Døgnåpent i Barcelona


1740

innlogget

40237

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Døgnåpent i Barcelona

Vamos a la playa! Barcelona har flere kilometer med sandstrand midt i byen. Mar Bella er homsenes favoritt. Foto: Francisco Goncalves.


REISE: Barcelona er byen som aldri sover. Middelhavsmetropolen frister med fester, strender, shopping og kulturelt mangfold.

I rektangelet mellom gatene Balmes, Gran Via de las Cortes Catalanas, Comte d'Urgell og Aragón ligger strøket som på folkemunne er kjent som Gayxample.

Her er konsentrasjonen av skeive barer, klubber, sex-butikker, saunaer og hoteller skyhøy.

Området utgjør en liten flik av Eixample, kvarteret som ble bygd i Barcelona på slutten av 1800-tallet for å huse byens mange innflyttere.

Med sin kvadratiske gateinndeling minner den om New Yorks Manhattan.

Gatelangs i Gayxample: De "skeive lokalene" dominerer bylivet i gatene mellom Balmes, Gran Via de las Cortes Catalanas, Comte d'Urgell og Aragón. Foto: Francisco Goncalves.

Midt i hjertet av Gayxample ligger den lokale tapasbaren El Berro i c/Diputación, hvor den latinske trioen Diosdado (43), Rafa (22) og David (19) står bak baren.

– Barcelona er et kosmopolitisk paradis, mener Rafa.

– Byen har et fantastisk kulturelt mangfold. Det gjelder både utvalget av restauranter og av menn. Her finner du alt, sier han og ler.

– Og hos oss kan du kjøpe hva som helst. Vi er bydelens mest generøse kelnere, sier kollega Diosdado og slår ut med armene mellom tapasvitrinen og ølkranen.

– Bortsett fra sex. Men det fins til gjengjeld rett over gata, sier han og peker på en av byens mest populære saunaer, Casanova, som er døgnåpen.

Rafa, David og Diosdado serverer tapas og drinker på El Berro i c/ Diputación 180 i Gayxample. Foto: Francisco Goncalves.

Vamos a la playa

Gayxample byr på noe for enhver smak. Hos ES Collection selger det brasilianske makkerparet Gilberto (45) og Neto (31) spansk badetøysmote i alle regnbuens farger.

– Hyggelige og festglade folk, sier Gilberto når han skal beskrive byens befolkning.

– Det gode klimaet er det beste med byen og det som gjør Barcelona mer attraktiv og avslappa enn Madrid. Playa Mar Bella er homsenes favorittstrand, legger han til.

Gilberto elsker stemningen i gatene i Gayxample og trekker frem El Punto i c/ Muntaner og Plata Bar i c/ Consell de Cent som gode møtesteder for en drink.

Brasilianske Gilberto (t.v.) og Neto syns klimaet og nattelivet er det beste med byen. Foto: Francisco Goncalves.

På det skeive Axel Hotel i gata Aribau jobber Ricardo (33) i resepsjonen.

Hans beste tips for sommeren i Barcelona er den store Circuit-festivalen, som finner sted fra 8. til 18. august. Hit kommer homser fra hele verden for å feste sammen.

– I fjor var 40.000 homser samlet i en vannpark utenfor byen. Stemningen er enda bedre enn under Pride, sier Ricardo.

– Ellers bruker jeg å reise til Sitges på sommeren. Byen ligger bare en halvtime utenfor Barcelona og minner om Mykonos. 80 prosent av befolkningen er skeiv og nattelivet er fantastisk.

Populær overnatting: Heterovennlige Axel Hotel i hjertet av Gayxample er blitt kåret til verdens beste skeive hotell av leserne i det amerikanske reisemagasinet OutTraveler. Foto: Francisco Goncalves.

Utenfor sonen

Barcelona går for å være en av verdens mest tolerante byer og du trenger ikke å henge i Gayxample for å føle deg trygg her.

I den brokete bydelen Raval, sørvest for den kjente promenaden La Rambla, har flere spennende steder dukket opp de siste årene. Her er klientellet yngre og stemningen hakket mer «trashy» enn i det penere og mer elegante Gayxample.

