- Synes folk skal få ha den legningen de har


1691

innlogget

40671

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

- Synes folk skal få ha den legningen de har

Tom Hugo skal stort sett bruke sommeren på å opptre, blant annet på flere Pride. Så håper han å få spist skalldyr og fisk, og drukket en aperol spritz i sola. Foto: Per Christian Lind

Jonas Sundquist
6. aug 2018 08:51

Skeive sommersvar: Bare innrøm det – du synes det er litt gøy å høre hva andre egentlig irriterer seg over, aldri vil gjøre igjen, og hva de har på mobilen. I Gaysirs sommerserie spør vi kjente og ukjente om nettopp det du skulle likt å vite...

Hvem: Tom Hugo Hermansen
Hva: Norsk artist og låtskriver fra Kristiansand. Han har gitt ut en rekke singler og deltok 2018 i Melodi Grand Prix med låta «I like I like I like.» 18. mai slapp han også låta «Family», som ble kåret til årets Pride-låt.

Hva har vært høyde- og bunnpunktene i året som har gått?

Dypt spørsmål, men jeg tror ikke jeg har hatt så veldig mange bunnpunkt i året som har gått. Men så er jeg også en sånn person som pleier å glemme bunnpunkt ganske raskt. Høydepunktet har vært to ting: å få opptre i spektrum under MGP, og da Family ble årets Pride-låt.

Hva gjør du i sommer?

I sommer jobber jeg veldig mye, det er mange konserter hver uke. Jeg spiller på de fleste Pride, og en del i Frankfurt. I tillegg spiller jeg med underholdere hver torsdag.

Hvilket feriested vil du aldri tilbake til?

Tror Kroatia. Jeg var i Trogir i august i fjor, samtidig som østeuropeerne hadde ferie. Da følte vi oss litt uvelkomne mange steder. Det er lett å glemme at utenfor Vest-Europa er ikke alle like hyggelige mot skeive, og det kjente vi litt på da.

Hva spiser og drikker du helst i sommer?

Om sommeren spiser jeg så mye fisk og skalldyr som jeg klarer. Og så drikker jeg hvitvin og aperol spritz, og øl.

Hvem ville du helst ha smurt inn med solkrem, og hvorfor?

Nå blir det jo veldig feil om jeg ikke sier Alex, kjæresten min, men jeg er egentlig ganske sjenerøs når det kommer til solkrem. Jeg kan godt hjelpe de fleste med det.

Hvem mener du fortjener et vepsestikk?

Kanskje noen av de store i verdenspolitikken. Det er litt synd den veien en del statsledere tar landene sine, blant annet i USA. Jeg synes ikke det er riktig med tanke på et liberalt verdenssamfunn.


Du må være på en øy i en måned. Hvilken skeiv person tar du med deg?

Da må jeg nesten ekskludere samboer og kjæreste, så jeg tror kanskje jeg ville tatt med Kevin Vågenes. Han er morsom, og han spiller på mange personligheter, så det blir i alle fall ikke kjedelig. Samme med Robert Stoltenberg, egentlig.

Hvilken heteroperson skulle du ønske var skeiv?

Synes folk skal få ha den seksuelle identiteten de har, og skulle heller ønsket at de som ikke tør å stå frem føler seg trygge nok til å komme ut.

Når og hvordan kom du ut av skapet?

Jeg kom ut da jeg var 27 år, for elleve år siden. Det var ganske trinnvis. Først kom jeg ut for de nærmeste kompisene mine mens vi satt nakne i et boblebad i Australia, så foreldrene mine, så tok jeg en ringerunde.

Om du var LHBT-minister for en dag, hva ville du gjort?

Jeg ville satt mer fokus på resten av regnbuefamilien, ikke bare de som identifiserer seg som homofile menn.

Hva var det siste bildet du tok på mobilen?

Det er kjedelig altså, det er av nummerskiltet på bilen jeg har parkert. Men før det er det teksten av Born this way av Lady Gaga.

Når ferien er over, og kofferten er stuet tilbake i boden, hva er det høsten bringer?

Siste Pride jeg skal opptre på er i midten av september, og så blir det ferie. Da skal jeg til Dolomittene på fjelltur, så blir det en del skriving i LA.


ANNONSE

Kommentarer (3)

Ny kommentar ›

  • olemann

    6. aug 2018 13:23 Fin artikkel med en fin fyr, men for en corny overskrift 😂🤭
  • Erkeskorpionen

    6. aug 2018 14:54 Enig med olemann, legningen er jo ens egen, den kan ingen ta i fra noen uansett. Samtidig er det slik at i noen miljøer og regimer er man dessverre nødt til å "gjemme" den.
  • claatuk

    7. aug 2018 10:08 clishe