Storapride for første gang


1850

innlogget

40530

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Storapride for første gang

Lørdag er det klart for pride på Stord, for aller første gang.

Redaksjonen
11. sep 2018 14:13

Lørdag blir det parade på Stord. Storapride føyer seg inn dermed inn i rekken av årets mange nye pridefestivaler.

Det er Stord Sosialistisk Ungdom som har tatt initiativet til arrangementet lørdag 15. september kl. 12, hvor det er lagt opp til både parade og stands i Leirvik sentrum.

Inspirasjonen fikk de etter at Bygdepride ble arrangert i Ørsta/Volda tidligere i mai.

– Vi så hvor vellykket dette var i Volda, og vi synes det er veldig kjekt å se at det går an å arrangerer dette på små steder. Det er en veldig viktig sak. Derfor tenkte vi å prøve dette på Stord, sa leder i Stord SU, Tara Wiers Kvamme, til Stord24 i august.

Til nå har rundt 40 organisasjoner meldt seg på i paraden, alt fra politiske partier og private bedrifter, til ideelle organisasjoner og idrettslag. På lista er også Kirkens Bymisjon og Åpen folkekirke.

Det er Stord Sosialistisk Ungdom som har tatt initiativ til pridefeiringen. Leder for Stord SU, Tara Wiers Kvamme, både tror og håper Stord er moden for pride. Foto: STORD SU.

Kritisk til Pride-feiringen

Men ikke alle er like positive til Storapride. I et Facebook-innlegg går lærer og pastor Jens Thoresen hardt ut mot arrangementet.

I innlegget skriver han blant annet:

15. september skal det vera Pride-parade på Stord, og Gud sørgjer. Ikkje fordi han er fornærma, men fordi han elskar oss, og fordi han veit at det einaste som kan gjera oss lukkelege er at me følgjer han og er lydige mot hans bod. Men no hyttar me knyttnevane våre mot han, og bed han om ikkje å blanda seg inn i liva våre.

Han skriver også at han kommer til å be for dem som går i paraden.

Eg, og mange med meg, ber dagleg for Stord og alle som bur her, om lækjedom for sjuke, styrke for svake, om frelse for syndarar, om lys for alle som har det mørkt, om trøyst for dei som sørgjer og mangt anna. Laurdag ber eg: «Herre, miskunna deg over oss!»

Til Stord24 sier Thorsen at han har skrevet innlegget i kraft av rollen som pastor.

Rektor ved Stord ungdomsskule, Anne Sissel Mugaas, understreker overfor Stord24 at hverken hun eller skolen støtter det Thoresen skriver i sitt innlegg.

Du kan også lese om saken på NRK.no.


Paraden starter lørdag 15. september kl. 12. For mer info, se Storapride på Facebook.


ANNONSE

Kommentarer (1)

Ny kommentar ›

  • a-ha

    11. sep 2018 18:50 Rektor Anne Sissel Mugaas sier også "Eg tenkjer ikkje at eg som rektor skal meine noko om kva han har skrive om i eit innlegg". Det syns jeg er utrolig skremmende, at hun synes det er greit at han sier det han sier, selv om det ikke er skolens offisielle syn. Som rektor burde hun ta direkte avstand! Mugaas er en voksen dame og klarer å skille mellom det hennes ansatte sier som privatperson, prest og lærer. Men jeg er usikker på hvor trygge 13 år gamle homofile, lesbiske, bifile og trans-elever i klasserommet hans vil føle seg, når de vet at læreren deres hater og fordømmer dem, bare basert på at de har en annen legning.