- Det er viktig å være stolt av den man er, spesielt i disse dager


2791

innlogget

40713

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Homofil kunstløper skriver historie

Den amerikanske kunstløperen Adam Rippon har blant annet deltatt i VM fire ganger, med 6.-plass i 2010 og 2016 som beste plassering. Nå er han klar for Pyeongchang, som USAs første åpent homofile utøver i et vinter-OL. Pressefoto: NBC Olympics.

Kristian Mendoza
11. jan 2018 12:00

Ukens utenriks:
Indinsk prins åpner lhbt-senter | Homofil kunstløper skriver historie | Anthony Rapp om hvorfor han fortalte om Kevin Spacey-trakassering.


India: Homofil prins bygger lhbt-senter

Sist gang vi skrev om ham, var prins Manvendra Singh Gohil av Rajpipla, i delstaten Gujarat - aktuell med videointervjuet I seek love, not privilege. I videoen kunne en åpenhjertig 52-åring fortelle om hvordan den strenge oppveksten preget hans eget syn på å komme ut av skapet.

I 1991 ble han giftet bort til prinsessen Chandrika Kumari av Jhabua. Imidlertid varte ikke ekteskapet særlig lenge. Mavendra Singh Gohil ble fordømt av sin svært konservative familie etter at han i 2006 sto fram som homofil.

Nylig ble det kjent at Singh Gohil åpner store deler av sitt palass for å bygge senteret Hanumanteshwar 1927. Senteret skal blant annet skal tilby husly og hjelp til lhbt-ere som blir kastet ut hjemmefra, melder IB Times.

Den indiske prinsen Manvendra Singh Gohil ble verdenskjent da han i 2006 sto frem som verdens første åpent homofile prins. Her på besøk hos Oprah Winfrey. Skjermdump: YouTube.

– I India har vi et familiesystem. Vi blir svært påvirket av våre foreldre. I det øyeblikket du prøver å komme ut av skapet, blir du kastet ut og sett ned på av samfunnet. Mange er også økonomisk avhengig av sine foreldre, forklarer prinsen.

– Jeg vil bidra til å gi et sosialt og økonomisk vern, slik at de som ønsker å stå fram ikke trenger å være avhengig av familien. På Hanumanteshwar 1927 vil de få sitt eget sosiale sikkerhetsnett, påpeker han.

Kritisk til landets anti homolov
Samtidig stiller Singh Gohil seg svært kritisk til Section 377 i det indiske lovverket.

Loven ble introdusert da landet var under britisk styre, og forbyr homofile handlinger mellom menn, men blir i disse dager revurdert av indisk høyesterett.

Kritikerne av 377 mener den ofte blir feilaktig brukt, blant annet for å skremme vekk skeive fra å motta hiv og aids-medisiner, skriver blant andre Pink News.

Senteret Hanumanteshwar 1927 under oppføring. Foto privat/Manvendra Singh Gohil.

– Hvis du leser om historien og kulturen vår, vil du finne ut at homofili er en del av kamasutraen. Du vil også finne homoerotiske skulpturer på flere av templene våre, sier prinsen.

– Vi har hatt uavhengighet fra Storbritannia i 70 år nå, og likevel eksisterer denne loven. Når jeg reiser til universiteter og holder foredrag, spør jeg ungdommen om de onanerer. Mange rekker opp hånda og jeg sier da at de - etter indisk lov - er kriminelle.

Se prinsen i videoen I seek love, not privilege:


Saudi-Arabia: “Bryllupsvideo” førte til massearrestasjoner

Videoen som viser et “bryllup”, hvor to menn går side om side og blir hyllet av en rekke mennesker, har skapt mange reaksjoner i det svært konservative, muslimske landet. Så mye at politiet valgte å oppsøke flere av deltakerne i videoen og arrestere dem.

“Homofile handlinger” er ikke ulovlig i Saudi-Arabia. Imidlertid blir utenomekteskapelige hendelser, homofil sex eller “andre umoralske handlinger” fordømt av lovverket i landet.

