Truer med drap på homofile supportere


396

innlogget

40140

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Truer med drap på homofile supportere

Hooligans truer med vold dersom de ser skeive fotballfans under VM i Russland. Organisasjonen Pride in Football håper ikke folk lar seg skremme, og heller viser sin støtte for lhbt-kampen i landet. Illustrasjon: iStock.

Kristian Mendoza
31. mai 2018 11:16

UKENS UTENRIKS:
Russiske hooligans truer skeive med vold under VM | Halvparten av svarte, skeive menn kan få hiv | Transmannen Niels vant Mr. Gay Danmark.

Se også: Hvorfor fikk  ordet “gay” den betydningen den har i dag?VM i Russland: Hoolgians med trusler mot skeive supportere

Når et av verdens største idrettsarrangement går av stabelen i Russland om to uker, skjer ikke dette uten dramatikk og frykt for mange skeive supporters sikkerhet.

I en nylig artikkel i britiske Express, ytrer lhbt-organisasjonen Pride in Footbal bekymring. 

Nylig mottok de e-poster med trusler om at “homofile vil bli pekt ut og knivstukket” dersom de velger å reise til fotball VM i juni og juli.

Det skal være en av Russlands flere hooligangrupper som står bak e-postene, melder samme nettsted.

Alliansen Pride in Football jobber for at skeive supportere skal bli mer synlige i sine lokale fotballklubber.

Bekymringen er heller ikke ubegrunnet, noe en video hvor mange hoolingans på kamptrening er et bevis på. I april skal også tre hooligans ha fått mellom fem og 17 års fengsel etter å ha tilstått drap på 10 skeive fotballsupportere.

Men til tross for kamptreningen og trusler om vold, ønsker lhbt-alliansen Pride in Football at skeive fans som ønsker det stolt viser frem hvem de er. Med forhåndsregler.

– Så lenge du føler deg komfortabel med å veive med regnbueflagget, kan du gjøre det. Jeg vet jeg skal gjøre det, sier organisasjonsleder Joe White ifølge Pinknews.

For White er dette en måte å motbevise russiske myndigheters utsagn om at “homofile ikke finnes”. – Dette er også en måte å vise sin støtte overfor skeive russere.USA: Halvparten av svarte MSM kan få hiv

Dersom spådommene til Centers for Disease Control slår til, vil halvparten av homofile og bifile svarte menn i USA få hiv i løpet av livet.

– Det stemmer at svarte homofile menn har færre sexpartnere og bruker mindre rusmidler enn andre skeive, men hjemløshet, fengselstraffer og mangel på gode utdanningsmuligheter, jobber og helsehjelp oppleves i høyere grad hos svarte, skriver artikkelforfatteren bak The US has an HIV epidemic – and its victims are gay black men, publisert i The Guardian.

Foto: Youtube/Guardian.

Samme forfatter viser til en annen artikkel, publisert i New York Times, som tar for seg utfordringene knyttet til at hiv-tallene hos denne gruppen.

“Om denne gruppen hadde vært et land, ville de hatt de aller høyeste hiv-tallene sammenlignet med alle andre steder i verden”.

I dokumentaren Gay, black and HIV positive: America's hidden epidemic, får vi også et nærmere innblikk i Atlantas svarte homomiljø og hvordan mennene må leve med den stadige frykten for å pådra seg viruset.Danmark: Transmann kåret til Mr. Gay Danmark

Nylig ble Niels Jansen kronet til Mr. Gay Danmark. Dette er første gang en transperson kåres til vinner av konkurransen, det melder flere medier, blant andre kulturemagasinet Into.

Niels Jansen ble nylig historisk som den første transpersonen til å vinne en Mr. Gay-konkurranse i Europa. Foto: Instagram.

“Å være homofil er ikke enkelt for meg. Jeg føler jeg tilhører en bunnen av hierarkiet noe som gjør at jeg mangler tilhørighet i miljøet. En homofil mann er ønskelig hvis han er ciskjønnet (identifiserer seg med det samme kjønnet tildelt ved fødselen), ung og muskuløs. Jeg er ingen av delene,” blogget han i forkant av konkurransen.

Han gjorde seg bemerket i flere kategorier, noe som tilsammen gjorde Niels til en publikumsfavoritt. Blant annet hans kunnskap om lhbt-historie, og at han fikk flest stemmer av leserne av magasinet Out & About.

Han gikk også til topps under kategorien Mr. Congeniality.

Her videoblogger han om seieren:Vidoeo 1: Hvor kommer ordet gay fra?

Folk flest i dag forbinder gjerne ordet gay med en som er homofil. Men det kan også bety glad/lykkelig.

Skaperne bak youtube-kanalen Origin of everything har laget en video som viser hvordan betydningen av ordet endret seg de siste 500 årene:Video 2: Slik ser den eldre garde på nye, skeive ord

Vi er alle kjent med uttryket gay, men hvordan er kunnskapen om nye, engelske ord som unge skeive benytter seg av i språket i dag?

Her kan du se et panel bestående av eldre homofile menn som blir spurt om ord som extra, werk, yas kween og kinky. Hvor mange uttrykk kjenner du til?


ANNONSE

Kommentarer (2)

Ny kommentar ›

  • iamamiwhoami

    31. mai 2018 17:17 Trodde nesten det var Alan Walker først.
    Kanskje bytte bilde?
  • Thomas85Q

    1. jun 2018 07:02 Ikke dra på kampene da om man er homo?
    Ikke dra til Russland om man er homo.