Mangfold og inkludering fremfor uvitenhet


1882

innlogget

40703

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Mangfold og inkludering fremfor uvitenhet

Innlegget er skrevet av Håkon Vahl (Åpne Høyre og gruppeleder i Harstad Høyre) og Erlend Svardal Bøe (guppeleder Tromsø Høyre). Pressefoto.


Høyre, med Åpne Høyre i spissen, jobber hele tiden for at flest mulig kommuner i Norge skal få en handlingsplan mot diskriminering og for et kjønns- og seksualitetsmangfold.

Dette for å sikre at flest mulig LHBT-personer i alle aldre og livsfaser er beskyttet i kommunen de bor i. Dette er noe man er født til, ikke noe man er indoktrinert til hverken av foreldre eller miljø.

Når en biskop går ut offentlig og hevder at en kommune driver med homoindoktrinering, og at seksualitet ikke er noen rettighet, så viser det en uvitenhet om det mangfoldet samfunnet vårt er bygget på. Kjønns – og seksualitetsmangfold gir akkurat det motsatte. Det gir toleranse, åpenhet og varme for de dette gjelder og samfunnet rundt dem.

Flere nasjonale undersøkelser viser økt frekvens til rus, større usikkerhet, samt en høyere andel blant unge med annen legning som har forsøkt å ta sitt eget liv. Dette må vi ta på alvor, og da kan vi ikke la en leder for et trossamfunn undergrave dette ved å kalle det for indoktrinering av barn.

Biskopen peker også i sitt brev til kommunen på at: «Myndighetene har forpliktelser til å respektere foreldres frihet til å sørge for sine barns relgiøse og moralske oppdragelse i samsvar med deres egen overbevisning».

Det er kanskje til biskopens store frustrasjon å se at vi nå går inn i 2018 og at vi er på riktig vei ved at flere av kirkene i Norge nå aksepterer og godtar at vi er forskjellige mennesker – og har rett til å være den vi ønsker. Denne uttalelsen fra biskopen setter oss og de ulike trossamfunnene mange skritt tilbake. Det er ikke mulig å fjerne en legning, fordi det er kun du selv som vet hvem du er.

Vi trodde den katolske kirken, med Pave Francis som har uttalt at homofili ikke er en synd, hadde kommet lenger i sin evne til å se verdien av at vi alle er individer med forskjellige legninger. Høyre er helt enig med ordføreren i Tromsø som sier at dette er sterke ord fra biskopen, og at hensikten med planen er å skape trygghet og toleranse.

Etter vår mening gir biskopens høringsuttalelse en bekreftelse for behovet for å få på plass en handlingsplan.

Håkon Vahl - Åpne Høyre og Gruppeleder i Harstad Høyre
Erlend Svardal Bøe - Gruppeleder Tromsø Høyre


ANNONSE

Kommentarer (2)

Ny kommentar ›

  • BigBearLover

    12. jan 2018 23:02 Som om det ikke allerede har vært ille nok å være dødsforelsket i Erlend Svardal Bøe i 2 år, så ble jeg om mulig enda mer "skjælven i knean no"? Du har rett og slett sjarmert meg senk!

    Min uforbeholdne kjærlighet vil du alltid ha!
    Men stemmen min får du aldri ... trur eg! ;-)

  • jfm

    14. jan 2018 13:06 Er ikkje så fan av Høyre, men han Erlend var søt :)