Pengedryss over de skeive organisasjonene


336

innlogget

40145

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Pengedryss over de skeive organisasjonene

SV-statsrådene Kristin Halvorsen og Inga Marte Thorkildsen møtte i dag LLH, Skeiv Ungdom, Skeiv Verden og Sex og Politikk. Foto: Stian A. Antonsen.

Stian Amadeus Antonsen
7. jun 2013 10:06

SV-statsrådene Kristin Halvorsen og Inga Marte Thorkildsen møtte i dag organisasjonene som jobber for å bekjempe homofobisk mobbing. De hadde med seg en stor gavepakke.

"Homo" og "hore" er fremdeles de mest brukte skjellsordene i norsk skole. Nå vil arbeidet mot mobbing og diskriminering i skolen få et løft.

Kristin Halvorsen, som er regjerende homofryd, er stolt over arbeidet som organisasjonene gjør.

– Dere gjør en kjempejobb med å bekjempe homofobi, og takket være dere er det mange ungdommer som får en bedre hverdag. Derfor øker vi nå tilskuddene til dette viktige arbeidet, sier Halvorsen.

– Så lenge det er noen som skammer seg over at de elsker en person av samme kjønn har vi en jobb å gjøre, forteller Inga Marte Thorkildsen, som legger til at hun også i år skal delta i paraden.

Kristin Halvorsen mener organisasjonene gjør en kjempejobb i kampen mot homofobi. Foto: Stian A. Antonsen.

LLH: – I dag er vi euforiske

Organisasjonene som var samlet strålte om kapp med solen. LLH har fått 950 00 til sitt prosjekt ”Rosa Kompetanse skole”.

– Vi er veldig glade både på egne og andres vegne for den satsningen det legges opp til på skolefeltet. Vi har fått full uttelling på vår søknad, og kan nå prioriterte dette arbeidet med fullt trøkk, forteller Bård Nylund.LLH har jobbet med Rosa Kompetanse i mange, og de vil nå jobbe sammen med de andre aktørene for å sikre en mer inkluderende skolehverdag for alle.

– Vi gleder oss også over at Skeiv Ungdoms prosjekt Restart får god finansiering, og vil samarbeide med dem om pakkeløsninger som gir både elever og lærere økt kunnskap og kompetanse.

– Likeså gleder vi oss over at Sex og Politikk kan styre sitt arbeid med Uke Sex, som også er et viktig tiltak for bedre seksualundervisning i skolen, avslutter han.

LLH har fått 950 00 til sitt prosjekt ”Rosa Kompetanse skole”. Foto: Stian A. Antonsen.

Skeiv Ungdom: – Vi er kjempeglade for tildelingene!

Skeiv Ungdom har fått 900 000 til arbeid mot mobbing og diskriminering. Pengene skal blant annet gå til opprustning av nettsidene, ansatte som skal koordinere skoleoppdrag og en stor mobbekonferanse sammen med IGLYO.

– Vi er kjempeglade for tildelingene! Arbeidet vårt i skolen er noe av det aller viktigste vi gjør. "Homo" og "hore" er de mest brukte skjellsordene, og kjønns- og seksualitetsrelatert mobbing rammer alle, ikke bare skeive, påpeker Åshild Marie Vige.

– Med disse tildelingene får vi endelig fulgt opp alle henvendelsene som strømmer inn, og vi får mulighet til å følge opp de som er skolert i restartprosjektet, samt øke antall frivillige, legger hun til.

Åshild Marie Vige i Skeiv Ungdom gleder seg over pengedrysset. – Nå får vi endelig fulgt opp alle henvendelsene som strømmer inn, sier hun. Foto: Stian A. Antonsen.

Sex og Politikk: – Nå får vi styrket seksualundervisningen

Sex og Politikk jobber for å informere om seksuell og reproduktiv helse og rettigheter (SRHR), både i Norge og internasjonalt.

De driver blant annet ”Uke Sex”, som er en landsdekkende kampanje som tilbyr gratis materiale til seksualundervisning for grunnskolens 7.-10. klassetrinn.

Bare i 2013 vil over 50 000 elever fra hele landet delta i en denne kampanjen. Nå får organisasjonen flere midler til både kampanjen og nytt materialet.– Elevundersøkelser viser at seksuell trakassering og kjønnsbasert mobbing er en utfordring i skolen. Vi er opptatt av at dette må forebygges fra tidlig alder og inngå i en systematisk og regelmessig seksualundervisning gjennom hele skoleforløpet, forteller kampanjeleder Gry Stordahl.

