Vil åpne for hivmedisiner til tenåringer


2800

innlogget

41344

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Vil åpne for å gi PrEP til tenåringer

PrEP også trygt for tenåringer: Unge MSM drar nytte av bruken av hiv-preventive medisiner. Imidlertid ble også tre menn smittet med hiv, noe som trolig skyldes slurvete bruk av medisinen, melder Reuters. Illustrasjon: iStockphoto.

Kristian Mendoza
7. sep 2017 13:50

Ukens utenriks:
Russland reagerer på Canadas asylhjelp i Tsjetsjenia | Pastorer mener orkan skyldes homomiljøet | PrEP også trygt for tenåringer.

Se også: Tipsene for et vellykket poly-forhold


USA: Ber helsemyndighetene godkjenne PrEP for tenåringer

Hivmedisiner, også kjent som PrEP (preeksponeringsprofylaks) er også trygt å bruke for homofile og bifile tenåringsgutter, konkluderer Cook County Health and Hospitals System’s Stroger Hospital in Chicago.

PrEP tas i form av piller og gis hivnegative menn som har sex med menn (MSM) for å forebygge eventuell hivinfeksjon.

Forskerne ville finne ut om medisinen også var trygt å bruke for tenåringsgutter, og om medisinen viser seg å være like effektiv for denne gruppen, som også er en risikogruppe, melder Reuters.

78 homofile og bifile gutter i alderen 15 og 17 deltok i en studie som varte i 48 uker. Av disse fullførte 47 av guttene. Alle var hivegative før studien fant sted, men tilhørte en gruppe som hadde særlig høy risiko for å bli smittet.

Deltakerne måtte også gjennom en opplæringsøkt rundt hiv og hiv-smitte før de fikk tilgang til daglige doser av PrEP.

Forskerne kunne konkludere med følgende:

* Ingen opplevde negative bivirkninger i løpet av testperioden, selv om tre personer ble smittet av hiv. Ifølge studien hadde dette mest sannsynlig å gjøre med at de lot være å ta full anbefalt dose av PrEP-medisinen.

* Det var heller ingen forskjell på sexatferden til guttene, til tross for bruken av medisinene.

Forskningsleder Sybil Hosek håper nå at helsemyndighetene i USA, FDA, snart vil godkjenne PrEP for tenåringer.Canada/Tsjetsjenia: Canadas asylhjelp har fått Russland til å reagere

Canadiske myndigheter skal ha hjulpet 31 menn ut av den russiske republikken Tsjetsjenia. 22 av disse har allerede fått asyl.

Flere av flyktningene ble tidligere i år arrestert av tsjetsjenske myndigheter og utsatt for tortur.

Rundt 31 homofile flyktninger fra Tsjetsjenia og andre deler av Nord-Kakasus er, eller skal være på vei til Canada.

Hjelpeaksjonen får russiske myndigheter til å reagere, noe talsperson Kirill Kalinin ved Russlands ambassade i Canada nylig bekreftet.

– Eventuelle juridiske uregelmessigheter, hvis påvist, skal undersøkes behørig, har han uttalt, ifølge flere medier, blant andre the Globe and mail.

– Diskresjon rundt dette programmet er viktig for å beskytte de vi skal hjelpe. Det viktigste for oss er å finne bosted og hjelpe med integreringen av flyktningene, forklarer leder for prosjektet Rainbow Railroad, Kimahli Powell.

Sammen med russiske lhbt-organisasjoner har de hjulpet flere tsjetsjenske menn med å flykte fra landet. Powell varsler at flere vil få hjelp fremover.

Les også: Kadyrov krever at menn finner tilbake til sine ekskoner.USA: Gir homofile skylden for orkan

At det konservative kristne miljøet i USA kommer med hatefulle ytringer mot homofile, er ingen nyhet. Denne gangen får vi skylden for orkanen «Harvey».

«Harvey» har blitt omtalt som den dyreste naturkatastrofen i landets historie, og har siden 17. august, krevd flere titalls liv i delstaten Texas. Nå mener flere høyerestående medlemmer av kirken at det skyldes delstatens homomiljø.

