- Å tafse på noen uten samtykke er ikke ok


323

innlogget

40145

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Frihet i fetisj

Lærhomser i skinnbukser og uniform har blitt en klisjé - og ikke uten grunn. - Det er jo sånn vi liker det, sier Marius Hofseth. Foto: Hanne Bernhardsen Nordvåg.

Hanne Bernhardsen Nordvåg
28. feb 2017 10:05

Det er mange fordommer ute og går rundt SLM- og fetisj-miljøet. Derfor tok Gaysir turen til SLM-baren i Oslo, for å avmystifisere litt.

– I kveld skal vi ha fistefest her, sier Marius Hofseth, som om det er verdens mest naturlige ting.

– Men altså, eehh… *kremt* Fisting. Er ikke det veldig brutalt?

– Å, nei. Fisting er noe av det mest intime som kan skje mellom to mennesker. Det krever tid og tillit.

Marius er nestformann og informasjonssekretær i SLM Oslo – eller Scandinavian Leather Men, som forkortelsen står for. De har sin egen bar i Rådhusgata, som Hofseth definerer som en god gammeldags cruisingbar.

Hit kommer folk for å ta seg en øl, slå av en prat og ha sex, i alle mulige slags former.

Hvis du er interessert i for eksempel bondage, SM, watersports, eller, så klart, fisting, så er dette stedet for deg. SLM er en klubb for menn med fetisjer, hvor ingenting er for kinky eller for rart.

– Altså, jeg skjønner at enkelte synes dette er snålt – det er det for så vidt også. Såpass selvinnsikt må man jo ha, ler Marius.

– Men vi er mange som tenner på dette. Det handler om å leve det livet man ønsker, og ikke undertrykke følelser og lyster.

Marius Hofseth er nestformann og informasjonssekretær i SLM Oslo. Han sier at han var klar over sine fetisjistiske tilbøyeligheter allerede før ungdomsskolealder, og han har aldri følt skam over det. – Og da jeg oppdaget at dette faktisk var en greie, så ble jeg bare skikkelig glad, sier han. Foto: Hanne Bernhardsen Nordvåg.

Likemenn

Hofseth tar oss med inn i lokalet i Rådhusgata. En bar med sotede vinduer.

– Her går det i lær, skinn, gummi, eller eventuelt uniformer og sportstøy. Brytedrakter er veldig populære.

Antrekk er en viktig del av det som foregår innenfor SLMs dører. Både fordi det er en del av fetisjene til dem som vanker der, men ikke minst også fordi klubben har et likeverdsprinsipp.

– Alle mulige mennesker kommer hit: Trikkeførere, håndverkere, advokater, politi, konsulenter, lista er lang, sier Marius.

– Men når vi kommer hit er alle likemenn. Vi har simpelthen en felles interesse, alt det andre legger vi igjen utenfor.

Derfor blir du, hvis du møter opp i blazer og skjorte, bedt om å ta det av. Her inne skal antrekkene reflektere dine seksuelle preferanser – et minimum er mørke jeans og t-skjorte, og eventuelt kan du velge å ikke ha på deg noe i det hele tatt.

– Vi har hatt nakenfester, og de er faktisk de mest populære, selv om det strengt tatt ikke er noen fetisj å være naken, ler Marius.

SLM Oslo har rundt 250 medlemmer og de har arrangementer tre-fire ganger i måneden. Hit kommer folk fra hele landet. Her er Marius Hofseth avbildet med Per Helge fra Tromsø og Roy fra Bergen. Foto: SLM Oslo.

Trygt

Baren i Rådhusgata er den eneste cruisingbaren i Norge, og Hofseth sier at det har fulgt kontrovers med denne type barer.

I hele New York finnes det faktisk også kun én eneste av disse, fordi det på slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet, som følge av aids-epidemien, ble gjennomført store kampanjer for å få lagt disse stedene ned.

– Men her har det heldigvis aldri vært snakk om å stenge, sier Marius.

Klubben i Oslo har faktisk holdt det gående i 40 år.

– Jeg tror det er en aksept for dette stedet fra øvre hold fordi de har skjønt at det er bedre at mennesker med disse interessene kommer hit, hvor det er kontrollerte former, enn at de cruiser mer vilkårlig.

– Her får man så mye kondomer og glidemiddel man bare kunne ønske, og i tillegg kommer Helseutvalget hit en gang i måneden og tilbyr hurtigtesting for hiv.

I hele lokalet er det strødd om med kondomer og glidemiddel. Foto: Hanne Bernhardsen Nordvåg.

Mange ser kanskje for seg at ting virkelig går over stokk og stein i et slikt etablissement, men Marius understreker at det er trygt.

– Det verste som har skjedd her er at en av slyngene i kjelleren falt ned mens en person satt i den, ler han.

Stopp er stopp

Det er også spilleregler knyttet til en cruisingbar, noe som gjør settingen ytterligere trygg for de som deltar.

– Å tafse på noen uten samtykke er ikke ok, og man står heller ikke og glaner når noen holder på, forklarer Marius.

– Og sier folk stopp, så er det stopp. Mer komplisert enn det er det ikke.

Sett bort ifra at folk er mer ublyge enn man kanskje er vant til, skiller dermed ikke denne baren seg spesielt ut fra andre når det kommer til sjekking, mener Hofseth.

Derfor mener han også at det er et unødvendig stigma og tabu knyttet til SLM og det å leve ut sine fetisjer.

Marius Hofseth sier han er heldig fordi han selv aldri har møtt fordommer overfor sin interesse, verken fra venner, kollegaer eller familier. – Moren min har riktignok sagt at jeg deler nå mye rart på Facebook, men hun liker likevel SLM-bildene jeg legger ut av meg selv, ler han. Foto: Hanne Bernhardsen Nordvåg.

– Det finnes moraltanter der ute som synes dette er helt forkastelig, og det gjør at en del blir redde for at folk skal finne ut av at de driver med dette, sier Marius.

– I det hele tatt kan det hindre interesserte i å oppsøke dette, fordi de er redd for fordømmelse. Og det er veldig synd.

Derfor synes Marius det er viktig at han selv, som ikke føler skam overhodet, er åpen om sin interesse.

– Jeg ønsker å ufarliggjøre dette. Slik jeg ser det er det bare harmløs moro.

Skam

Marius vet godt at det finnes dem som føler skam overfor dette. For noen fungerer skammen som en pirrende faktor, mens for andre igjen kan den selvfølgelig bli et problem.

– Men i så fall tror jeg det handler om at man ikke har det godt med seg selv, sier han, og sammenligner det å føle skam overfor en fetisj med det å føle skam over å være skeiv.

– Det er ikke handlingen i seg selv som fører til skammen, men den indre konflikten mellom det man ønsker og det man føler ikke er akseptert. Da må man rett og slett ta et oppgjør med seg selv.

Og ifølge Marius er det å gi etter for sine lyster ikke noe å skamme seg over.

– Det å gi seg hen til en fetisj er å være fri!


Vil du vite mer? Sjekk ut nettsidene www.slmoslo.no.


ANNONSE