- Alle må få være den de er


297

innlogget

41125

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

- Alle må få være den de er

Rolf Mienna (t.v.) er EDM-produsent under artistnavnet Cazoo. Jon Iver Eira Tellefsen er vokalist i det samiske alt. rock-bandet Ivvár. Sammen har de gitt ut en låt til støtte for homofile. Foto: Privat/Svein Harald Lian.

Hanne Bernhardsen Nordvåg
21. apr 2017 11:03

De samiske artistene Rolf ”Cazoo” Mienna og Jon Iver Eira Tellefsen har nylig sluppet låta ”I Know You’re Waiting” til støtte for homofile.

– Skissen var opprinnelig en vanlig kjærlighetslåt, men det ble litt platt og meningsløst. Jeg kjente jeg ikke kunne stå for det hvis det ikke var mer dybde til låta, forteller Jon Iver Eira Tellefsen.

– Så da fant vi ut at vi skulle gjøre en liten tvist, for å gi den litt mer mening.

Tellefsen er vokalist i det samiske alt. rock-bandet Ivvár, og sammen med EDM-produsenten Rolf ”Cazoo” Mienna slapp han i begynnelsen av april singelen ”I Know You’re Waiting”, som skildrer kjærlighetslengsel mellom to menn som tvinges til å være fra hverandre.

Tellefsen påpeker at det i popbransjen sjelden er veldig politiske budskap, og derfor er riktignok referansene subtile, men låta er skrevet som en støtte til de som må flykte på grunn av sin seksuelle legning.

– Hvis man hører litt etter på teksten, og tar i betraktning at det er to menn som synger til hverandre, så skjønner man tegninga, sier han.

Kan relatere til forfølgelse

Verken Tellefsen eller Mienna er homofile, men de kan likevel kjenne seg igjen i det å være en minoritet, da de begge er samiske.

– Å være samisk har ikke vært så populært opp gjennom årene. Man kan kjenne på at det å ta på en kofte i enkelte sammenhenger kan være litt vanskelig, sier Mienna.

– Men slik bør det ikke være, og det er det vi vil formidle i låta – at alle må få være den de er.

Tellefsen poengterer at den samiske situasjonen er mye bedre i dag, og ikke kan sammenlignes med det som skjer i for eksempel Tsjetsjenia.

– Men vi kan relatere til den forfølgelsen, og minoritetene må stå sammen, sier han.

Med samisk bakgrunn kan Rolf Mienna relatere til den forfølgelsen enkelte homofile opplever. Foto: Privat.

Sterkt medium

Bortsett fra et par negative kommentarer om ”rompiser” i kommentarfeltet til avisa iTromsø, forteller Tellefsen og Mienna at de har fått utelukkende positive tilbakemeldinger på utgivelsen.

Det er tydelig at folk liker at musikere også innenfor populærmusikken forsøker å si noe av mer substans. Tellefsen sier at nettopp dette er svært viktig for ham.

– Jeg synes det virker meningsløst å ikke bruke et så sterkt medium som musikken er, til å faktisk skrive om viktige ting.

Og i denne omgangen handler det om å sette søkelyset på hvilket menneskesyn enkelte har, formidler Mienna.

– Det handler om å respektere andre mennesker – uavhengig av rase, legning og minoritetsstatus.


ANNONSE

Kommentarer (3)

Ny kommentar ›

  • aleks8888no

    21. apr 2017 16:03 Mange takk og lykke til videre.
  • 445

    21. apr 2017 18:10 En veldig flott og viktig tiltak, stå på.
  • 73WR

    22. apr 2017 12:59 Dyktige musikere med engasjement og stil. Vakkert er det også :)