Nettdating - et tema mange vil snakke om


1125

innlogget

41084

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

- Et tema mange gjerne vil snakke om

Har nettdating gjort det enda mer kaotisk å navigere mellom sex, følelser og tilknytning? FRI inviterer til debatt. Illustrasjon: iStockphoto.

Redaksjonen
1. des 2017 11:00

Har nettdating gjort at flere finner rom til sin egen seksualitet og seksuelle identitet? Eller har det blitt enda mer kaotisk å navigere mellom sex, følelser og tilknytning?

Det er blant spørsmålene som skal diskuteres når FRI inviterer til Skeiv debatt på Elsker, tirsdag 5. desember. Denne gangen under overskriften ”Digital intimitet – sex, apper og relasjoner”.

Sex eller kjærlighet?

– Anonym sex kan gi oss muligheten til å vise frem sider av vår seksuelle identitet vi kanskje ikke har rom for i et nært forhold eller i en annen relasjon, sier psykolog Dimitrij Samoilow, som er en av paneldeltakerne denne kvelden.

– Samtidig er det nok for mange vanskelig å skille mellom sex og kjærlighet, og flere kan oppleve det utfordrende å håndtere følelser og avvisning underveis. Og hvis vi lykkes med å koble vårt behov for nærhet fra sex så kan det i seg selv bli trøblete i et fremtidig parforhold, fortsetter han.

Dimitrij Samoilow,  forfatter og spesialist i klinisk psykologi, er blant paneldeltakerne. Pressefoto.

Opptar mange

Nestleder i FRI, Markus Brun Hustad, forteller at nettdating er tema mange er opptatt av og gjerne vil snakke om.

– På mange måter kan man si at Grindr og lignende apper er et godt eksempel på hvor langt vi har kommet: Vi kan fremstille oss som vi vil, og be om eller tilby den sexen/intimiteten eller de delene av oss selv vi vil, på ærlig vis uten skam for hverandre, sier han.

– Men når det er blitt en så stor del av livet til mange av oss, trenger vi en arena for å snakke sammen om hva det betyr eller kan bety.

– Vi håper det blir en spennende debatt hvor vi alle sammen kan lære noe nytt, sier nestleder i FRI, Markus Brun Hustad. Arkivfoto: Vegard Sørnes.

I forkant av debatten vil Kristian Møller, som har skrevet en doktorgradsavhandling i medievitenskap der han har gjort feltarbeid blant app-brukere i London, innlede med noen funn fra sine intervjuer.

I panelet som deretter vil ta over, sitter parterapeut, forfatter og spesialist i klinisk psykologi Dimitrij Samoilow, TV-personlighet Tore Petterson, Leder i Skeiv verden Timothy Szlachetko og journalist og samfunnsdebattant Andreas Breivik.

Ordstyrer for debatten er Tore Holte Follestad, assisterende daglig leder i Sex og Samfunn.

– Vi håper det blir en spennende debatt hvor vi alle sammen kan lære noe nytt, bli litt mer fri for skam og mer bevisst hvordan vi omgås hverandre på apper og på nettet, avslutter FRI nestlederen.


Hva: Skeiv debatt: Digital intimitet
Når: Tirsdag 5. desember kl. 18 - 20
Hvor: Elsker, Kristian IVs gate 9, Oslo


ANNONSE

Kommentarer (0)

Ny kommentar ›

Ingen kommentarer ennå.