Transmodell ble far


2196

innlogget

40190

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Transmodell Aydian Dowling ble far

Jenilee og Aydian med Antler Joseph. Foto: Facebook

Kristian Mendoza
7. nov 2018 09:34

Skeive i Tanzania lever i frykt etter heksejaktoppfordring. Bekymring i Indonesia etter massearrestasjon. Thailand vil gjøre likekjønnede partnerskap lovlig. Transmodell ble far.

Tanzania: Skeive lever i frykt etter heksejaktoppfordring

Forrige uke kunne vi skrive om Paul Makondas ønske om at homofile i provinsen han er guvernør for, Dar es Salaam, burde blitt angitt og straffeforfulgt.

36-åringen, som er en alliert av landets president, John Magufuli, mener homofile tråkker på verdiene til både kristne og muslimer i Tanzania. Ifølge VOX har myndighetene i provinsen sålangt fått 5000 tips som navngir 100 personer de mener er skeive.

- Frykt er den dominerende følelsen akkurat nå, sier James Wandera som leder lhbt-organisasjonen LGBT Voice Tanzania. Han forteller at mange har flyktet til andre provinser for å unngå å bli arrestert for sin legning.

- Vi prøver å finne trygge steder de kan være til ting har roet seg ned, fortsetter ham og forteller at organisasjonen har engasjert flere advokater til å kjempe for deres sak dersom de blir satt i fengsel.

Myndighetene: - Makonda luftet bare tankene sine

Men til tross for at Makonda får støtte fra konservative krefter i provinsen, har myndighetene i hovedstaden valgt å distansere seg fra heksejakten - blant annet ved å hevde at Makonda “kun luftet ideer i det offentlige”.

Trolig har dette noe med negative sanksjoner fra andre land å gjøre. Blant annet skal EU ha tilbakekalt sin ambassadør i Tanzania på grunn av forverringen av menneskerettighetene i landet.

Samtidig kommer ikke Makondas oppfordring overraskende på mange siden Tanzania de siste årene har introdusert lover som stadig rammer lhbt-miljøet. I 2016 ble for eksempel glidemiddel bannlyst da det “kunne oppmuntre til homofili”. Myndighetene avlsuttet også programmene sine for å bekjempe hiv og aids av samme grunn, skrev The Washington Post den gang.

Til tross for at myndighetene i landet har valgt å distansere seg fra Paul Makondas heksejakt på homofile, har mange skeive valgt gjemme seg av frykt for å bli arrestert av politiet. Foto: LGBT Voice Tanzania

Indonesia: Massearrestasjon av lesbiske skaper bekymring

For mens myndighetene i Tanzania velger å distansere seg fra heksejaktoppfordringen til Makonda, ser forfølgelsen av skeive ut til å øke i verdens mest folkerike muslimske land.

Ifølge Pinknews ble 10 kvinner arrestert tidligere denne uken av lokal politi, i Padang i Vest Sumatra. Politiet valgte også å publisere bilder av arrestasjonen mandag denne uken etter å ha siktet kvinnene for “usømmelig oppførsel”.

Ifølge politiet skal bilder av kvinnene, i het omfavnelse med andre kvinner, ha vært
katalysatoren for massearrestasjonen. Dessuten hevder politiet at de daglig får tips fra publikum om andre mistenkte skeive.

10 kvinner ble nylig arrestert, siktet for homofili i Indonesia. Nå ønsker flere av landets politikere å gjøre “homofile handlinger” ulovlig. Foto: HUMAS SATPOL PP Padang/Facebook.

Imidlertid er massearrestasjonen bare en liten del av en stadig lenger rekke handlinger mot lhbt-miljøet i landet. Forrige måned ble to menn arrestert for å stå bak en Facebook-gruppe, angivelig brukt for å arrangere treff for skeive.

“Homofile handlinger” er, i skrivende stund, kun ulovlig i Aceh provinsen hvor sharialover blir praktisert, men landets folkevalgte ønsker å oppdatere lovgivningen for å lettere kunne arrestere skeive over hele landet, melder Pinknews.

Thailand kan bli først i Asia til å tillate likekjønnede partnerskap

Og nå til en nyhet av det mer positive slaget.

Thailandske folkevalgte ønsker å gjøre partnerskap (civil union red. anm) mellom to av samme kjønn lovlig mot slutten av dette året. Et lovforslag vil gå gjennom høringer neste uke, og utfallet av blir presentert kabinettet i slutten av måneden, noe som tenner håp hos lhbt-forkjempere i landet.

Thailandske folkevalgte ønsker å gjøre likekjønnede partnerskap mulig ved slutten av året.

Dersom lovforslaget trer i kraft, blir landet det første i kontinentet til å tillate partnerskap mellom to av samme kjønn, melder Pinknews.

Thailand blir sett på som progressivt når det kommer til lhbt-spørsmål i Asia. “Homofile handlinger” ble avkriminalisert allerede i 1956. I fjor uttalte også landets høyesterett at innskrenkingen av ekteskap mellom to av samme kjønn var grunnlovsstridig, og mente at likekjønnede ekteskap automatisk burde bli lovlig i 2019 uavhengig av hva parlamentet måtte mene om dette.

Transmodell Aydian blir far

Han er kjent som den første transmannen til å pryde forsidene på Mens Health og Gay Times. Nå blir modellen Aydian Dowling far for første gang, melder flere medier, blant annet Gaystar News.

“Mitt liv har endret seg takket være deg”, skriver modellen på en Instagram-post til sine 181.000 følgere.


Fansen kunne juble da han, 30. oktober, kunne medele at kona Jenilee hadde termin. To dager senere kom sønnen Antler Joseph Dowling til verden som veide 3,9 kilo ved fødselen.

Wrong Way fanger dobbeltlivet til en homofil gutt

I kortfilmen Wrong Way, får vi et innblikk i livet til en nederlandsk 15-åring som lever et dobbeltliv. På dagtid prøver han å være en del “av gjengen”på skolen hvor interessen for jenter og sport er vanlig.

Imidlertid er han en helt annen person bak lukkede dører - og lever i skam. Mye endrer seg når han tar i bruk dateapper for å leve ut seksualiteten, noe som er hovedessensen i denne filmen.


ANNONSE

Kommentarer (3)

Ny kommentar ›

 • Vigilante

  7. nov 2018 14:16 For et flott pappa-bilde❤️
 • UpOne

  7. nov 2018 20:39 Great pics with the newborn kid. Congrats! #instagram.
  Also the transgendered 'father' is more photogenic than most could hope for. Let's all hit the gym, and beg to look equally cool when posing in front of a camera. (Height?)

  Still needed that male sperm, though. Biology is such a bitch.

 • Bongopop1

  8. nov 2018 08:57 det ble ikke opplyst om transmodellen eller kona bar fram barnet.tidligere har Gaysir fortalt om et»homofilt»par som ble»fedre».