- Hvordan hadde livet sett ut dersom du var fryktløs?


1677

innlogget

40674

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Fredagsgründeren: Anja Hammerseng-Edin

- Det er en forskjell på de som er flinke, og de som vil utvikle seg. De flinke ser det som et nederlag hver gang de bommer på mål, mens de som ønsker å utvikle seg sier: «Hver gang jeg bommer på mål, lærer jeg noe», sier Anja Hammerseng-Edin. Foto: Monica Wegling.

Monica Wegling
13. apr 2018 11:09

Hver fredag presenterer vi en skeiv person som har trådt ut av A4-arbeidslivet, levert inn stemplingskortet og hoppet i det. Som har rendyrket sin egen idé, formet sitt eget konsept og startet sin egen virksomhet.

Vi har spurt om det er en typisk skeiv ting å gå mot strømmen og sette sin egen agenda. Om det er en fordel å være skeiv, eller om det er revnende likegyldig. Og har vi noe å lære bort?


Navn: Anja Hammerseng-Edin
Alder: 35
Sivil status: Gift med Gro
Barn: Mio, 6 år
Hund/katt: hund
Type virksomhet: mental trening

Hva slags virksomhet driver du?

– Jeg driver Fearless Mind. Her jobber vi for at alle mennesker skal få oppleve tilstanden fearless mind. Hvordan hadde livet sett ut dersom du var fryktløs?

Hvordan fikk du idéen om å starte for deg selv?

– Jeg har alltid jobbet med det jeg har interesse for. Det ville jeg fortsette med også etter håndballen. Så vidt meg bekjent fantes ikke konseptet med fearless mind og mental trening, så da laget jeg det selv – med god hjelp fra et solid team.

– Nå eier jeg det sammen med mennesker som kan masse om emnet, og vi utfordrer og utvikler hverandre hver dag.

Hvilke utfordringer har du møtt på?

– Det å samle de rette folkene som har samme «passion» som meg. Mange er gira på gode ideer, men det som kjennetegner gode lagspillere, er å være villig til å legge ned jobben for å få det resultatet som kreves.

– De som kun liker konseptet, og som vil gjøre en forskjell for andre uten å leve det fullt ut for seg selv, kan ikke bli med på dette. Vi er avhengige av troverdighet.

– Selvfølgelig er det mange andre utfordringer også, men det å prioritere de rette folkene, og å takke nei til «skum i bøtta» – det er krevende å stå i som menneske. Jeg ønsker å være hyggelig og imøtekommende med alle, men det er rett og slett ikke mulig. Prioritering av tid og mennesker er nok det som har vært aller mest krevende.

Anja Hammerseng-Edin holder foredrag blant annet for barn og ungdom som driver idrett. Foto: Monica Wegling.

Hva kreves for å lykkes med gründervirksomheten du driver?

– Alle som jobber i Fearless Mind, må leve fearless mind. Det kreves ikke at du lykkes med alt. Det å være fearless er å våge å prøve. Ellers er selvsagt søvn, kosthold og fysisk trening viktig for livskvaliteten, kreativiteten, overskuddet og konsentrasjonen. Det kreves at vi tar ansvar for eget liv før vi kan hjelpe andre.

– Vi jobber etter SBT (Selvbestemmelsesteorien, red.anm.), som er den mest anerkjente motivasjonsteorien med utgangspunkt i indre motivasjon. Skal du bli ansatt i Fearless Mind er det SBT som er viktig.

– Det er også viktig med eierskap. Du trenger eierskap til ditt eget prosjekt. Du trenger også kompetanse. Ta kontakt med mennesker som kan mer enn deg, og få opplæring av de beste innenfor ditt felt. 

Tror du det følger noen særskilte fordeler/ulemper med å være skeiv når man skal starte sin egen virksomhet eller utvikle sitt eget produkt?

– Jeg tror vi kan finne fordeler og ulemper nærmest overalt- dersom vi velger å lete etter det. Jeg er avhengig av teamet mitt, uavhengig av legning. Jeg tror vi trenger ulike folk. Skeiv eller ikke skeiv.

Hva har du lært om deg selv i prosessen?

– At jeg trenger flere folk, og at meditasjon er ekstremt bra for å strukturere dagen og skape indre ro.

Har gründertilværelsen blitt slik du forestilte deg?

– Den har blitt mye bedre enn jeg trodde. Jeg elsker livet jeg lever nå. Med den fine familien. Tid til hverandre og tid til jobben.

Har du forsaket noe i prosessen?

– Ja, jeg har takket nei til endel kaffedater med folk som syntes det hadde vært hyggelig å «se om vi kanskje en dag kunne finne på noe sammen». Det er hyggelige forespørsler, og kanskje kan vi det en dag, men jeg har måttet jobbe med å takke nei, nettopp for å bygge et grundige fundament og noe håndfast uten ti baller i lufta. Men jeg ser det egentlig ikke som en forsakelse. Jeg ser det som prioriteringer.

Har du gått skikkelig på trynet noen gang?

– Jada, det har jeg. Men det er jo en del av det hele. Vi kommer ikke til å lykkes med alt. Og det er helt greit.

Har du noen gang vurdert å gi opp?

– Aldri. Jeg elsker det jeg gjør.

Hvilke råd vil du gi til andre som vil starte egen virksomhet?

– Gjør det du har lidenskap for. Finn de rette folka. Vær fearless!


ANNONSE

Kommentarer (2)

Ny kommentar ›

  • Fotofyr

    15. apr 2018 10:04 Bra artikkel. Ga meg masse positivitet og mye å tenke på. Ikke gi opp. Dessverre gjør alt for mange det i startgropa... Det er nettopp det som er så bra med denne artikkelen... kom deg videre.
  • Real og grei

    15. apr 2018 12:58 MEGET BRA !