Tromsø Arctic Pride åpner mandag


2173

innlogget

40190

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Tromsø Arctic Pride åpner mandag

Festivalsjef Stein Sebastian Fredriksen og Ordfører Krisitn Røymo.

Redaksjonen
5. nov 2018 08:47

I dag åpner Tromsø Arctic Pride. Det er femte år på rad at festivalen arrangeres og programmet er større og mer omfangsrikt enn noen gang.

12:00

Dagens program starter med heising av regnbueflagget utenfor Tromsø rådhus klokken 12:00. Ordfører Kristin Røymo og festivalsjef Stein Sebastian Fredriksen vil heise flagget sammen.

17:00

Da FN kontaktet fotografen Eivind Hansen (25) og ba ham bidra i kampen mot vold mot kvinner, var han aldri i tvil om hvem han ønsket å avbilde. Han ville ta bilder av transkvinner. Eivind Hansen er født og oppvokst i Tromsdalen i Tromsø. De senere årene har han bodd og arbeidet i London og for å studere motefotografi ved London College of Fashion. Siden den gang har han levert bilder til blant annet Wonderland Magazine og Vouge. Det er åpning av utstillingen ”Stolte transkvinner” på Kafe G fra klokken 17:00 hvor man kan se hans sterke portretter.

17:00 – 20:00

Filmskaperene, multimediakunstnerene, forskerene og musikerene Vivek Venkatesh og Owen Chapmans kommer til Tvibit hvor han skal ha en ungdomsledet kunst-workshop i digital kunst for ungdom mellom 17 og 24 år. De ser på hvordan de kan bruke kunst og musikk for å belyse et viktig tema i dagens samfunn: hatefulle ytringer? Landscape of Hope er et multimediaprosjekt som ønsker å oppmuntre den offentlige stemmen og ta opp hvordan ulike former for hat kan overvinnes. De skal lage multimedialt materiale, visuell kunst og lydbilder sammen med kanadiske kunst- og kulturforskere. Resultatet av verkstedet presenteres på en konsertforestilling: Landscape of Hope, onsdag 7. november.

18:00 – 19:00

Den offisielle åpningen av festivalen skjer på Clarion Hotel The Edge. Ordfører Kristin Røymo og festivalsjef Stein Sebastian Fredriksen holder taler og det blir snorklipping. Lett servering.

18:00

På Verdensteatret vises den chilenske filmen ”En fantastisk kvinne”

18:30 – 20:00

I foredraget ”Gledene ved klitoris” kommer daglig leder av Sex og Samfunn, Maria Røsok til Tromsø Arctic Pride for å gi en liten intro til det folk flest ikke vet om klitoris. Hun kaller foredraget sitt «The unknown greatness of the clitoris». Hun mener det snakkes altfor lite om det eneste organet i kroppen som kun er til for nytelse. Dette foregår på Storgata Camping.

20:00 – 22:00

Tradisjonen tro blir det ekstra skeivt når det arrangeres Skeiv Quiz under den ukentlige quizen på Hålogaland Teater. Denne gangen handler det om skeiv film og TV.

Les mer om Tromsø Arctic Pride


ANNONSE

Kommentarer (1)

Ny kommentar ›

  • Hell_Frida

    6. nov 2018 11:03 Høres artig ut. Når tid kommer priden til Finnmark? Vil gjerne stille opp, men har ikke mulighet for det. ¦ |