Glitrende Gaygalla i Stockholm - disse vant priser!


2431

innlogget

40702

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Glitrende Gay galla i Stockholm

Massiv mediadekning før seremonien starter og kjendisene elsker det. Her med Christer Lindarw, som ble kåret til Årets homo. Foto: Trond Alexander Tune.

Trond Alexander Tune
7. feb 2018 11:00

Det svenske LHBTQ-miljøet feiret seg selv på QX Gaygala i en kjendistung prisutdeling og glitrende party mandag denne uken. Norske SKAM stakk av gårde med prisen for beste utenlandske TV-serie.

Kandidater i 16 kategorier fikk heder av kjente prisutdelere, og prisvinnerne kvitterte med gledesfylte taler i et velprodusert og hjertevarmt show på Cirkus i Stockholm.

Den tre timer lange prisutdelingen var spekket med innslag fra kjente svenske «schlagerfavoriter» – og toppet av internasjonale popstjerner som Dana International og Mel C.

Norske Ane Brun og Heidi Musum i Kamferdrops var to av pop-artistene som hadde fått plass på den attraktive artistlisten.

For en nordmann er det ikke alltid like lett å gjenkjenne alle svenske kjendiser som solte seg i blitz-lyset ved sponsorveggen ved inngangen. Politiker Mona Sahlin t.v. var kjent nok. Foto: Trond Alexander Tune.

Stivpyntet

Scene og sal var full av festpyntede skeive aktivister, media og forventningsfulle publikummere fra Stockholms mangfoldige HBTQ-miljø.

De fleste hadde «dressed to impress» og glitret i metall, steiner og strass, så drag-dronningene nærmest ble borte i mengden.

– Hvilket Cirkus det är här!

Shima Niavarani åpnet showet, og ledet hele prisutdelingen trygt og morsomt. Den svenske, iranskfødte skuespilleren og sangeren påpekte at det fremdeles er nødvendig å ha en slik prisutdeling:

– Vi feirer ikke bare fordi vi kan, men fordi vi må. Vi har gjort det i 20 år og kommer til å fortsette!

Konferansier Shima Niavarani bandt det flotte scene- og TV-showet sammen med gøyale og viktige tekster. Her fra åpningsnummeret med bl.a. Babsan, Sissela Kyle, Oscar Zia, Mariette og Elisabeth Ohlson Wallin. Foto: Trond Alexander Tune.

Pristildelingen var nesten like glamorøst og presist som en Oscar-utdeling, men mer fylt av kjærlighet, solidaritet og humor enn de beste prisutdelingene. Perfekt krydret med innslag og gode taler.

Skuespiller Helena Bergström holdt en gripende tale til minne om Rikard Wolff, som døde i november i fjor. De to jobbet sammen i filmen Änglagård.  Foto: Trond Alexander Tune.

Årets homo: Dragstjernen Christer Lindarw

Årets homo ble tildelt dragstjernen Christer Lindarw.

I takketalen fortalte han at det har gått litt baklengs. I 1998 fikk After Dark hedersprisen under det første QX Gaygala i 1998. 20 år etter er han nå kåret til årets homo, klar til å si farvel til et langt liv på scenen.

Gjennom 40 år har Christer Lindarw gledet publikum i draggruppa After Dark. Foto: Trond Alexander Tune.

QX Hederspris: Tatiana og Olga

QX Hederspris gikk til russiske Tatiana og Olga fra Moscow Community Center for sin innsats med å hjelpe tsjetsjenske LHBTQ-flyktninger.

– Vi ser ikke på oss selv som helter, vi bare arbeider. Det finnes ting som må bli gjort og derfor gjør vi det, sa de i et intervju med QX.

I fjor hjalp de med å distribuere 1,6 millioner SEK innsamlet av Regnbågsfonden til nødtrengende LHBTQ-personer i Tsjetsjenia.

