Kultur, shopping, party og latskap


1815

innlogget

40233

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Kultur, shopping, party og latskap

REISE: - Det er utrolig mye kreativitet og driv i Malaga by. Hver måned popper det opp nye kafeer og gallerier, sier Joakim Hofstad. Foto: Bjørn Lecomte.

Bjørn Lecomte
14. jun 2014 11:06

REISE: Kultur og shopping i Malaga – party og latskap i Torremolinos.

Costa del Sol: Málaga – Torremolinos: Spanias femte største by, Malaga, ligger helt sør i landet og tar årlig imot flere millioner turister fra nært og fjernt.

Torremolinos, Marbella og de andre feriestedene rundt har i mange år vært en viktig del av spansk turistøkonomi.

Avslappet og ujålete

Torremolinos, med sine mange homobarer og forretninger, ligger kun 20 minutter fra Malaga by med lokaltog og har en avslappet og ujålete stil.

Stedet har vært og er fortsatt et meget populært turistmål for homofile fra Nord-Europa og Storbritannia - og fra andre steder i Spania.

For en grundig homoguide til Torremolinos, kan du besøke www.gaytorremolinos.com.

Storesøster Malaga, med sine 2 800 år lange historie, har ikke samme turistpress.

Malaga by marina. Foto: Bjørn Lecomte.

Så hvis du ønsker å praktisere skole-spansken, er Malaga et ypperlig sted å slå av en prat med fremmede på kafeer og barer. Her kan spise deilig tapas og studere det energiske folket.

Byliv og strandliv

– Det geniale med Malaga og Torremolinos er at det autentiske og kreative spanske bylivet, og det enklere strandlivet så lett lar seg kombinere, forteller designeren Christian Hernandez til Gaysir, mens det serveres en søtvin fra Malaga på kunstbaren Kippfler & Love i Calle Comedias.

For en generell turistguide til Malaga, kan du besøke Lonely Planets guide til Malaga.

Christian har bodd i Malaga og Torremolinos i ti år, og mener Gaysirs lesere bør kaste seg over alle de gledene og begivenhetene som finnes i dette området i Andalusia.

Christian Hernandez, meksikansk designer bosatt i Malaga. Foto: Bjørn Lecomte.

– Man bør absolutt prøve de små, gamle restaurantene, gå i de trange gatene og drikke en god rødvin i gamlebyen! I tillegg er det deilig å kunne sitte en hel søndag på stranden i “Torre” og nyte det enkle livet, forteller Christian.

Han får god støtte av den norske studenten Joakim Hofstad (22). Han synes det er fint at det finnes et stort tilbud spesielt myntet på homofile, men at også Malaga by tilbyr mye kultur og alt det storbylivet byr på.

– Det er utrolig mye kreativitet og driv i Malaga by. Hver måned popper det opp nye kafeer og gallerier, sier studenten Joakim Hofstad til Gaysir.

Saken fortsetter under bildet.

Joakim Hofstad på Torremolinos gay playa. Foto: Bjørn Lecomte.

Han bor i Benalmádena oppe i fjellene, 30 minutter fra byen.

– Fra den elleville påskeuken som tiltrekker en million turister til byen, og til de late dagene i botanisk hage eller på stranden… Det er noe for enhver smak her, forteller Joakim.

Han vil også anbefale turister å ta mange fjellturer i områdene rundt Malaga.

Picassos fødeby tiltrekker seg titusener av kunstinteresserte turister hvert år, og det anbefales å besøke det store Picassomuseet i  500 år gamle Palacio Buenavista, hvor du også kan se arkeologiske funn fra fønikernes tid i Malaga gjennom et glassgulv.

Torremolinos er meget godt tilrettelagt for turer og jogging. Foto: Bjørn Lecomte.

Homoliv i Plaza de la Merced

Når det gjelder homotilbudet i Malaga by, er det litt som Oslo: Homofile har få steder hvor det kun er homofile, men det er en rekke steder som har en god blanding av mennesker.

Det vi anbefaler er å ta turen til Plaza de la Merced i Sentrum – som har en lang rekke barer og kafeer som har et høyt antall homofile gjester, lokale kunstnere, familier av alle slag.

– Selv om vi skeive i Malaga gjerne skulle hatt mer av Torremolinos` homouteliv, er det også mange som synes det er deilig at vi har denne «mixed venues»-kulturen. Det er berikende for både homofile og heterofile at utelivet ikke blir segregert for mye, mener Christian.

Plaza de la Merced. Nyt sol og tapas – kanskje også et glass vin? Foto: Bjørn Lecomte.

Vi anbefaler i Torremolinos:

 • El Gato Lounge: På strandpromenaden. God og billig mat, godt utvalg av viner, hyggelig service.
 • Å prøve de forskjellige barene på La Nogalera. Her er flere titalls forskjellige barer og nattklubber for enhver smak og legning.
 • Ta noen utflukter til parker og fjellene i nærheten.


Vi anbefaler i Malaga:

 • Plaza de la Merced: Lang rekke restauranter og barer med en god blanding mennesker. Tapas, bredt utvalg av vin og øl. Spesielt abefales Bar Calle Bruselas.
 • Reinas (dronninger): Homobar - kanskje det nærmeste du kommer en “ren” homobar i byen. Hyggelig “alle snakker med alle”-bar, meget upretensiøst.
 • Whatsapp Copas: Liten og koselig bar.
 • Kipfer & Lover i Calle Comedias (midt i sentrum). Spennende kunstkafe/bar/restaurant hvor den elleville spanske kunstneren Pedro J. Okña har hengt opp flere hundre malerier og andre kreasjoner. Stedet er på kort tid blitt de urbane kunstneres "hub" og har en svært god meny og god service.
 • Velvet club: Nattklubb/bar – også i Calle Comedias. Mange homser og lesber.
 • Corte Veneta på Plaza de Uncibay: Italiensk kafé og restaurant. God mat, flott service.
 • Rusle rundt på Det romerske teateret, Alcazaba, Gibralfaro, Botanisk hage, det gamle jødekvartalet ved Palacio Buenavista og andre historiske monumenter.
 • Byens relativt store tilbud innen kunst og kultur, flamenco og rett og slett slå av en prat med den meget imøtekommende lokalbefolkningen.

DELTA: Hjelp oss med å utvide listen – skriv inn dine tips i kommentarfeltet under!


ANNONSE