Kampanjeleder Gry Stordahl (t.v.) og daglig leder i Sex og Politikk, Solveig Hokstad, ønsker nå å tilby skolene gratis materiell. Foto: Stian A. Antonsen.

– Med de nye midlene skal vi tilby skolene gratis materiell som de kan jobbe med også utenom kampanjeuken. Neste år kommer en ny brosjyre som heter "Kjønn -betyr det noe?". Her vil elevene få mulighet til å reflektere over muligheter og utfordringer knyttet til kjønn og kjønnsroller, forteller hun.

Skeiv Verden: – Savner fokus på minoritetskvinner

Skeiv Verden er den eneste organisasjonen som ikke får en økning. Generalsekretær Susanne Øvergaard forteller at de fokuserer på å bygge en sterk organisasjon.– Vi har ikke satt i gang noen store prosjekt nå, ettersom vi trenger å fokusere på å bygge en sterk organisasjon. Vi opplever at vi har en god dialog med likestillingsministeren og at hun er genuint opptatt av vår målgruppe, forteller hun.

– Det eneste vi savner er et større fokus på minoritetskvinner, de havner ofte helt nederst. Transkvinner med minoritetsbakgrunn er også en usynlig gruppe, og vi håper at vi får midler til å jobber mer med disse gruppene neste år, avslutter hun.


ANNONSE

Kommentarer (18)

Ny kommentar ›

 • slettet_grKkQfU

  7. jun 2013 18:14 Selvfølgelig betyr kjønn noe. Uansett om det er noe queer-teoretikere fornekter og har på sin politiske agenda håper jeg vitterlig at bevilgninger til disse marginale foreningene blir redusert eller strøket totalt fra statsbudsjettene framover.
  Få en slutt på denne offentlig betalte sy-klubb virksomheten.
 • knot

  7. jun 2013 19:30 Ja her var det jo mange søte jenter med sine særegne interesser. Men hvorfor ikke normalisere snart, vi er da en del av samfunnet ellers. Hvorfor hele tiden fokusere på det sære? det er jo likedan i en hetroverden, ingen er like der heller. Syns skeive skal se se litt omkring jeg, ikke bare på alt som kunne vært bedre for enn selv. Pengestøtte er bra vis det brukes riktig. Hva med et kampanje om samfundsrealitet, hvor står vi og hva kan vi gjøre for andre ? Yt før du krever kalles det.
  Det er en utfordring i skolevesenet/oppveksten og noen samfundsgrupper å kunne tre frem som seg selv. Derfor har jeg tro på at vi kan berike unge mennesker med svar og holdninger til andre og seg selv. Det kan være å svare på et spørsmål eller slengbemerking med et spørmål. Jeg tror ungdommen og kanskje unge/voksne tenker om dem passer inn blant andre. Da kan det være lurt å kikke på denne lille boken som sier alt, som alle vet men ikke gjør. Den heter " en utrolig bra bok for unge folk" skrevet av Andreas Gravdal. ..... ja en bra bok dette men ikke bare for unge folk spør du meg.
 • Febbi

  7. jun 2013 19:54 Tror sannelig det er på høy tid å få skiftet ut denne "queer-regjeringen"...Synes faktisk drabla synd på unger som må få tredd ned over ørene at de er kjønnsløse...
  1 % av verdens befolkning er så forvirret at de ikke vet hva kjønn de tillhører, skal det virkelig forventes at de øvrige 99 % innretter seg etter dette...(?)
 • Febbi

  7. jun 2013 20:23 "Homo" kan jo kun oppfattes som skjellsord hvis man ikke selv er komfortabel med betegningen...Så å omtales som "en jævla homo" eller "et homosvin", blir derfor lite personrettet siden ordet HOMO rett og slett bare understreker motsvarigheten til ordet HETERO......
  Det er rent faktisk langt mere personfornedrende å bruke ordet "skeiv" eller å omtale mennesker med en bokstavrekke og som en "lhbt-person". Selv om disse begrepene er fullstendig meningsløse som beskrivelse av et individ, påpekes en klar egenskap knyttet opp mot noe som ikke er rett, riktig eller fullstendig godt nok i sammenligning med andre...

  Ordet "skeiv" er altså i seg selv et fornedrende ord. Ordet "homo" er ikke et fornedrende ord, men man tilfører ordet fornedring fordi man ikke er komfortabel med å være homo...

