Video: Slik er livet som åpent homofil fotballspiller i Sør Afrika

Phuti Lekoloane er ingen vanlig profesjonell fotballspiller. Kepeeren for Sør Afrikanske Tornado FC er trolig den eneste aktive profesjonelle spilleren som er åpent homofil.

- Stereotyper om homofile som lite manndige og veike eksisterer i beste velgående i fotballverdenen. I tillegg må man forholde seg til usikkerheten mange opplever i garderoben, forklarer Lekoloane som heldigvis har klubbens støtte bak seg.

Men keeperen har opplevd en rekke homofobe episoder i sin aktive karriere, noe han deler i denne mini-dokumentaren som BBC står bak.

Netflix lanserer ny serie på Valentines Day

Valentinsdagen er rett rundt hjørnet, og for de av oss som ønsker noe ekstra på kjærlighetens dag, er Netflixshowet "Dating Around" et godt alternativ, melder flere medier.

"Dating Around" er et blind-date show i realitysjangeren - som også ønsker å gjenspeile befolkningen med flere skeive i hovedrollene. Samtidig er den filmet mye mer filmatisk enn mange realityserier, noe som gjør at den skiller seg ut.

Se traileren her:


ANNONSE

Kommentarer (0)

Ny kommentar ›

Ingen kommentarer ennå.