- Hver gang jeg ser en bra fyr er han straight


1725

innlogget

40670

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Skeive sommersvar: Nils Petter Sørung

Nils Petter Sørung, kjent online som Doktor Nils, skal bruke sommeren på å jobbe og late seg på stranda. Så lover han å smøre inn den første kjekkasen som ber han på en date med solkrem. Foto: Jonas Sundquist

Jonas Sundquist
9. aug 2018 09:46

Skeive sommersvar: Bare innrøm det – du synes det er litt gøy å høre hva andre egentlig irriterer seg over, aldri vil gjøre igjen, og hva de har på mobilen. I Gaysirs sommerserie spør vi kjente og ukjente om nettopp det du skulle likt å vite...

Hvem: Nils Petter Sørung
Hva: Lege med spesialisering i psykisk helsevern, kjent via sosiale medier og blogg som Doktor Nils. Der tar han opp dagsaktuelle temaer og sex og psykisk helse, for både ungdom, voksne og eldre, og med alle typer legning og etnisitet.

Hva har vært høyde- og bunnpunktene i året som har gått?

Høydepunktet har vart siden sommeren i fjor, og det er alt som har skjedd med Doktor Nils. Det er gøy å se at jeg har fått det til, og at det er noe jeg har gjort selv. Så var det også gøy i Mexico. I tillegg hoppet jeg nylig fra ti-metern på Frognerbadet, så det var et høydepunkt på ti meter. Bunnen var nok en gang i vinter, hvor jeg var ganske overarbeida, og møtte veggen litt. Men det var en god erfaring.

Hva gjør du i sommer?

Jeg jobber hele sommeren, siden jeg dro til Mexico i vinter. Jeg må alltid reise til varmere strøk på vinteren, så da er straffen å jobbe på sommeren. Men hvilken sommer det er, da! Så jeg er nok på stranda hver dag hele sommeren, også.

Hvilket feriested vil du aldri tilbake til?

Det må bli et lite sted i Brasil, som jeg backpacka i med en venninne i 2002. Vi hadde fått et sted å bo, men det var fullt av maur, så vi dro en lang, hvit løgn om at bestefaren til venninna mi hadde dødd og vi måtte reise tilbake til Norge for å slippe å bo der. Men de fant ut at vi løy, så vi lovet oss selv aldri å dra tilbake dit.

Hva spiser og drikker du helst i sommer?

Take away. Og vann er kjempesunt i denne varmen! Gjerne med bobler, tolk det som du vil.

Hvem ville du helst ha smurt inn med solkrem, og hvorfor?

Den første kjekkasen som ber meg ut på en ordentlig date. Klassisk date er gøy og lenge siden. Men ha med solkrem selv, for jeg bruker det sjeldent selv.

Nils Petter Sørung. Også kjent som Doktor Nils gjennom sin blogg www.doktornils.no

Hvem mener du fortjener et vepsestikk?

Min nærmeste Deli de Luca, som jeg fant ut har sluttet å selge Häagen-Dazs is. Noe så kundefiendtlig.

Du må være på en øy i en måned. Hvilken skeiv person tar du med deg?

Det må bli Stian, en kompis av meg. Han er alltid positiv, og lager aldri problemer, selv på en øde øy. Jeg tror han hadde vært godt selskap.

Hvilken heteroperson skulle du ønske var skeiv?

De fleste, egentlig. Det er problemet mitt, hver gang jeg ser en fyr jeg tenker er bra, er han straight. Det er et stort problem i Oslo. Mens mange har det motsatt.

Når og hvordan kom du ut av skapet?

Jeg åpna døra da jeg var 18. Det var på nyttårsaften, for noen venner av meg. Da sa jeg at om en halvtime kommer en fyr innom festen, og at vi var sammen.

Om du var LHBT-minister for en dag, hva ville du gjort?

Jeg hadde fokusert på utkant-Norge. Vi er heldige i Oslo, men det er veldig mange steder det er verre å være homo. Jeg ville prøvd å sikre at det er trygt i hele landet.

Hva var det siste bildet du tok på mobilen?

Et bilde av bysykkelen jeg brukte, som ikke ville løse seg.

Når ferien er over, og kofferten er stuet tilbake i boden, hva er det høsten bringer?

Det blir en god del jobbing, så foredrag og workshops som Doktor Nils. Det kommer mange nye, spennende innlegg fremover. Så skal jeg se nærmere på samarbeid med andre aktører som har vist interesse for Doktor Nils, og så skal jeg jobbe på en helsestasjon for gutter.ANNONSE

Kommentarer (45)

Ny kommentar ›

 • Cloud 9

  9. aug 2018 09:08 Hey doc! La oss gå på en date! 😉
 • Thisislife

  9. aug 2018 10:00 Ref overskriften- Betyr det at alle som er femi/ikke straight acting ikke er bra folk?
 • Aglar

  9. aug 2018 10:15 ThisIsLife det står jo at de er straighte (heterofile), ikke straight acting. Hvilken type homofile menn han liker nevnes ikke.