 • Jørn 1965

  7. jun 2013 20:51 Inga Marte var hovedtaler ved Human-Etisk Konfirmasjon i Oslo Rådhus, hvor jeg var Seremoni ansvarlig og hun talte ut til 1100 styjjer 2 ganger varmt om de homofile, og sa at du unge konfirmantene skulle få lov å elske den de vllle om det var av det annet kjønn eller av samme. de var verdifulle ungdommer uansett. Ble sikkelig røert av hanne. Slike politikere trenger vi. (selv om jeg ikke er rød/grønn)
 • slettet_AuN3iCs

  7. jun 2013 21:13 Syns "homo" skjells ordet er teit. syns vi burde fighte tilbake Ginger!, de redheadsa prøver og stjele ordet! men vi er de originale gingers!
 • slettet_AuN3iCs

  7. jun 2013 21:17 Fakta:
  100% av menneskeheten er homo-sapiens :) takk takk for at de har kalt oss opp etter menneske akkurat som om vi er de originale menneskene ;D lol
 • slettet_UhREIWP

  7. jun 2013 21:36 Seriøs hva feiler dere? Disse menneskene gjøre en utmerket jobb mot mobbing og hat. :)
 • slettet_grKkQfU

  7. jun 2013 21:38 Homo er et hedersord. Det viktigste man kan innprente unge mennesker er at det ikke er feil og være det og bruke begrepet om seg selv. Men homo-organisasjonene har hatt en lang tradisjon med å bruke dekknavn. Skeiv er så feil begrep som helt tanketomt er oversatt og omfavnet fra anglo-amerikanskt, totalt ukritisk.
  Historisk er dette forståelig, men at det i 2013 fremdeles skal være en del av foreningens politikk og omskrive og villede faktumet at homoer finnes, men at det skal kalles skeive er omtrent like teit som og kalle en sigøyner for rom, en neger for farget f. eks. Det er en forflatning av det norske språk faktisk, i likhet med at sjømenn nå skal kalles skipsarbeider. Ensretting er deres grunnleggende ide, og hvori oppe i dette skal en stakkars minoritetsgruppe egentlig befinne seg? Confusing.
  Jeg tror at dette dessverre er et faktum at det i løpet av Forbundet av 1948 lange, og også ærerike historie, det skal understrekes, at foreningen har vært et først og fremst sosialdemokratisk organ. Men tidene forandrer seg. På tide og starte Homoforbundet!
  Noen som blir med?
 • Febbi

  7. jun 2013 21:47 Jeg er ikke så sikker på at oppskriften på bekjempelse av mobbing og hat er å trykke queerteorien ned over hodene på folk....
  Det skulle ikke forbause meg om det virker mot sin hensikt...
 • slettet_sYVoxJe

  7. jun 2013 22:39 Både Thorkildsen og Halvorsen på én gang. Det kan vel i grunn ikke bli verre!
 • slettet_BOhq3n3

  7. jun 2013 23:05 Kjempebra av vår rødgrønne regjering! Regjeringen med Arbeiderpartiet og SV i spissen som kjempet frem like rettigheter for homofile og lesbiske i Norge, står fortsatt på for at alle skal ha et bra liv :)
 • Febbi

  7. jun 2013 23:10 Det kan sikkert bli verre clark kent...
  De kan få skrudd inn jensemann på sjarmoffensiv og dådyrøyne. Han ville nok ha kunnet gitt "klinkende klare" vitnsbyrd om at queertillpassningen skal vi ta på strak arm bare vi ærede stolte nordmenn står sammen for et kjønnsløst felleskap for alle..
  Den gutten er så "godt stekt", at det går så det svir seg i svingene....
 • slettet_ptHYBe9

  8. jun 2013 12:42 Ja, på bildet var det mye rød-grønt, Halvorsen, Thorkildsen, Urfjell og Nylund.
  Skulle tro at det var valgkampåpningen til regjeringspartiene.
 • bonden

  8. jun 2013 12:46 Hvor i alle dager får folk det fra at f.eks LLH og Skeiv Ungdom vil avskaffe kjønn? Det er bare totalt feil. Det man vil er at folk skal få definere seg på den måten som føles riktig for en selv. Og at man ikke skal oppleve å miste rettigheter eller bli utsatt for mobbing/diskriminering på bakgrunn av hvem man er.