Bunnpunktet: - Brakk armen på to steder


1733

innlogget

41286

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Bunnpunktet: - Brakk armen på to steder

Bente Jørgensen har mange jern i ilden, som booking- og eventansvarlig i Oslo Pride, sentralstyremedlem i FRI og barnevernskonsulent i Oslo kommune. Men det blir tid til litt ferie også. Foto: Privat.

Hanne Bernhardsen Nordvåg
17. jul 2017 10:20

Sommerslabberas:
Gaysir spør det skeive Norge ut om løst og fast. Nå: Booking- og eventansvarlig i Oslo Pride, sentralstyremedlem i FRI og barnevernskonsulent i Oslo kommune, Bente Jørgensen.


– Hva har vært høyde- og bunnpunktene i året som har gått?

– Høydepunktet i fjor må ha vært da Silvana Imam satte fyr på Pride Park under Oslo Pride med 5000 mennesker foran scenen. Jeg sto utslitt backstage og tenkte at dette var mitt verk. Eller da Anne Lindmo satte fast Sylvi Listhaug, med Ulrikke Falch som ivrig sidekick.

– Bunnpunkt er det heldigvis ikke så mange av, men rent personlig tror jeg det må ha vært første nyttårsdag. Jeg brakk armen på to steder i et litt uheldig trappeløp kvelden i forveien og våknet med smerter som jeg tipper er likestilt med det å føde et barn. Ut av armen!

– Hva ser du mest fram til i året som kommer?

– Det jeg har sett mest fram til har vært, naturlig nok, Oslo Pride. Men jeg ser også fortsatt fram til alle de andre pridene i Norges vidstrakte land, som jeg skal delta på.

– Hva gjør du i sommer?

– Er det fint vær finner du meg ved noe vann hver ettermiddag fra kl. 16.00. Dessuten reiser jeg en tur til Portugal. Her skal jeg lese bok, spise mat, drikke vin og bade i nesten to uker. Og så blir det Øyafestivalen og flere prider, i København, Sørlandet og i Stavanger.

– Hvordan var barndommens somre?

– Mine foreldre var store tilhengere av å stappe stasjonsvognen full av meg, mine to søsken og seg selv, for deretter å kjøre veldig langt – helst nordover. Jeg er så heldig at jeg har vært omtrent overalt i landet vårt, bodd i de fleste campinghytter på gjennomreise og blitt veldig god på å ikke bli bilsyk. Opp på fjell, inn i daler, bade i dritkaldt vann og fiske i Saltstraumen. Blant annet.

Foruten en del jobbing og en tur til Portugal, blir det mange pride-festivaler på Bente Jørgensen i sommer. Foto: Privat.

– Hva er din drømmedestinasjon?

– Jeg har sykt lyst til å dra til Japan, Filippinene, Kambodsja og Vietnam. Har kun vært på den asiatiske siden av Istanbul, så på tide jeg tar meg en tur østover.

– Hva er ditt kjipeste ferieminne?

– De er det dessverre litt for mange av, men fellesnevneren er mislykka hoppe-chartertur med mye krangling og kjip mat.

– Du må være på en øde øy i et helt år. Hvilken annen skeiv person tar du med deg?

– En som kan fiske, jakte og drepe slanger. Er Jegertvillingene skeive? Om ikke, så må det bli Adam Schjølberg. Han er vant til naturen og er jo en veldig likandes og artig fyr. Pluss at han ikke hadde blitt sur om jeg ville hatt litt alenetid under en palme. Og ingen fare for å bli sammen og så slå opp i løpet av øyoppholdet.

– Når og hvordan kom du ut av skapet?

– I jula 2001, på meget dramatisk vis i mitt barndomshjem på Blindern. Jeg krangla med moren og broren min, påsto de ikke forsto meg og buste ut med at jeg hadde jentekjæreste. De lo og sa at det overhodet ikke var noen bombe. Litt av et antiklimaks.

– Hva er det viktigste du har lært i livet?

– Det er vel å være så grei som overhodet mulig med omgivelsene sine. Å prøve å opprettholde en god gammeldags karma. Man får en del tilbake for det, og føler seg litt renere på innsida.

– Hvis du hadde en hjernevaskingsmaskin – hvem ville du brukt den på?

– Der er det mange om beinet, men jeg tenker av hensyn til vårt lille land: Sylvi Listhaug. Jeg syns hun er sykt skummel, i egenskap av å være meget intelligent, skarp, tidvis giftig og en hemningsløst drøy retoriker. Om ikke hun snart slutter å menge seg med Oslo Symposium og begynner å gå på Pride istedenfor, er jeg redd vi står foran en som kan reversere våre rettigheter litt brennkvikt om hun fortsatt får en posisjon i regjering og storting.

– Hvis du kunne vært en annen person for en dag – hvem ville du vært?

– Donald Trump. Tipper vi har like godt grunnlag for å styre et land og jeg kunne kanskje gjort noe fornuftig med mine 24 timer i hans sko.

– Hva er din største guilty pleasure?

– Uten tvil sjekkeprogrammer på TV. Jeg sluker alt fra Ungkaren til Gift ved første blikk. Sist nå binga jeg First Dates og deretter en merkelig dansk greie som het Billett til kjærlighet.

– Hva har du på/i nattbordet?

– Jeg bruker en stol som nattbord for øyeblikket. Der ligger det To søstre av Åsne Seierstad, en tom snusboks jeg har glemt å kaste, en vannflaske og om natta en lader.

– Hva var det siste bildet du tok med mobilen din?

– Det siste bildet var av jobbkalenderen min denne måneden, for så vidt jeg vet kan ikke Oslo kommune kobles til iPhone, og jeg trenger å vite hva jeg skal til enhver tid, og det er ganske mye om dagen.

– Hvilken låt blir det ikke sommer uten?

– Jeg har aldri vært så veldig opphengt i sommerlåter sånn egentlig. Jeg fikk helt kramper av Postgirobygget med En solskinnsdag, så den tok liksom knekken på sommerlåtgleden. Men, i år har jeg dilla på Cezinando med Håper du har plass. Den er mer en vårlåt, men likevel…


ANNONSE

Kommentarer (0)

Ny kommentar ›

Ingen kommentarer ennå.