Helt streit å være skeiv


2961

innlogget

41352

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Helt streit å være skeiv

Juno Dawson, tidligere kjent som James Dawson, kom ut som transperson i 2015. Ungdomsbokforfatteren har skrevet en rekke bøker, og ble i 2014 kåret til Queen of Teen - en pris stemt fram av unge lesere. Pressefoto.

Redaksjonen
14. feb 2017 14:02

Det er ikke bare Anette Trettebergstuen og Bård Nylund som i disse dager er aktuell med homobok. På Valentinsdagen tirsdag 14. februar slippes Denne boka er homo.

Boka er ført i pennen av Juno Dawson, tidligere kjent som James Dawson.

Forfatteren har fått strålende kritikker, og bøkene hennes er oversatt til en rekke språk. Juno skriver jevnlig for en rekke magasiner og er fast skribent for The Guardian.

Nytt forord av FRI-leder

Denne boka er homo ble opprinnelige utgitt i 2014 under originaltittelen This book is gay. Det er forlaget Vigmostad & Bjørke som gir den ut på norsk, oversatt av Linn Kristin Nordseth.

– Dette er ikke en bok utelukkende om homofili. Det er en bok om hvor spesielle, unike og helt normale vi mennesker er, en bok om og for alle, uansett seksuell legning. Om du er homo, hetero, trans eller bi – først og fremst er du deg selv, skriver forlaget i en pressemelding.

– Her får du som er ung svar på alle spørsmålene du måtte ha om kjærlighet, identitet og sex på en uhøytidelig og befriende morsom måte. Forfatteren knuser med lett hånd myter og fordommer og forteller oss hvordan ting egentlig henger sammen.

This Book is Gay  fra 2014 kommer nå i norsk utgave.

Forordet i den norske utgaven er skrevet av FRI-leder Ingvild Endestad. Her er lite utdrag:

«Vi må bruke alle de rådene vi får i denne boka, og de erfaringene vi selv har, til å hjelpe hverandre. Tør å være ærlig med deg selv og de rundt deg, si ifra når du opplever urett, still opp for andre – og husk at verden aldri blir bedre hvis vi alle går i takt.»

James Dawson vokste opp i West Yorkshire og er nå bosatt i Brighton. I 2015 gjennomgikk forfatteren en kjønnsbekreftende behandling, og endret fornavn fra James til Juno.


ANNONSE

Kommentarer (2)

Ny kommentar ›

 • 73WR

  14. feb 2017 11:06 ""The book every LGBT person would have killed for as a teenager, told in the voice of a wise best friend. Frank, warm, funny, USEFUL." -Patrick Ness, bestselling author"

  https://www.amazon.com/This-Book-Gay-James-Dawson/dp/1492617830

  Artig, humoristisk og informativ bok for ungdommer, med mange morsomme illustrasjoner.
  Det er også verd å merke seg at forfatterens selv ikke omtaler LGBT-personer som "skeive",
  men heller vier et helt avsnitt til å definere alle mennesker som fullendte og normale.

 • Bogota69

  15. feb 2017 10:36 https://www.theguardian.com/childrens-books-site/2014/sep/04/this-book-is-gay-james-dawson I enjoyed this article. We all have wonderful stories to tell! it is a great moment to show the world more. It is my opinion these local groups concerned with gay rights could do so much more!! hope they open more to creative inputs from all angles...