Blir far og sønn enige?


2747

innlogget

41356

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Når far og sønn diskuterer homoekteskap

Debatten om likekjønnet ekteksap pågår for fullt i Australia. Hvordan går det når en konservativ far og hans homofile sønn setter seg ned og snakker sammen? Se video lenger ned i saken. Foto: ABC/YouTube.

Kristian Mendoza
12. okt 2017 12:56

Ukens utenriks:
Kosovo feirer Pride for første gang | Massearrestasjoner av homofile i Indonesia | Far og sønn debatterer homoekteskap.

Se også: Film om kjent massedrapsmann får premiere i november


Balkan: Nok en historisk parade i regionen

For noen uker siden kunne vi skrive om Serbias statsminister, Ana Brnabic, som er åpent lebisk. Hun ble den første lederen i landet til å delta i pridefeiring.

Men Serbia er langt fra alene i å skrive pride-historie på Balkan. I Kosovos hovedstad, Pristina, ble det tirsdag denne uken arrangert pride-parade for aller første gang, melder flere medier. Dette i et land hvor nærmere 96 prosent definerer seg som muslimer.

Kosovo feiret sin første pride-parade, noe som fikk landets president, Hashin Thaçi til å delta.

Lhbt-organisasjonene i landet har i en årrekke arrangert flere demonstrasjoner for å vise sin avstand fra landets homofobe krefter, men dette er den aller første offisielle lhbt-eventen som finner sted i landet, melder Independent.

Landets president, Hashim Thaçi, deltok også i paraden tirsdag. Han ble dermed også historisk under arrangementet som fikk det passende navnet “In the Name of Love”.


Video: Far og sønn uenig i homoekteskapdebatten

– Jeg har ingen problemer med at to mennesker som er glad i hverandre skal få registrert dette offisielt. Men jeg føler at ekteskap, slik den er definert, er mellom en mann og en kvinne. Hva er galt med å finne en annen måte å gjøre dette på? spør Harold sin 24 år gamle homofile sønn.

Kringkastingskanalen ABC inviterte far og sønn til en debatt foran kamera nylig.

Saken om likekjønnet ekteskap pågår for fullt i Australia, og som videoen tydelig viser, er uenigheten stor.

– Å kunne ha muligheten til å gifte seg vil bety at jeg kan bruke ordet ekteskap når jeg definerer mitt forhold overfor noen. Den har en tyngde folk forstår, og det er noe mange homofile par også ønsker, kontrer sønnen.

Når faren sier at mange heterofile lar være å gifte seg, svarer sønnen følgende:

– Men dere har likevel valget. Det har ikke vi.

Debatten er opphetet, men faren innrømmer likevel at han ville dukket opp i bryllupet.

Du kan se hele samtalen her, klarer de å bli enige?


Danmark: Holdt kjærligheten skjult i åtte år

Mange ble nok overrasket da badminton-makkerne Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl, som tok seg til OL-finale i Rio, nylig gikk ut med nyheten om de har vært kjærester i syv år.

Nyheten ble avslørt i boken Det unikke makkerskab som utgis i disse dager.

I boken forklarer paret at de til å begynne med aldri så for seg at følelser skulle blusse opp mellom dem, helt til vennskapet tok en ny, uventet vending.

– Vi var begge fast bestemt på at vi skulle ha mann og barn, og leve helt vanlige liv, sier Pedersen i et intervju med Ekstra Bladet.

Holdt kjærligheten skjult i åtte år: Christinna Pedersen (t.v.) og Kamilla Rytter Juhl var fast bestemt på mann og barn, helt til de forelsket seg i hverandre. Dette kommer frem i boken Det unikke makkerskab. Foto: Facebook.

I tillegg til å være kollegaer, konkurrerte de mot hverandre. Men vennskapet ble stadig mer intimt.

– Jeg tenkte nok over at vi kom veldig godt overens. Jeg merket at jeg spratt opp når telefonen ringte. Jeg håpet jo at det var Christinna, sier Juhl.

Så, for åtte år siden, ble de to kjærester.

– Vi sa det ikke til noen. Det var bare oss. Vi kunne jo ikke være kjærester, sier Juhl.


Indonesia: Massearrestasjoner på sauna

58 menn ble fredag forrige uke arrestert da politiet raidet en lokal sauna i hovedstaden Jakarta. Årsaken til massearrestasjonen skal ha vært tips om prostitusjon, melder politiet.

Imidlertid tror mange at aksjonen er en forfølgelse av landets homofile, som angivelig brukte saunaen som treffsted.

Homofili er lovlig i landet, bortsett fra i  Aceh-provinsen. Likevel mener flere at politiet bevisst bruker landets antiporno-lov for å straffeforfølge landets lhbt-befolkning, melder Telegraph.

Det pågår en antihomobølge i landet, noe som bekymrer mange, blant andre Human Rights Watch.

– Vi ber politiet løslatte disse mennene øyeblikkelig, sier Andreas Harsono, en talsperson i organisasjonen.


Video: Hvorfor ble han seriemorder?

Jeffrey Dahmer, også kjent som «Milwaukee kannibalen», var 18 år da han drepte for første gang. I perioden 1978 til 1991 voldtok, drepte og parterte han 17 menn og gutter.

I 1994 ble Dhamer selv slått i hjel i fengselet av en medfange. Da var han 34 år gammel.

My Friend Dahmer, med Ross Lynch i hovedrollen, får USA-premiere i november. Foto: Ibid Filmworks.

Men bak de bestialske mordene, var det også en redd ung mann som av mange ble sett på som svært eksentrisk. Dette er noe filmskaperne ville fange da de laget filmen My Friend Dahmer.

I filmen får vi et gjensyn med Jeffrey under ungdomstiden, og hvordan han sakte men sikkert ble til drapsmannen han senere skulle bli kjent som.

Filmen får USA-premiere i november. Ross Lynch spiller Jeffrey Dahmer. Anne Heche spiller massemorderens mor, Joyce Dahmer. Sjekk ut traileren her:


ANNONSE

Kommentarer (2)

Ny kommentar ›

  • 73WR

    12. okt 2017 20:11 Jeffrey Dahmer hadde en undertrykt homoseksualitet som gjorde at han bare måtte være slem.

    Stereotypien lenge leve.

  • Genuflex

    12. okt 2017 21:31 73WR: nei han hadde ikke en undertrykt homoseksualitet som gjorde at han måtte drepe, han drepte ikke en gang for å være slem. Det at de døde var en bieffekt av hva han gjorde med dem.