  Går mer enn gjerne på en tradisjonell date med doktor Nils. Virker som en hyggelig fyr :)

 • kjetil1979

  9. aug 2018 11:04 Da er det vel bare for doktoren å bekrefte date med Aglar eller Cloud 9. Love is in the air :D
 • kinko

  9. aug 2018 13:56 Oops..! “Det er problemet mitt, hver gang jeg ser en fyr jeg tenker er bra, er han straight.”
  Klassisk eksempel på internalisert homofobi. Håper dette bare er en sleivete uttalelse basert på alle skuffelser som livet har gitt ;-)
  Hvis ikke burde doktoren (som da i tillegg er spesialist i psykisk helse) ta seg en tur inn i tenkeboksen. Uansett et litt kleint signal å sende ut til da spesielt unge homoer som kanskje selv tenker at de ikke er bra nok. Tro det eller ei, men de finnes.
 • Aglar

  9. aug 2018 15:02 Kinko: Forklar meg hvorfor det er homofobi at han har vært uheldig og blitt tiltrukket av menn som tilfeldigvis viser seg å være heterofile. Det står jo ingen verdens ting om at han ikke liker visse typer homofile menn, og heller ikke noe om utseendet til disse heterofile mennene. Tror også man må ta uttalelsen med en stor klype salt, da jeg neppe tror dette gjelder absolutt alle menn han har blitt tiltrukket av.
 • Trettisju

  9. aug 2018 15:37 Enig med kinko i at det er et uheldig signal å sende ut.
 • kinko

  9. aug 2018 16:03 Algar. Hadde uttalelsen kommet fra en person som deg eller meg hadde den ikke veid så tungt. At en i hans posisjon flåser det til med at ingen kjekke menn/menn som fanger hans oppomerksomhet per def ikke er homo synes jeg verre.

  Folk som jobber med psykisk hekse bør ikke gi klype-med salt uttalelser om annet enn proteinoulver og Britneys siste konserter

 • Metamorph

  9. aug 2018 16:06 Også helt enig med Kinko. Å si at alle bra menn en ser er straighte, er ganske typisk kommentar fra "straight acting" homofile som er en smule fordomsfulle selv mot mer feminine homofile menn. Det er en måte å opphøye det maskuline og distansere seg fra homofile i frykt for å bli utsatt for fordommer og plassert i en stereotypisk gruppe selv. At han jobber med psykisk helse gjør det bare verre. Dessuten, en lege som aldri bruker solkrem? Hmm....
 • josteinp

  9. aug 2018 16:29 En lege som spesialiserer seg innen psykisk helsevern og sper på med litt gode råd som blogger om "dagsaktuelle tema" sier at hver gang gang han ser "en bra fyr er han straight". Dessuten reiser han på venninneferie til "Brazil". Vet dere hva, Gaysir, sånt ræl må vi bli spart for. La ham fjolle alle andre steder med sin "psykiske helse" og eksotiske reisemål. Vi skeive trenger ikke sånt. Til å ha bestått medisinsk embetseksamen, er det fascinerende å se at rettskrivingen fra grunnskolen er glemt. Saksøk staten, De, Sørung, og la oss være i fred!
 • coach

  9. aug 2018 17:03 Ja, huffameg... tenk at denne mannen har opplevd å bli tiltrukket av heterofile menn. Det er selvfølgelig en uhørt ting å si. For å tekkes homoklubben her på nettstedet må han naturligvis si at han kun forelsker seg i feminine skruller, noe annet er forkastelig...
 • Metamorph

  9. aug 2018 17:09 coach; opplevd? Nei, hver gang han er tiltrukket. Like teit å si som når heterofile jenter mener at alle menn som er kjekke er homo.
 • Entp_

  9. aug 2018 17:09 Så utrolig hårsår og fordomsfull mange av disse kommentarene var... Trist å lese. Man tolker gjerne det man vil tolke.

  God sommer til legen, sier nå jeg!

 • coach

  9. aug 2018 17:11 Metamorph: Da er det betryggende å vite at vi har folk som deg som kan avgjøre hva som er "teit å si" og som kan kontrollere andre folks følelsesliv 👍
 • Metamorph

  9. aug 2018 17:19 coach: jeg kan ikke kontrollere andre folks følelsesliv, men si noe om hva som er teit å si av en homofil mann på en homofil plattform. Hvem føler resonans i det utsagnet? Det er i bunn og grunn fryktelig trist for hans del, om det ikke finnes én bra mann der ute som er homofil.