Videoen kom som et sjokk på mange


1847

innlogget

40530

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Foran og bak kamera i sin egen musikkvideo

Tekst: Martin Holvik
9. sep 2014 11:09

21 år gamle Joakim Kleven har skrevet, sunget, klippet og regissert sin egen låt og musikkvideo. Den har et alvorlig budskap.

Mandag satte nok mange bekjente av Joakim Kleven morgenkaffen i halsen.

Til vanlig jobber 21-åringen fra Oslo som regissør og klipper, men uten forvarsel la Joakim denne uken ut sin nye låt og musikkvideo ”Scream it out”, som han i skjul har skrevet, sunget, klippet og regissert helt selv.

– Jeg var veldig glad i å være sanger og showman da jeg var liten. Så kom ungdomsskolen og da likte jeg best å være bak kamera. Nå har jeg klippet, filmet og regissert i mange år. Derfor tror jeg musikkvideoen, hvor jeg også synger, kom som et sjokk mange, forteller en opprømt Joakim til Gaysir mandag kveld.

– Jeg vil si at jeg verken er superduperflink til å synge eller skikkelig ræva, men jeg har alltid likt å synge. Da jeg var liten ville jeg bli popstjerne og filmstjerne. Men så har jeg endt opp med å stå mye bak kamera, sier Joakim Kleven. Foto: Privat.

Reaksjonene har heller ikke latt vente på seg. Det plinger og durer jevnt og trutt fra mobilen hans. Og flere ganger har Joakim måttet avkrefte:

– Nei, det er ikke artist jeg skal bli! Jeg har laget denne videoen for å skille meg litt ekstra ut som regissør og klipper, og for å komme med mitt bidrag mot homofobi.

I ”Scream it out” har Joakim fått med seg den palestinske muslimen Abdu Rawashda, som også ble kåret årets homo i 2013. Sammen spiller de et forelsket kjærestepar. Mot slutten blir de banket opp av en guttegjeng på det som ser ut til å være Grønland i Oslo.

– Jeg får vondt hver gang jeg leser en artikkel om noen som blir trakassert eller slått ned på grunn av deres legning, men jeg har egentlig aldri sett en musikkvideo med denne handlingen før. Derfor ville jeg lage en musikkvideo som formidlet dette på en ny måte.

"Dette er en dansbar låt med et alvorlig tema: Du skal ikke være redd for å vise din kjærlighet. Du skal ikke straffes eller trakasseres for å elske noen av samme kjønn", skriver Joakim Kleven om låten "Scream it out" på bloggen joakimkleven.blogg.no. Foto: Stig Indrebø.

Hadde regi på ”Sweatshop”

Joakim fikk idéen til å lage låten på en New York-tur med moren sin for ett år siden. Med god hjelp fra venner og familie har han planlagt, filmet og forberedt lanseringen av videoen i sommer.

Nå som ”Scream it out” endelig er ute på Spotify og iTunes, håper Joakim at den vil spre seg i sosiale medier. Aller helst vil han at folk som er skeptiske til homofile skal få seg en skikkelig oppkvikker.

– Kanskje kan en partylåt som denne nå ut med budskapet til flere unge og folk fra min egen generasjon, sier Joakim.

"Scream it out" ble tirsdag ettermiddag notert på listen over iTunes 200 mest populære låter i Norge. Høyeste plassering til nå har vært plass 46.

Den nye låten har fått navnet ”Scream it out” og handler om et ungt homofilt kjærestepar, som til slutt blir banket opp. Palestinske Abdu Rawashda debuterer som skuespiller i videoen. Foto: Stig Indrebø.

På tross av Joakims unge alder har han rukket å gjøre mye. Joakim har hatt regi og klipp på Aftenpostens dokumentarserie ”Sweatshop” om klesindustrien i Kambodsja. Serien er blitt sett av over en halv million nordmenn.

Joakim har gått på medier- og kommunikasjonslinjen på Elvebakken VGS i Oslo. Etterpå var han lærling i Snöball film i to år.

Nå jobber han frilans og har hatt regi på en musikkvideo og dokumentar om Alexander Rybak, i tillegg til å klippe for artister som Tooji, Madcon & Snoop Dogg, Truls og Stella Mwangi.

Kleint å være Abdus kjæreste

Etter å ha arbeidet mye bak kamera, var det derfor ekstra utfordrende å skulle spille kjæresten til Abdu Rawashda foran kamera.

