Gir ut barneplate med skeiv vri


2770

innlogget

40707

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Gir ut barneplate med skeiv vri

Samboerparet Julie Falkevik Tungevåg (t.v) og Ellen Brekken (i gult) begynte å spille sammen for to år siden. I fjor ble Elisabeth Mørland Nesset med, og resultatet er gruppa Du og jeg og vi 2 - 3 - 4. Denne uken gir de ut barneplaten «Krokodille i baksetet». Pressefoto.

Ketil Randen
11. okt 2017 10:12

– Jenter trenger ikke være rosa og søte. En jente kan være pirat, og en gutt kan være en liten prins!

Bandet heter Du og jeg og vi 2 - 3 - 4, og prosjektet startet som et samarbeid mellom samboerparet Julie Falkevik Tungevåg og Ellen Brekken for to år siden.

– Vi ble spurt om å lage en konsert til Kilden i Kristiansand sommeren 2015, og synes det var så gøy at vi fortsatte å spille konserter. Etter hvert fikk vi med Elisabeth Mørland Nesset på trommer og fikk lyst til å lage en plate ut av alle låtene.

– Det er veldig givende å spille for barn, og kunne vise barna forskjellige univers og prøve å stimulere kreativiteten deres, forteller Ellen Brekken til Gaysir.

I alt 12 låter har fått plass på albumet. Julie og Elisabeth har master i utøvende rytmisk musikk fra Universitetet i Agder, mens Ellen har en bachelor i jazz fra Norges musikkhøgskole. Pressefoto.

Det som begynte som en konsertserie har nå blitt til plata Krokodille i baksetet, med 12 egenskrevne låter. Lørdag 14. oktober kl. 15 er det releasekonsert på Sagene samfunnshus i Oslo.

Skeive referanser

– Vi brukte halvannet år på å skrive låter vi selv syns er fine og kule, forteller Brekken.

Hovedmålgruppen er barn mellom tre og ti år, og på plata får du møte mange rare karakterer.

Blant andre en regnværssky som er tissetrengt, og Fru Rosenstrøm som ikke er så snill som hun ser ut, for hun planlegger nemlig å rane banken. Det blir også forklart hvorfor man alltid må sjekke baksetet for krokodiller før man skal ut og kjøre bil...

Brekken forteller at de også har flere skeive referanser i låtene.

–  For eksempel i tittellåta Krokodille i baksetet - der det første verset går slik: «En dag eg var på biltur med pappa'n min og Kjell»...

– En annen er fra låta Du kan bli det du vil. Jenter trenger ikke være rosa og søte. En jente kan være pirat, og en gutt kan være en liten prins. Det er viktig for oss at mangfold settes i fokus.

Ellen og Julie traff hverandre på Gaysir for første gang i 2006. – Vi var del av en temagruppe som het "unge musikere i Oslo", og hadde noen felles venner også. Vi møttes for en kaffe her og et vorspiel der. Men så flytta Julie til Kristiansand. Først seks-syv år senere møttes vi igjen i Oslo, og da sa det pang - endelig! forteller Ellen. Pressefoto.

Plata er produsert sammen med Geir Holmsen (Maj Britt Andersen, Pulverheksa, Chipahua), og er spilt inn i Kvadraturen Studio i Oslo med tekniker og gitarist David Aleksander Sjølie. Tekstene er på vekselsvis nynorsk (Nordfjorddialekt) og bokmål.  

Her er en liten smakebit:


Trioen planlegger nå flere konserter rundt om i Norge. Følg Du og Jeg og Vi 2-3-4 på Facebook.


ANNONSE

Kommentarer (0)

Ny kommentar ›

Ingen kommentarer ennå.