- Humor er et sosialt glidemiddel


841

innlogget

41123

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

- Humor er et sosialt glidemiddel

Den blide i vennegjengen: - I min vennekrets har jeg alltid vært kjent som komikeren. Det var vennene mine som anbefalte meg å skrive ned de morsomme historiene jeg fortalte og lage et standupsett på det, sier Nils-Erik til Gaysir. Foto: Kristian Mendoza.

Kristian Mendoza
10. okt 2012 10:10

Han begynte som komiker etter en periode uten jobb eller studier. Nå ønsker Nils-Erik Aasen Flatø (24) å arrangere standup-kvelder på Elsker.

– Min erfaring som omreisende komiker er at det er få komikere der ute med samme referanseramme som et skeivt publikum. Siden mye av humoren handler om gjenkjennelse, så jeg et behov for kvelder der man kan høre vitser fortalt fra sitt eget perspektiv. Det er dette som er tanken bak humorkveldene på Elsker.

–  Jeg ønsker å gjøre stedet til et sentrum for skeiv humor framover, sier Nils-Erik Aasen Flatø.

Internasjonale komikere på menyen

Vi befinner oss på utestedet Elsker en tidlig ettermiddag. Det er fortsatt flere timer til stedet åpnes for dagen, men staben er i full sving med å klargjøre utestedet.

Dette er også stedet hvor Nils-Erik har tilbrakt mange gode stunder, som både gjest og nå samarbeidspartner.

Han ser fram til den videre planleggingen av humorkveldene, og er spent på hva som kommer til å skje videre.

– Planen er å invitere både norske og utenlandske komikere hit. Siden det er så få skeive norske humorister handler mesteparten av jobbingen om å booke de internasjonale.

– Dette er en dugnad der vi er avhengige av fleksibilitet fra både de involverte på og bak scenen for å få kveldene til, og jeg er glad Elsker stiller seg bak denne planen. Elsker "elsker" rett og slett ideen, og jeg tror nok publikum også vil gjøre det, smiler den ivrige 24-åringen.

– Siden mye av humoren handler om gjenkjennelse, så jeg et behov for kvelder der man kan høre vitser fortalt fra sitt eget perspektiv, sier Nils-Erik Aasen Flatø. Foto: Kristian Mendoza.

Fullt hus på skeive dager

Det var under årets Skeive dager at Nils-Erik bestemte seg for å satse på å arrangere faste humorkvelder. Da var han ansvarlig for et standup-show på utestedet. Totalt hadde han booket fem komikere og var veldig stolt over resultatet.

– Det ble fult på rekordtid! Flere måtte snu i døren grunnet plassmangel. Men det som gledet meg aller mest var hvor mye publikum satte pris på det. Folk sa klart ifra at det absolutt var et behov for slikt fremover.

– Tilbakemeldingene var det som inspirerte meg til å ville gjøre dette for fult, sier han.

Ble humorist etter søknadstabbe

Imidlertid er det ikke bare som arrangør Nils-Erik opplever medgang i disse dager. Han har også tatt kvantesteg som komiker de siste årene, og reist rundt i landet for å holde standupshows.

Nils-Erik Aasen Flatø har på rekordtid markert seg på stand-up scenen som en lovende komiker. – Jeg er glad jeg kan drive med det ved siden av studiene. Foto: Privat.

Men det få vet er at humoreventyret startet da han, etter en søknadstabbe, måtte fylle dagene med å skrive vitser.

– Jeg var forberedt på å studere, men fordi jeg er teknologisk evneveik og klarte å søke feil på samordna opptak, endte jeg opp uten studieplass eller jobb. Det var noen kjedelige måneder, og jeg måtte finne på noe å gjøre. Da ble humoren redningen, ler han.

Nils Erik baserer humoren på egne erfaringer og samtaler med venner. I løpet av kort tid samlet han nok materiale for et helt sett.

–Jeg var veldig nervøs da jeg debuterte på utestedet Josefines. Heldigvis ble debuten en suksess og jeg innså at jeg kunne drive med det videre, sier han engasjert.

– Humor har en spesiell plass i hjertet mitt, sier Nils-Erik. Foto: Kristian Mendoza.

– Kan bryte ned barrierer

Nå har han stand-up som en deltidsjobb ved siden av studiene. Han er glad han kan jobbe med det ved siden av jussstudiene.

– Humor har en spesiell plass i hjertet mitt. Det er et sosialt glidemiddel som kan bryte ned barrierer mellom folk. Jeg tror mange vil ha glede av standup-kvelder på Elsker, sier han.

Elsker har standup-kveld førstkommende fredag den 12. oktober klokken 21. På programmet står to komikere fra England og Canada, og en fra Norge. Nils-Erik er konferansier!


Fra arkivet:

Straighte Frøysaa med skeiv humor

Sofie Frøysaa vokste opp sammen med to mødre, og bringer ofte opp temaet på scenen


ANNONSE