Fikk plass i sametingsrådet


2747

innlogget

41356

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Fikk plass i sametingsrådet

Mikkel Eskil Mikkelsen er åpent homofil og valgt inn på Sametinget. Mandag ble det klart at han skal sitte i sametingsrådet. Foto: Marie Louise Somby.

Ketil Randen
9. okt 2017 11:37

Forrige uke skrev vi om Runar Myrnes Balto og Mikkel Eskil Mikkelsen, som er de første åpent homofile i historien til å bli valgt inn på Sametinget. I dag ble det også klart at Mikkelsen har fått plass i sametingsrådet.

Det nye rådet ble presentert mandag formiddag.

– Det er min store glede å fortelle at vi er de fire politiske grupperingene som har gått sammen for å etablere et flertallsstyre på Sametinget, sier Norske Samers Riksforbunds (NSR) Aili Keskitalo, til NRK Sápmi.

Mikkel Eskil Mikkelsen er blant rådsmedlemmene. Han representerer NSR og skal sitte sammen med Henrik Olsen og Silje Karine Muotka (også fra NSR). Berit Marie E. Eira fra Flyttsamelista og Ellinor Marita Jåma, fra Åarjel-Saemiej Gielh skal dele på et rådssete.

– Jeg kommer fra Vesthavet, hvor vi har våre velgere. Jeg vil være med å fremme saker som er viktig i Vesthavet. Og jeg vil gjøre det beste for hele det samiske samfunnet. Det er det jeg ønsker å jobbe for, sier Mikkelsen i en kommentar til iFinnmark.


Fakta:

Sametingsrådet fungerer som Sametingets regjering, og står for den daglige politiske virksomheten.

Rådet fremmer innstillinger overfor plenum i saker som gjelder fordeling av Sametingets budsjett, Sametingets årsmelding, hovedretningslinjer for Sametingets tilskuddsordninger og andre saker som etter en selvstendig vurdering i sametingsrådet bør fremmes.

I tillegg fremmer sametingsrådet meldinger på ulike politikkområder etter behov, og har på en rekke områder også anledning til å fatte endelig vedtak.


Les også:

Balto og Mikkelsen er historiske


ANNONSE

Kommentarer (1)

Ny kommentar ›

 • 73WR

  14. okt 2017 18:47 Fantastisk bra ! :)

  `Sametingsrådet

  Sametingsrådet fungerer som Sametingets regjering, og står for den daglige politiske virksomheten.

  Rådet fremmer innstillinger overfor plenum i saker som gjelder fordeling av Sametingets budsjett, tiltak til påfølgende års statsbudsjett, Sametingets årsmelding, hovedretningslinjer for Sametingets tilskuddsordninger og andre saker som etter en selvstendig vurdering i Sametingsrådet bør fremmes. I tillegg fremmer Sametingsrådet meldinger på ulike politikkområder etter behov, og har på en rekke områder også anledning til å fatte endelig vedtak. `

  https://www.sametinget.no/Arkiv/Sametingsraadet