El Cangrejo i c/Montserrat 9 er stedet for å danse seg svett i helgene og både La Bata de Boatiné samt La Penultima er populære barer blant de lokale.

I gamlebydelen Gòtic finner også skeive lesehester en oase på Antinous i c/Josep Anselm Clavé 6. Den velassorterte bokhandelen har i tillegg en liten kafé med wifi.

Oase for bokormer. Antinous har byens beste utvalg av skeiv litteratur, film og comic. Foto: Francisco Goncalves.

– Mitt tips er å pakke ryggsekken. I Barcelona er alt i gåavstand, sier Samuel.

40-åringen står bak kassa på bokhandelen, som bare ligger fem minutters gange fra stranda.

– Men de beste strendene ligger nord for byen, mellom Barcelona og Calella. For dem som ikke bryr seg om festingen i Sitges, anbefaler jeg å ta badeferien der i stedet, sier Samuel.

Utenfor metropolen: Mange foretrekker strand- og nattelivet i Sitges fremfor Barcelona på sommeren. Foto: Francisco Goncalves.

Tips til Barcelona:


Restauranter med dragshow:

D Divine i Carrer Balmes 24.

Eterna i Carrer del Consell de Cent127.

www.restauranteeterna.com

Barer:

La Bata de Boatiné er en trashy punkbar i bydelen Raval i gata Robador 23.

La Penultima er et lite drikkehull i bydelen Raval i gata Riera Alta 40.

Dietrich Bar i c/ Consell de Cent 255 er en institusjon i Gayxample.

Klubber:

Metro i Carrer Sepúlveda 185. Et av byens mest kjente og største. Kun for menn.

www.metrodiscobcn.com

Boyberry i Carrer Calàbria 96 ble i 2011 kåret til verdens beste sexklubb.

www.boyberry.com

Fetisjklubben Berlin Dark i Passatge Prunera 18 ligger i bydelen Poble Sec.

www.berlindark.com

Nattklubben Aire – Sala Diana  i Carrer Valencia 236 er populær blant lesber. Hver første torsdag i måneden er det kvinnelig striptease her.

www.arenadisco.com

Fester:

Pop Air er et alternativt festkonsept som finner sted annenhver fredag i måneden.

www.popairparty.com

Circuit Festival samles titusenvis av homser fra hele verden i august.

www.circuitfestival.net

Bokhandel:

Antinous i c/Josep Anselm Clavé 6 har byens beste skeive utvalg av litteratur, film og comics. Her finner du alt fra Lorcas samlede dikter til magasiner som Pink Parenting samt kafé med wifi.

www.antinouslibros.com

Det katalanske turistkontoret har en egen LGBT-guide til Barcelona på engelsk på nett:

www.catalunya-lgbt.cat/en/

Sjekk også bymagasinene:

NOIS: www.revistanois.com

Gay Barcelona: www.gaybarcelona.net.


ANNONSE

Kommentarer (4)

Ny kommentar ›

 • toyboy696

  11. mai 2013 12:46 Veldig bra informasjon. Men dere burde også informere om enormt trykk av pågående lommetyver i Barcelona. Jeg er selv blitt frastjålet penger i fra lommene 2 ganger midt på lyse dagen, helt umerkelig.

  Tyveriene er så allminnelige og så mange daglig, at politiet ikke gjør annet enn å skrive ut en bekreftelse på anmeldelsen som jeg kunne bruke overfor forsikringsselskapet.

  Gå ikke alene i fylla på natta. Vi ble advart om at hver natt ble flere turister overfalt og ranet.

 • SOOPER

  11. mai 2013 14:08 Jeg har vært i Barcelona sikker 20 ganger og har aldri blitt utsatt for lommetyver eller andre ubehagligheter. Men det er klart man må passe ekstra godt på i Barcelona og kanskje særlig i gamlebyen
 • TheStud

  11. mai 2013 15:15 Bra reportasje, selv om mange av oss sikkert kunne bidratt med ytterligere detaljer. Hovedproblemet med Barcelona har blitt at det nå er alt for mange nordmenn der! Hold dere hjemme ;-)
 • Sjef

  11. mai 2013 18:21 dere glemte bacon bar. :)