Tidenes første Bygdepride


2180

innlogget

40530

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Klart for Bygdepride

Denne gjengen står bak tidenes første Bygdepride i Ørsta/Volda. F.v.: Ingrid Kristine Sylte, Anbjørn Steinholm Frislid, Anne Martha Holsvik og Roy Aleksander Farstad i styret til Ørsta/Volda Pride. Foto: Ørsta/Volda Pride.

Redaksjonen
7. feb 2018 14:19

I mai blir det for aller første gang arrangert pride i Ørsta og Volda. Glede, mangfold og skeives rettigheter er stikkord for den fire dager lange festivalen.

Bygdepride går av stabelen fra 10. - 13. mai, og arrangeres i regi av av Ørsta/Volda Pride.

Organisasjonen ble startet i oktober i fjor, og som har som mål å fokuseres på lesbiske, homfile, bifile og transpersoners rettigheter i bygdemiljøet.

– Vi ønsker å vise at Ørsta og Volda er et lokalsamfunn som viser aksept og mangfold, og der alle skal føle seg hjemme. Ingen skal lenger føle at det er nødvendig å flytte bare fordi en annerledes, sier Anbjørn Steinholm Frislid, leder i Ørsta/Volda Pride i en pressemelding.

Arrangørene inviterer alle til å være med på tidenes første Bygdepride til våren. På plakaten står en spennende miks av konserter, kino, foredrag og parade.

– Vi er også så heldige at vi har sikret oss gode samarbeidspartnere gjennom Hjørundfjord filmteater, Musikk i sentrum, Studenttinget i Volda, Høgskulen i Volda og kirka. Det gjør at vi kan gjennomføre flere spennende arrangementer, seier Steinholm Frislid.

Parade

Torsdag 10. mai går startskuddet for Bygdepride, med en utendørs filmvisning. Det er Hjørundfjord filmteater som setter opp filmen «Pride» ved Sæbø DS Ekspedisjon.

Fredag 11. mai er den store paradedagen.

Dagen starer med en presentasjon av homoerotisk litteratur fra 1930-tallet i Ivar Aasen-tunet, før det er klart for parade med appeller i Volda sentrum fredag ettermiddag.

– Her inviterer vi alle til å være med. Dette skal være en festlig og fargerik markering. Lag og organisasjoner i Ørsta og Volda vil få skriftlige invitasjoner til å delta, men paraden er for absolutt alle, understreker Steinholm Frislid.

Kvelden fortsetter med samvær på Studenthuset Rokken i Volda.

Friluftskonsert og ungdomsarrangement

Lørdag ettermiddag er det duket for friluftskonsert i Ørsta sentrum. I Laguneparken spiller artister som Egil Olsen og Jon Olav (fra Barstadvik). Dette er et gratisarrangement som er åpent for hele familien.

Lørdag kveld fortsetter med ungdomsarrangement på Kahuset i Ørsta, samt en egen Eurovision-samling på Rokken i Volda.

Søndag er det klart for konsert i Volda kirke. Programmet her er ikke endelig fastsatt, men flere artister har sagt seg villige til å delta, opplyser arrangørene.

Og om folk mener de ikke har fått beveget seg nok i løpet av disse disse dagene, er det mulighet for en Pride-trim på Stamina i Volda søndag.

I tillegg blir det faglig seminar på Historisk Institutt ved Høgskulen i Volda.

– Vi gleder oss til disse dagene, og håper folk i Ørsta/Volda, ja hele Søre Sunnmøre og Nordfjord vil være med på festivalen, seier Steinholm Frislid.

Ørsta/Volda Pride lover å komme tilbake med flere detaljer.

– Og så er vi avhengige av hjelp fra frivillige. Det er bare å følge med på våre Facebook-sider om dette, avslutter Steinholm Frislid.


Følg Ørsta/Volda Pride på Facebook og Instagram.


ANNONSE

Kommentarer (0)

Ny kommentar ›

Ingen kommentarer ennå.