Det er dette politiet oppgir som årsak til arrestasjonene, melder BBC News.

I denne videoen ser vi to menn, hvorav den ene har på seg bryllupskjole. Videoen ble raskt delt på sosiale medier, noe som har satt flere av deltakerne i fare. Foto: Twitter.

USA: Kunstløper skriver historie

Adam Rippon kom ut av skapet offentlig i 2015, men kunne nylig skrive historie som den første amerikanske, åpent homofile utøveren som kvalifiserer seg til et vinter- OL. Det melder blant andre magasinet Rolling Stone.

– Jeg tror det er viktig å være stolt av den man er, spesielt i disse dager, fortalte han i et intervju forrige uke.

 

😭❤️🙆🏼‍♂️ #olympics

Et innlegg delt av Adam Rippon (@adaripp)

– Jeg kan ikke tro at jeg har kommet dit jeg er i dag. Jeg var bare en liten, homofil gutt fra et lite sted i Pennsylvania. Da jeg vokste opp hadde jeg få forbilder. Da bestemte jeg meg for å dele min historie og inspirere andre dersom jeg fikk en plattform, fortsatte han.

Når vinter OL går av stabelen neste måned i sørkoreanske Pyeongchang, blir 28-åringen også den eldste kunstløp-deltakeren fra USA siden 1936. Dette er Rippon også svært stolt av.

28-åringen prøvde å kvalifisere seg i både 2010 og 2014, men alle gode ting er visstnok tre for Pennsylvania-gutten.

Se Adam Rippon i aksjon på isen:


Anthony Rapp: – Derfor fortalte jeg om Spacey-overgrepet

Da Anthony Rapp i oktober stod frem i offentligheten og fortalte at han var blitt sextrakassert av Kevin Spacey, fikk han også en del trusler fra flere av Spaceys fans. Årsaken til dette var at Spacey fikk sparken og serien House of Cards ble lagt på is.

Les også: Kjente til trakasseringsanklagene allerede i 2001.

I februar-utgaven av Attitude, forklarer Rapp om årsaken til at valgte å bryte stillheten rundt overgrepet som fant sted i Spaceys hjem for snart 32 år siden.

Ved å stå fram offentlig med sin historie, håpet han å være til hjelp for alle som lider i stillhet i Hollywood.

– Det er så mange gråsoner når det kommer til slik oppførsel, men det er ille når det er snakk om misbruk av makt. Uansett hva, ber jeg alle om å ta vare på seg selv og oppsøke hjelp når de trenger det.

– Det er ingenting som heter “å være alene” og jeg håper dette øyeblikket viser at det er styrke ved å være flere, sier han og håper han kan inspirere andre til å bryte stillheten.


Ukens video

Og nå avslutter vi med artisten Sofian Stevens. I sin nye video til låta Mystery of Love, bruker musikeren bilder fra den mye omtalte filmen Call Me By Your Name, som har norgespremiere 26. januar. Enjoy!


 


ANNONSE

Kommentarer (4)

Ny kommentar ›

 • Zitronenfalter

  12. jan 2018 07:06 En fantastisk flott video av Adam Rippon. Han er virkelig flink. Håper det lykkes for han i OL.
 • Hell_Frida

  12. jan 2018 12:39 Det er jeg faktisk helt enig i at det er viktig å være stolt over seg selv, uansett hvilken legning. ^^
 • Yacob

  12. jan 2018 13:58 http://www.bbc.com/news/av/world-us-canada-42653790/adam-rippon-gay-us-skater-says-he-would-not-feel-welcome-at-white-house
 • DB

  13. jan 2018 11:35 Selv om Adam er veldig flink, er han ikke den sterkeste. Kunstløp er jo idrett, ikke forestilling. Det finnes flere utøvere som må bare forsove OL for at Adam for sjansen for OL-medal. Men Han er fin og søt, dette er faktum :)