Vil skape et bedre miljø for skeive


1681

innlogget

40530

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Alt klart for Harstad Pride

Det blir stadig flere lokale pride-festivaler rundt om i landet. Harstad Pride er blant årets nykommere, og startskuddet går mandag 10. september. Festivalstyret består av (f.v.) Terje Johannessen, Maria De Paoli, Margrethe Killengreen, Marika Andrea Jenssen, Regina Steen Bergman, Alexandra Flosand og Jørn Johansen.

Ketil Randen
10. sep 2018 13:06

Listen over lokale pride-arrangementer i vårt langstrakte land blir stadig lengre. Mandag startet historiens første Harstad Pride.

– Tanken bak Harstad Pride er et ønske om å skape et skeivt miljø i byen. Vi vet at mange har følt seg alene uten et miljø å være i. Derfor ville vi vise at vi er mange, og vi er der for hverandre, sier leder for festivalen, Regina Steen Bergman, til Gaysir.

Bergman forteller at hun har hatt et ønske om å lage en pride-festival helt siden hun kom ut av skapet for 11 år siden.

Da hun flyttet tilbake til byen etter noen år sørpå, viste det seg at det var flere som tenkte samme tanke.

– Vi slo oss sammen og plutselig var vi i gang.

– Selv om vi har det godt her til lands, har vi fremdeles en vei å gå. For oss som kommer fra en relativt liten by er det viktig å være synlig; vi må vise at vi er her vi også, sier Bergman.

Høydepunkter i kø

Harstad Pride varer fra 10. - 15. september, og arrangørene har lagt opp til et allsidig program:

– Vi har mange høydepunkter. Foredragene med Rosa Kompetanse, flere ulike ungdomsarrangementer i samarbeid med Ungdommens Hus, Pridefest og quiz i samarbeid med studentbaren Ludo, tur med Harstad Folkehøgskole og filmvisning på Harstad Kino.

– I tillegg blir det lesestunder for små barn på biblioteket, og foredraget med helsesøster Åsa Karlsen og mamma Line Roksøy om barn og kjønnsidentitet, forteller Bergman.

Og selvfølgelig blir det parade. Lørdag 15. september kl. 12 går paraden fra Generalhagen i sentrum, til parkeringen ved Universitetet hvor det blir appeller og underholdning.

– Vi har vært så heldig å fått med oss leder i FRI, Ingvild Endestad, som forøvrig er fra Harstad. Hun skal være hovedtaler. Ellers vil leder i FRI-Troms, Stein Sebastian Fredriksen, holde en appell. Vi i styret kommer også til å si noen ord. Vi har også ordnet oss to konferansierer, Tor Sellevold Solbakken og Camilla Finvik, sier festivallederen.

Er det noe spesielt dere vil ha fokus på eller ha som tema under priden?

– Vi har valgt å fokusere på Harstads slagord "Attraktiv hele livet". Programmet vårt har fokus på hvordan Harstad kan være attraktivt hele livet for skeive, og vi legger vekt på kompetanseheving som gagner skeive innbyggere i alle aldersgrupper.

Stor støtte

Bergman forteller at de har fått mange positive tilbakemeldinger fra lokalmiljøet.

– Reaksjonene har vært veldig bra, de aller fleste har vært svært støttende og mange har tilbudt oss hjelp.

– Vi ser også at mange eldre lhbti personer uttrykker hvor glade de er for at vi har satt i gang dette, det setter vi stor pris på. Vi synes kanskje er ekstra stas siden det er foregangspersoner som har banet vei for oss, avslutter hun.

For fullstendig program: Følg Harstad Pride på Facebook.


Tirsdag vises filmen den kritikerroste«The miseducation of Cameron Post» på Harstad kino. Filmen handler om Cameron som blir sendt til en kristen «pray the gay away»-leir:ANNONSE

Kommentarer (4)

Ny kommentar ›

 • toreluga

  10. sep 2018 15:22 Hurra for Harstad Pride
 • Bueno 30

  11. sep 2018 10:29 Masse lykke til :) hipp hipp hurra for pride :)
 • NOBULLSHIT

  11. sep 2018 14:05 Dette blir helt rått,håper mange stiller opp til paraden!
 • Ingvild1

  11. sep 2018 14:28 Endelig pride i hjembyen. Utrolig fint å se hvordan det på skoler og i byen pyntes til pride. Takk for at dere lager pride- jeg gleder til å komme hjem!