Lanserer skeiv kalender for 2018


2135

innlogget

40841

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Julegave fra FRI og Skeivt arkiv

Et av bildene som er med i 2018-kalenderen er et julekort fra Virusgruppa. Gruppa ble starta opp i 1992. I ti år samlet de inn penger til trivselstiltak for hiv-positive og aids-syke gjennom ulike underholdnings- arrangement. Foto: Fin Serch-Hansen.

Redaksjonen
15. nov 2017 13:52

FRI og Skeivt arkiv lanserer en kalender for 2018, som gir et historisk tilbakeblikk i norsk homokamp.

Med viktige merkedager og små fortellinger til hvert bilde, håper de at mange skal få både gledelige gjensyn med egen aktivisme og at kalenderen skal gi inspirasjon til videre arbeid.

– Det er så mange fine bilder og gode fortellinger fra historien vår at det virkelig har vært en glede å jobbe med dette sammen med Skeivt arkiv. Det er gøy å kunne løfte frem den stolte historien vår i et sånt prosjekt, forteller Markus Brun Hustad, nestleder i FRI i en pressemelding.

Kalenderen har blant annet bilder fra mange år med Skeive dager, feiring av partnerskapsloven (1993), lesbisk bevegelse i Telemark (70-tallet) og mye annet.

– Flere av bildene er eksempler på at rettighetskampen for skeive har tatt opp i seg viktige og alvorlige tema, men ofte på en humoristisk, glad og ironisk måte.

Ønsker seg mer materiale

Birger Berge i Skeivt arkiv forteller at han skulle ønske mangfoldet i kalenderen var enda større.

– Rettighetskampen i Norge var lenge fokusert på – og utkjempa av – aktivister som definerte seg som lesbiske kvinner og homofile menn. Mangfoldet i Norge innebærer at noen definerer seg som lesbisk, homo, bifil eller trans (lhbt), mens andre igjen har mere flytende identiteter, er kjønnskeive, ikke-binære, skeive eller hater kategorier, sier han.

– Skeivt arkiv kan enda ikke helt speile dette mangfoldet, og vi ønsker oss enda flere skal donere mer materiale til arkivet, eller på andre måter bidra slik at vi enda betre kan dokumentere og formidle den store bredda i den skeive bevegelsen, oppfordrer Berge.

Kalenderen kan kjøpes via FRI sine fylkeslag. Ved å kjøpe kalenderen bidrar du til å støtte aktiviteter i regi av FRI over hele landet. For oversikt over ditt nærmeste fylkeslag, se foreningenfri.no.


ANNONSE

Kommentarer (0)

Ny kommentar ›

Ingen kommentarer ennå.