Klimaendringene er mest trolig årsaken til Orkanen «Harvey» som til nå har krevd cirka 60 liv. Det hindrer ikke konservative kristne fra å mene at den egentlige årsaken er det homofile miljøet. F.v.: Kevin Swanson og Rick Wiles.

– Jesus sender sitt tydelige budskap. Ved mindre amerikanere angrer, ved mindre Houston angrer, ved mindre New Orleans angrer, vil alle dø. Det er dette Jesus Kristus forteller oss, sa pastor og radiovert for en populær kristen kanal, Kevin Swanson.

Swanson er langt fra den eneste som mener orkanen er en "straff fra Gud". Også radiovert Rick Wiles kunne fortelle News Week at «Harvey» var et direkte følge av de seksuelle perversjonene blant lhbt-befolkningen i USA.Video: Tipsene for et vellykket poly-forhold

Å gå fra monogami til åpne forhold kan være en vanskelig ovegang. Polyamori krever åpenhet for alle parter involvert, noe en artikkel vi publiserte i fjor kunne fortelle.

Men hvordan går man frem og hva er farene ved åpne forhold?

Dette er noe Youtuberen Davey Wavey snakker om i videoen How To Have An Open Relationship. Han har selv vært i flere polyamorøse og åpne forhold, og deler sine erfaringer seerne.Sterk musikkvideo vil få deg til å se maskulinitet på en hel annen måte

Ikke bare er sangens budskap sterk, musikkvideoen er også noe helt annet enn det mange er vant til fra pop-industrien.

Med O Lord ønsker det australske pop-bandet Cub Sport å gi deg et skråblikk på kjønnsnormene.

Låta er også svært personlig da den representerer vokalist Tim Nelsons ut av-skapet-opplevelse, og hans kjærlighetserklæring til keyboardist og bandmedlem Sam “Bolan” Netterfield.

Vi ser vi paret i het omfavnelse. Tim Nelsons stemme får hårene til å reise seg.

Se og nyt:


ANNONSE

Kommentarer (1)

Ny kommentar ›

 • bearcy

  11. sep 2017 15:42 Til de skinnhellige prestene, Kevin Swanson og Rick Wiles, får jeg bare jatte med og si at:

  «-Ja, er det ikke deilig å kunne tillate oss å resonnere som nazistene og finne noen beleilige syndebukker som vi kan skylde på for alt som går oss galt!

  Da slipper vi nemlig å måtte gjøre jobben det er å rydde opp i våre egne mangelfullt utviklede sjelsevner ved å lære av våre egne feil og kanskje til og med finne årsaken til problemet i vårt eget overforbruk som de altfor mange pengene våre gjør oss så blinde for? Av denne grunn alene, burde vi vel i tillegg tilgis som synd- og skyldfrie, på bekostning av den perverse LHBT-befolkninga; som bare kjetter imot de mest misforståtte av Guds bud!»

  Det Paulus i det nye testamente lot seg forarge slik over, var den av prestene organiserte prostitusjonen av innfangede mindreårige løsunger av begge kjønn, som foregikk i templene; i den hensikt å sørge for betaling for driften av dem og til å lønne prestene med for hovedjobben deres.

  Dette ville Paulus ikke vite noe av og skrev derfor sinte brev på gresk som i ettertid ble feiloversatt til latin av kristne romere som lot seg forarge av de hedenske hellenernes beryktede seksuelle frisinnahet og derfor omskrev de det til menn som har omgang med menn som om de har omgang med en kvinne. Selv om sex mellom voksne mennesker uavhengig av kjønn, ikke var noe som Paulus, så lenge han levde, var kjent for å la seg forarge over.

  Dette er bare én av de mange bakvendte misforståelsene som forårsaker de karmaskapende overgrepene som disse prestene i det lange løp intetanende utsetter seg for de motbydelige følgene av. Stakkars jævler...