Bifile menn sliter mest med åpenhet


1668

innlogget

40674

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Bifile menn sliter mest med åpenhet om legning

Unge menn som identifiserer som biseksuelle er de som sliter mest med å være åpne om sin legning, viser tall fra en Australsk undersøkelse. Foto forsiden: Illustrasjonsfoto fra Pexels / fotograf Joshua McKnight

Kristian Mendoza
8. aug 2018 11:03

Kun halvparten av skeive i millenniumsgenerasjonen har kommet ut av skapet. Færrest er bifile menn. Mange lesbiske frykter legningen kan ha negativ innvirkning på karrieren. Indiske transkvinner kan søke støtte til kjønnskorrigerende operasjon.

Sadie forteller om livet som lesbisk i Tyrkia.

Australia: Bare halvparten unge skeive kommer ut av skapet

Tilhører du millennials-generasjonen (født mellom 1980 og 2000) har du vært vitne til noen av de største, positive endringene når det gjelder lhbt-rettigheter. Derfor kom det overraskende på flere da ABC-Australia kunne konkludere med at 47 % av selvidentifiserte skeive mellom 18 og 29 ikke har stått fram, melder blant annet Pinknews.

Mens homofile og lesbiske er grupper som i størst mulig grad står fram som skeive, med henholdsvis 83 og 86 %, er dette tallet et helt annet for bifile. Hvor gruppen åpne utgjør kun 40 og 48 % blant henholdsvis menn og kvinner.

- Dersom homofile eller lesbiske opplever negativitet på grunn av legningen, finnes det nok av ressurser som kan hjelpe dem. Dette finnes ikke i like stor grad hos bifile, forklarer Julia Taylor ved Australian Research Centre in Sex, Health and Society.

Hun mener dette, sammen med mangelen på bifile forbilder, kan være noen av årsakene til at så få bifile tør være åpne om sin legning. Les mer om undersøkelsen på ABC.net

Til tross for at lhbt-rettigheter blir satt på dagsorden, finnes det mange skeive som ikke har kommet ut av skapet. Verst er det for bifile menn og kvinner. Illustrasjonsfoto fra Pexels / fotograf Joshua McKnight

En av tre skeive kvinner frykter for sin karriere

"Frykt for å komme ut av skapet"-tallene kommer også kort tid etter at det nylig ble kjent at flere skeive kvinner frykter deres legning vil kunne ha en negativ innvirkning på karrieren. Dette ifølge tall fra de australske organisasjonene PricewaterhouseCoopers og ACON Pride in Diversity. De spurte 1270 skeive kvinner om deres erfaringer på jobbmarkedet.

- 29 prosent av de spurte mener det å være skeiv har hatt negativ innvirkning på jobben.

- En av fem har sluttet i jobben på grunn av manglende inkludering på arbeidsplassen.

- 65 prosent mener de kan være åpne om legningen uten frykt for karrieren.

- Nærmere halvparten av unge skeive kvinner kommer ut av skapet på jobben innen det første arbeidsåret. Dette tallet er 60 prosent hos eldre skeive kvinner.

Mange skeive kvinner oppgir at det å være åpen om sin legning har påvirket jobbtrivselen negativt. Illustrasjonsfoto fra Pexels.com / Fotograf Quintin Gellar

India: Nå kan flere transkvinner få økonomisk støtte

Og nå til en nyhet av mer positiv art, i den sør-indiske staten Kerala kan hijraer (navn på transkvinner red.anm) søke staten om å få støtte til kjønnsbekreftende operasjon, melder blant annet Gaystar News.

Ifølge statens statistikker, anslås det at det lever over 25 000 hijraer i Kerala. Trolig har 80 prosent av disse et ønske om å utføre en kjønnsbekreftende operasjon, ifølge Gaystar News.

Hijraer kan nå få opptill 200 000 rupier i operasjonsstøtte. Dette utgjør nærmere 24 000 norske kroner med dagens valutakurser.

Operasjonstøtten er en av flere positive tiltak rettet mot en svært sårbar gruppe. I 2014 ble det tredje juridiske kjønnet innført i verdens nest mest folkerike land.

I den sør-indiske staten Kerala kan transkvinner få støtte til kjønnsbekreftende operasjon. Bilde: Wikimedia Commons.

Gikk fra å være en av landets mest elskede til mest forhatte

- Å vokse opp som homofil var ikke enkelt i en svært kristen familie. Jeg ble veldig homofob, og i et forsøk på å “kurere” min homofile legning valgte jeg å bli utsatt for eksorsisme for å drive ut onde ånder.

Slik begynner videoen “The only gay in Nigeria” som nylig ble lagt ut på youtube. Sentralt i historien finner vi flyktningen Bisi Alimi som gikk fra å være en høyt respektert skuespiller i hovedstaden Lagos, til en forhatt person etter at han valgte å stå frem som homofil.

Samtidig beretter hovedpersonen om utfordringene hos mange skeive i landet han måtte flykte fra.

Se den her:

Sadie deler sin historie som lesbisk i Tyrkia

Som liten i hjembyen Istanbul, så hun aldri homofile eller lesbiske i gatene eller på TV, til tross for at youtube-skaperen Sadie visste at hun likte andre av samme kjønn. Men hvordan er det å være ung og skeiv i Tyrkia? I denne videoen forklarer hun noen av disse erfaringene, samt oppveksten i Istanbul.


ANNONSE

Kommentarer (0)

Ny kommentar ›

Ingen kommentarer ennå.