Se en episode fra Mr Gay Europe-dokumentaren


949

innlogget

41409

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Se en episode fra Mr Gay Europe-dokumentaren

Redaksjonen
9. sep 2017 14:57

I forbindelse med Mr Gay Europe i 2016, ble det laget en egen mini-serie der man blir bedre kjent med deltakerne og tanken bak konkurransen.

Her får man se hvordan deltakerne blir tatt i mot i utkant-Norge, nærmere bestemt fjellbygda Oppdal.

Deltakerne får blant annet i oppgave å sette opp et show på det lokale kjøpesenteret, samt prøve seg på et beinhardt motbakkeløp.

Deltakerne får også et helt spesielt møte med biskopen i Nidaros. For første gang inviterer en biskop en gruppe homofile menn inn i katedralen, inviterer til dialog og tilslutt gir dem sin velsignelse.

Mini-serien er på fire episoder og er tilgjengelig på Vimeo. Gaysirs lesere har nå anledning til å se en av episodene gratis, enten i toppen av saken, eller på vimeo.com.

Episoden ligger ute gratis fram til 15. september.

Nye utfordringer

Mr Gay Europe er klar for nye utfordringer; i 2018 blir den europeiske finalen arrangert på tre forskjellige steder i Polen.

– I 2015 tok vi en fot i bakken og kjente veldig på at konkurransen var på vei i feil retning, heter det i en pressemelding fra teamet bak konkurransen.

– De som sa vi begynte å ligne en misse-konkurranse, hadde rett. Tiden var moden for en gjennomgang av hva vi ønsket å oppnå med Mr Gay Europe.

I 2016 ble konkurransen arrangert i Stockholm og Oppdal, i år ble hele konkurransen gjennomført i Stockholm og neste år står Polen for tur.

Ingen badebukse og catwalk

Konkurransen er nå strippet for badebuksekonkurranser og catwalkshow; nå er det egne LHBT-prosjekter, det å være en rollemodell og kommunikasjon som er i fokus, skriver arrangøren.

Årets vinner ble 37 år gamle Matt Rood fra England, som i tillegg til generelle LHBT-spørsmål har valgt å fokusere på et prosjekt som fokuserer på homofile foster- og adoptivforeldre.

En del av arbeidet til Matt vil dreie seg om å skaffe til veie litteratur – også for barn – som viser homofile som positive rollemodeller og foresatte for barn og unge.

Matt Rodd (i midten) fra England ble Mr Gay Europe 2017. Her sammen med Stephen Lehane fra Irland og Steven Whyte fra Skottland. Foto: Beate A Tecza/Mr Gay Europe.

Mye av det kommende årets aktiviteter vil dreie seg om Polen. Den europeiske finalen av Mr Gay Europe i 2018 vil bli det største internasjonale LHBT-arrangementet i Polen noensinne, ifølge MGE-teamet.

– Vi valgte å arrangere neste års finale i Polen fordi vi ønsker å skape debatt, samt å vise solidaritet med homser og lesber i et land der det å være homo kan by på utfordringer. Vi har tidligere arrangert finalen i land som Bulgaria og Ungarn, og den offentlige debatten har ført til større bevissthet rundt utfordringer som homofile har i disse landene.


ANNONSE

Kommentarer (0)

Ny kommentar ›

Ingen kommentarer ennå.