Er dette tidenes beste skeive film?


1397

innlogget

40700

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Lesbisk kjærlighetsdrama kåret til tidenes skeive film

Cate Blanchett og Rooney Mara spiller hovedrollene i Carol. Nå har filmen blitt kåret til tidenes beste skeive film av British Film Institute. Foto: Norsk Filmdistribusjon.

Kristian Mendoza
17. mar 2016 11:17

UKENS UTENRIKS:
Eddie Izzard løper 27 maraton på 27 dager | Analysebyrå anslår at en folkeavstemning om homoekteskap i Australia vil koste tre ganger mer enn antatt | Calvin Klein-reklamefilm har fått massive klager for å ha brutt Russlands antihomolov.

Les også: Jaden Smith forklarer hvorfor han bryter kjønnsnormer på klesfronten.Kåret til tidenes beste skeive film

Filmen Carol, med Cate Blanchett og Rooney Mara i hovedrollene, har slått filmer som Brokeback Mountain og Weekend i kåringen som den beste skeive filmen gjennom tidene, melder Daily Mail.

Det var et panel bestående av 100 eksperter tilknyttet British Film Institue som ga filmen topplassering. Kåringen ble gjort i forbindelse med 30-års feiringen av London LGBT Film Festival, som finner sted i den britiske hovedstaden i disse dager.

Regissør Todd Haynes og Cate Blanchett på filmsettet. Haynes står bak flere skeive filmer. Foto:

– At filmen Carol vant synes vi er spennende. Det er fantastisk å se en film om to forelskede kvinner komme frem på den måten, spesielt med tanke på at lesbiske filmer fortsatt er en mangelvare i filmindustrien, sier festivalsjef Tricia Tuttle.

I filmen følger vi historien til den gifte overklassekvinnen Carol som lever i et ulykkelig, heterofilt ekteskap. Imidlertid får livet hennes en brå vending når hun treffer den yngre kvinnen Therese som hun forelsker seg i.

Carol er basert på 50-tallsromanen  'The Price of Salt' av Patricia Highsmith.

På andreplass i kåringen finner vi filmen Weekend, mens Hong Kong-dramaet Happy Together inntar tredjeplassen på listen over de 30 beste skeive filmene.

Se trailer fra Carol her:Løper 27 maraton på 27 dager

Han stod frem som transperson for 30 år siden og beskriver seg selv som en “lesbisk kvinne fanget i en mannskropp”. Nå løper standup-komiker og skuespiller Edward John "Eddie" Izzard 27 maraton på 27 dager til ære for Nelson Mandela.

“Det er tøft å kjempe imot kjedsomheten. Når jeg blir veldig varm og sliten, virker ikke hjernen optimalt. Noen ganger mumler jeg eller synger for meg selv. En må holde sinnet fornøyd slik at dopaminivåene fungerer som de skal”, skriver komikeren i en kommentar for The Guardian.

Bedre rustet denne gangen: Eddie Izzard prøvde å gjennomføre samme bragd i 2012, men måtte avslutte etter fire dager på grunn av dårlig helse. Nå forklarer 54-åringen at han er bedre rustet denne gangen takket være bedre kosthold og nøyere forberedelser. Her kan du følge med på komikerens fremgang. Foto: Marius Janse van Rensburg/Comic/PA.

Izzard forklarer at tallet 27 representerer antall år Nelson Mandela satt fengslet. Nå har han kommet halvveis i løpet som skal avsluttes i Pretoria hvor Mandela ble innsatt som president i 1994.

Se også innslag på BBC:Australia: Avstemning om homoekteskap kan koste dyrt, ifølge analysebyrå.

Debatten om homoekteskap pågår for fult i Australia. Nå har analyse- og regnskapsgiganten PWC anslått at en folkeavstemning om likekjønnet ekteskap kan koste samfunnet 525 millioner australske dollar, melder BBC på sine nettsider.

Dette utgjør nærmere 3,3 milliarder norske kroner etter dagens valutakurser, og er et helt annet tall enn den australske valgkommisjonens anslag på 158 millioner australske dollar (cirka en milliard norske kroner).

En folkeavstemning om likekjønnet ekteskap i Australia kan koste tre ganger mer enn tidligere antatt, ifølge regnskaps og analysebyrået PWC. De anbefaler et parlamentarisk valg på grunn av kostnadseffektiviteten. Foto: www.mardigras.org.au.

– Den totale kostnaden har ikke blitt tatt i betraktning og burde være en del av debatten på om dette er den mest effektive måten å få til en løsning på dette feltet, sier PWC-sjef Luke Sayers i en presseuttalelse.

Videre mener PWC at 280 millioner dollar vil bli tapt grunnet manglende produktivitet ved et eventuelt valg. Kampanjer for eller imot vil kunne koste 60 millioner, mens de “mentale kostnadene” vil koste minst 20 millioner australske dollar.