De to modige damene arbeider ikke helt uten fare for egen sikkerhet, og reiste inkognito for å motta prisen i Stockholm.

Tatiana og Olga fikk en lang og stående applaus. Foto: Trond Alexander Tune.

Prisen for Årets trans gikk til 14-årige Viktoria Harrysson. Publikum reiste seg når hun takket sine foreldre for støtten.

Viktora har sin egen Youtube-kanal med 55 000 følgere, hvor hun har snakket mye om det å være transperson.

14-årige Viktoria er yngste prisvinner noensinne. Viktoria sto fram som transperson for klassen sin på skoleavslutningen i 6. klasse. Foto: Trond Alexander Tune.

SKAM – årets utenlandske TV-serie

En enestående rekke av aktivister og kjente fjes fikk velfortjente priser og applaus. Årets musikk, TV-program og filmer blir også hedret.

SKAM vant prisen som beste utenlandske TV-program, men ingen fra serien var til stede for å motta prisen

Isak og Even har slått godt an også i Sverige. SKAM ble kåret til beste utenlandske TV-serie. Foto: Trond Alexander Tune.

QX Gaygala på TV

QX er Sveriges største skeive nettside og tidskrift. Ideen med Gaygalan kom i stand i redaksjonen ved en tilfeldighet i 1998. I år kan de se tilbake på 20 suksessfylte show, med en rekke kjente prisutdelere som kronprinsesse Victoria, ABBA-Frida og daværende statsminister Fredrik Reinfeldt.

Har du tilgang til svensk TV4 kan du se et redigert opptak av QX Gaygalan lørdag 10. februar kl. 21.30.

Ane Brun beveget alle med låta Hero. Foto: Trond Alexander Tune.
Den norske artisten Kamferdrops stiller alltid med maske på sine opptredener. Hun har toppet hitlistene i Sverige med sin versjon av Jag trodde änglarna fanns. Lørdag deltok artisten også i den første delfinalen av Melodifestivalen, men gikk ikke videre. Foto: Trond Alexander Tune.
Popgruppen Alcazar, med Andreas Lundstedt i spissen, ga alt på scenen. De har besluttet å gi seg som gruppe, og legger i år ut på avskjedsturné. Mandag slapp de låta In the name of love, som er Europrides offisielle låt. Foto: Trond Alexander Tune.
Diana International med Diva. Foto: Trond Alexander Tune.
Mel C med sangen I turn to you, før hun overleverte prisen for årets svenske sang til Mariette, som fikk den for A million years. Foto: Trond Alexander Tune.

QX gaygala 2018 – vinnere:

 • Årets homo: Christer Lindarw
 • Årets hederspris: Tatiana og Olga
 • Årets Trans: Viktoria Harrysson
 • Årets Scene: The Book of Mormon
 • Årets Drag: Admira Thunderpussy
 • Årets TV-stjerne: Petra Mede
 • Årets bok: Generalen – bara jag vet vem som vinner av Christer Björkman
 • Årets keep up the good work!: Martin Kallur
 • Årets utlandske TV-serie: Skam
 • Årets utlandske film: Moonlight
 • Årets restaurant/bar: Mälarpaviljongen
 • Årets utlandske låt: Symphony med Clean Bandit & Zara Larsson
 • Årets duo: Kajsa Bergqvist og Peter Häggström
 • Årets hetero: Anders Nilsson
 • Årets kyss: Shane og Paul i reklamefilmen til Canal Digital
 • Årets svenske låt: A million years med Mariette

ANNONSE

Kommentarer (2)

Ny kommentar ›

 • VoulezVous

  7. feb 2018 18:55 Ser ut som hakket flottere og verdigere enn den norske skandaleutgaven....
 • Nyter Livet

  9. feb 2018 17:21 Hadde vært gøy om Norge fikk til en like bra galla og håpet vi skulle bevege oss mot det i år.
  Men så fikk Siv Jensen en pris...