- Hun er et monster!


2413

innlogget

40535

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

- Hun er et monster!

I tillegg til tv-karriere, er Halvard Haldorsen også radioprater, musiker og DJ. Nå har han startet HEAD Productions, og vil fremover presentere artister han mener Norge trenger. Den første artisten ut er electro-sjokk-rapperen Christeene. Foto: Thomas Kolbein Bjørk Olsen. Foto: Thomas Kolbein Bjørk Olsen.


Halvard Haldorsen vil gjøre Oslo litt skeivere. Lørdag 22. september slipper han villdyret Christeene løs på Parkteateret.

Fra å produsere tv-programmer som Luksusfellen, Mesternes Mester og Superbonden, skal Haldorsen fremover satse på konsertbooking. Nå vil han invitere sine skeive favorittartister til Oslo.

Med sitt nyoppstartede HEAD Productions vil han presentere artister han mener Norge trenger. Først ut: Electro-sjokk-rapperen Christeene.

– Parkteateret fikk nok litt bakoversveis når det gikk opp for dem hva de får i hus. Det er virkelig et monster jeg kommer til å dra til byen, ler Haldorsen.

Christeene på Yo!Sissy i Berlin i 2015. 22. september kan du oppleve henne på Parkteateret i Oslo. Foto: Thomas Kolbein Bjørk Olsen.

Fikk hakeslepp

– Jeg så Christeene på Berghain i Berlin i fjor og fikk helt hakeslepp. Jeg har sett mange konserter i mitt liv, men jeg har aldri måttet samle opp haka igjen fra bakken slik jeg gjordet etter å ha sett henne. De som kommer på konserten i Oslo kommer neppe til å glemme den, slår han fast.

Halvard hadde lenge hatt lyst til å starte sitt eget selskap, og da han så Christeene fikk han en ekstra dytt.

– Jeg husker jeg tenkte; «Om jeg skal starte mitt eget firma skal jeg gjøre alt for at dette skal bli min første konsert i Oslo». Ikke bare fordi hun er en fantastisk artist, men fordi jeg har lyst å signalisere at jeg vil presentere ting som er litt utenom det vanlige.

– Christeene er akkurat så vilt og alternativt man kan få det, og fremover håper jeg å finne artister i samme sjanger.

Gaysir ble med da Halvard hang opp rykende ferske Christeene-plakater på Grünerløkka i Oslo. Foto: Thomas Kolbein Bjørk Olsen.

– Hva er det som gjør henne så spesiell?

– Underholdningsfaktoren og uttrykket hennes er ekstremt, men det er faktisk substans i det hun driver med. Dette er performance-kunst på høyt nivå. Og hun gir ballespark til alt som ligner nykonservatisme, nymoralisme og Trump-bølgen som skyller over USA.

– Hun har et frihetsbudskap som går på at man kan være individuell samtidig som man er en del av et felleskap. Hun har kule låter og et utrolig trøkk på scenen, mener Halvard.

Vil skape møtested

Christeene har nærmest kultstatus i USA, og flere av deltagerne i Ru Paul's Drag Race har uttalt at de er fans.

– Sharon Needles er hennes største fan. Christeene er kilden til denne nye trash-drag-greia, som også har blitt ganske politisk.

– Du kommer til å ha et skeivt fokus på artistene du tar hit?

– Ja, men ikke nødvendigvis bare presentere dem for et skeivt publikum. Jeg ønsker å skape et møtested for den skeive og den streite kulturen. Derfor er det viktig for meg å ta Christeene til Parkteateret og ikke til for eksempel Elsker.

– Det har ingenting med at jeg ikke liker de plassene vi skeive bruker, men jeg tenker at det er viktig å ta vår kultur og vise den der «de andre» er.

– Livet er ingen «dress rehearsal»

I fjor besøkte Halvard queer-festivalen Yo!Sissy i Berlin. På sikt håper han at HEAD kan arrangere noe lignende i Oslo.

– Yo!Sissy var et skeivt utstillingsvindu for det «queerkulturelle samfunnet». Lykke er veldig viktig i queerkulturen i dag, at man skal kunne uttrykke seg slik man vil og leve det livet man ønsker. Da jeg var på Yo!Sissy følte jeg at jeg var midt oppi det. Og det livet kan man fint leve her i Oslo også. Livet er ingen dress rehearsal, vi har bare denne ene sjansen, konkluderer den ferske konsertarrangøren.

Halvard Haldorsen har jobbet med tv siden 1999. Nå bruker han all tid på sitt nye selskap HEAD Production. Foto: Thomas Kolbein Bjørk Olsen.

Å starte HEAD var også et personlig valg om å velge nettopp lykke.

– Jeg vil holde på med ting jeg har lyst til å gjøre. Det er ikke noe smart trekk økonomisk, men for meg er det veldig viktig å ha forsøkt å gjøre alt jeg kan for at dette skal lykkes som et firma, og at jeg kan bidra til noe positivt i Oslos kultursalat.

Håper å beholde nyrene

Når man skal satse på artister man ikke hører på radio eller ser på hitlistene vet Haldorsen at det nok blir mer påfyll av karma enn penger på kontoen i første omgang.

– Jeg prøver å være litt modig med tanke på hvem jeg booker, men samtidig være litt nøktern med utgiftene. Jeg skal jo ikke måtte donere en nyre for å kunne holde på med dette. Det å starte uten investorer er ren risikosport. Jeg har alltid vært glad i risiko. Men om noen ser meg sittende på et gatehjørne med en kopp, så sleng nå oppi en tier da, flirer han.


Christeene opptrer på Parkteateret lørdag 22. september, og har med seg Oslos egen Whalesharkattacks som support.

Halvards andre booking er Adult. som spiller på Blå lørdag 8. desember.

For oppdateringer kan du følge HEAD på Facebook og Instagram.


ANNONSE

Kommentarer (11)

Ny kommentar ›

 • Tricky

  10. sep 2018 10:20 Dette blir så bra! :)
 • Born in the 80s

  10. sep 2018 10:50 Sååå kjekk :)
 • GodJul2019

  10. sep 2018 11:01 artisten prøver hvertfall :-) Lykke til
 • nordman

  10. sep 2018 12:25 «substans,frihetsbudskap,individuell og samtidig del av felleskap» hvorfor,og hvilket fellesskap?
 • Genuflex

  10. sep 2018 12:32 👏🏻
 • arildes

  10. sep 2018 12:48 https://www.youtube.com/watch?v=vFBff3kk6K8&has_verified=1

  Kul Christeenelåt :)

 • helterskelter

  10. sep 2018 13:29 Åh😃 Go’jenta kommer til Oslo..!
 • jord

  10. sep 2018 15:41 christeene is my smelly queen <3
 • Helgi

  10. sep 2018 16:11 Gleder meg!
 • SkormVolt

  10. sep 2018 16:20 Dette blir så latterlig bra!
 • kinko

  11. sep 2018 15:32 https://www.ticketmaster.no/event/christeene-us--billetter/577049