Et parlamentarisk valg om temaet vil være mer kostnadseffektivt, mener PWC. Det vil “bare” koste 17 millioner australske dollar.Russland: Calvin Klein bryter anti-homoloven, mener russiske myndigheter.

En reklamefilm for Calvin Kleins parfyme CK2, har skapt furore hos våre naboer i øst da de visstnok bryter med loven som forbyr homopropaganda.

Reklamefilmen, som blant annet viser to likekjønnede par, skal inneholde såkalte “propagandaelementer som fremmer pedofili og homoseksualitet”, ifølge nettstedet Pinknews.

For mye av det gode? Denne reklamefilmen skaper overskrifter i Russland. Filmen viser blant annet to likekjønnede par, men kun heteroparet i filmen kysser. Foto: Calvin Kelin.

Spesielt i den nord-russiske byen Arkhangelsk, skal flere av innbyggerne ha vært i harnisk over filmen som til nå har fått nesten 600 000 visninger på Youtube.

Myndighetene i byen ønsker å etterforske saken nærmere. Dersom kles- og parfymeprodusenten blir funnet skyldige, risikerer de bøter på opptil en million rubler (128 000 kroner) og, i verste fall, salgsforbud i landet i tre måneder.

Imidlertid er ikke Calvin Klein de eneste som har vært ofre for dette den siste tiden. Nylig gikk den russiske politikeren, Alexei Krestianov, ut i media og anklaget en geit og en tiger for å ha brutt anti-homoloven, melder Pinknews.

Se Calvin Kleins video her:Jaden Smith (17) om sitt klesvalg: - Jeg ser hverken manneklær eller kvinneklær

Han har blitt hyllet for sine kjønnsnøytrale valg på klesfronten, og bruker skjørt, kjoler og bukser. Nylig ble han også valgt ut til å fronte Louis Vittons damekolleksjon for våren 2016.

I et nylig intervju med GQ, forklarer Jaden Smith (17) hvorfor han leker med kjønnsnormer i klesvalget.  Foto: Terry Tsiolis GQ.

I et ferskt intervju med magasinet GQ, går sønnen til Will Smith nærmere inn på hvorfor han har valgt å leke med kjønnsnormene i sine valg av klær.

– Jeg føler folk er forvirret når det kommer til kjønnsnormene. Folk forstår det ikke helt. Jeg mener ikke at jeg har skjønt det, men at jeg egentlig ikke ser noen forskjell på kvinne og manneklær, sier skuespilleren og rapperen.

– Jeg ser kun folk som er redde og folk som er komfortable, legger Jaden til.

Videre forteller han om sitt nære forhold til lillesøsteren Willow, og beskriver seg selv som “den mannlige versjonen” av henne.

 

"Just Come Here"

Et bilde publisert av Jaden Smith (@christiaingrey)

 


ANNONSE

Kommentarer (8)

Ny kommentar ›

 • Orest_

  17. mar 2016 16:45 Cate Blanchett er min favorittskuespillerinne-den MÅ jeg se!
 • Mirromurr

  17. mar 2016 19:14 Den beste lesbiske filmen jeg noen gang har sett og den har jeg sett seks ganger tror jeg, heter vel BETTER THAN CHOCOLATE eller noe sånt.

  Den beste Transfilmen er Trans America.

  De beste Dragfilmene er Lånte fjær, t Wong Fu og Priscilla, queen of the dessert, Kinky boots.

  Beste homsefilmen er Latter Days.

 • slettet_cSvYiBL

  17. mar 2016 20:57 Carol var en fantastisk film! satt og gråt hele tiden!
 • Varmoggod

  17. mar 2016 21:53 Akkurat sett sett denne filmen!! ;) Den gjorde myyyye med meg, og jeg anbefaller den på det sterkeste!! :) Ekte, emosjonell, sårbarhet, sexy Cate Blanchett!! :) Vindunderlig rett og slett ;)
 • Mannemann_søk

  17. mar 2016 22:13 En veldig fin film :-)
 • qua.bergen

  17. mar 2016 23:48 Meget god, fantastiske skuespillere, men "Priest" er fremdeles min favoritt gay-film.
 • slettet_WpZIEDx

  18. mar 2016 15:48 Nettopp bestilt Carol, gleder meg til å se den :)
 • Dolly1987

  22. mar 2016 13:26 Elsker Carol! Nydelig filmet og en kjærlighetshistorie som sitter i lenge etterpå. Forfriskende å se en skeiv film i fra den tidsperioden som ikke endelig i tragedie på noen måte! En film for alle der kjærlighet er i fokus og ikke nødvendigvis at det er et lesbisk forhold. Cate er perfekt i rollen som Carol btw