– I starten syntes jeg det var kleint fordi det var så uvant for meg. Jeg har jo en kjæreste selv og håpet han ikke syntes det ville være superteit av meg. Heldigvis har han støttet meg fullt ut og er veldig stolt av meg, forteller Joakim.

Imidlertid synes Abdu Rawashda det var gøy å debutere som skuespiller i en musikkvideo.

– Vi filmet flere timer hver dag rundt omkring i hele Oslo. Det var ikke lett, men veldig gøy. Jeg måtte løpe i noen scener og ble hele tiden sminket. Begge deler hater jeg, men det gikk fint.

– Mange av mine homofile venner har blitt banket opp rundt omkring i verden. Det har ikke skjedd meg, men jeg tenkte på dem da vi gjorde innspillingen, sier Rawashda.

Abdu Rawashda har flere venner som har blitt banket opp fordi de er homofile. – Jeg tenkte på dem da vi gjorde innspillingen, sier han. Foto: Stig Indrebø.

Stolt mor

Mobilen til Joakim durer igjen. I løpet av intervjuet har det tikket inn tre nye mailer, fire meldinger på Messenger, åtte nye notifications på Facebook og to nye likes på Instagram. Joakim leser gjennom meldingene og rødmer plutselig.

– Nå fikk jeg en kommentar fra mor, haha. Hun skriver: ”Stolt av å være mammaen din! Hjerte."

– Neimenn, så søt mamma er, da. Herregud! Jeg er veldig glad i mamma og pappa! De har vært kjempeviktige underveis og støtter meg fullt ut, avslutter Joakim med et stort smil.ANNONSE

Kommentarer (16)

Ny kommentar ›

 • slettet_tQAg9kx

  9. sep 2014 15:47 Fengende låt og sterkt budskap :)
 • smaxxy

  9. sep 2014 15:48 Sterkt!
 • Apophis

  9. sep 2014 16:17 Old news, new teller.
  har nok glemt låt og video om en uke. Desverre. Godt forsøk men mangler nye tanker og dybdei mine øyne.
 • Zironix

  9. sep 2014 17:12 Med tanke på at hele produksjonen er gjort av én fyr så er det ganske bra synes jeg:) Låten er fengende på en kommersiell måte og videoen er veldig bra :) Og så hjelper det jo med to stk superkjekke gutter i en slik video da:)
 • gossal

  9. sep 2014 18:30 Ser hva budskapet er, men fenga desverre ikke meg ...
 • slettet_a53Ojhv

  9. sep 2014 20:10 Syntes låten er fengende og ett veldig bra budskap! :) Det er alltid folk der ute som skal gi negative tilbakemeldinger.ingenting er bra nok. Spesielt homser,det irriterer meg. Jeg sier bare...prøv sjæææl!
 • Apophis

  9. sep 2014 20:28 jeg prøver ikke "sjæl" fordi jeg vet jeg ikke kunne gjort det no bedre.
  dermed lar jeg heller være, men om man som "kunstner" kommer med ett produkt så bør man tale konstruktiv kritikk. (uten at dramaqueens skal kommentere bare for å kommentere)
 • John-Birger

  9. sep 2014 20:59 Bedre video enn sang. Kan jo være du kan skrive låter i fremtiden, men synes ikke dette var spesielt bra, dessverre. Det viktigste er ikke stemmen, men øre for gode sanger. Derimot synes jeg videoen var bra, så det må du fortsette med :)
 • VoulezVous

  9. sep 2014 21:16 Godt jobba og godt engasjement! Og stort mot!
  Takker!
 • opk hansen

  9. sep 2014 22:42 jeg likte musikken og spesielt videoen ,, jeg gleder meg til flere,, sjekke gutter begge to,, ikke bry dere om negative kommentarer,, flott jobbet gutter jeg får ikke rost nok.. lykke til
 • slettet_Vh03hHC

  9. sep 2014 22:45 Ring meg når du er singel. Neida
 • sartxe

  9. sep 2014 23:06 Bra budskap, pakket inn i en grusom sang. Sorry to say, men det er det de fleste her tenker...
  Men fortsatt en god start. Videoen er bra laget! Hold deg til det visuelle.
 • happyhappy91

  10. sep 2014 02:55 Jeg finner den ikke på Spotify jeg :-S
 • slettet_nPfznfi

  10. sep 2014 17:03 Det var utrolig bra sang en et fantastisk budskap. ;)
 • mariusrøyseth

  10. sep 2014 20:20 Så flink du e! Råbra! <3