Rupert Everett mot homofile fedre


681

innlogget

41928

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Rupert Everett mot homofile fedre

Rupert Everett provoserer med uttalelser om at det ikke er sunt for barn å vokse opp med to fedre. Les mer lenger ned i saken. Her fra filmen «Hvem er Earnest?» Foto: Sandrew Metronome.

Michael Hartmann
18. sep 2012 11:09

Rupert Everett provoserer med nye uttalelser. Les også: Uganda frigir fengslet teaterprodusent og ny amerikansk "homo" tv-serie.

Gaysir gir deg et lite knippe homonyheter fra utlandet.Uganda frigir teaterprodusent

Den britiske teaterprodusenten David Cecil har blitt satt fri fra fengsel i Uganda. Han ble fengslet etter å ha satt opp et teaterstykke om homofili. Stykket «The river and the mountain» ble oppført uten tillatelse fra myndighetene. Det skriver BBC News.

Teaterprodusenten David Cecil er satt fri fra fangenskap i Uganda. Fotograb: Youtube.

Cecil risikerer to års fengsel dersom han blir dømt. Parlamentet i Uganda vurderer strengere straffer for  homoseksualitet.

Teaterstykket «The river and the mountain» handler om en homofil forretningsmann som blir myrdet av en ansatt. Stykket har vært satt opp på to teatre i den ugandiske hovedstaden Kampala i forrige måned.

Avisen Daily Monitor har skrevet at medietilsynet i Uganda advarte folkene bak teaterstykket om å sette det opp før det var godkjent.

Cecil er nå ute mot kausjon, men har måttet gi fra seg passet sitt, og må møte i retten den 18. oktober. Advokaten hans, John Francis Onyango, sier til AFP at hans klient er ved god helse.

Homoseksualitet er forbudt i Uganda, og homofile har vært utsatt for vold og diskriminering. Tidligere i år har et lovforslag om å straffe homofili med livstid i fengsel vært behandlet i parlamentet.Pastorer med ny agenda

En gruppe amerikanske pastorer skal møtes denne uken i Maryland. Pastorene vil støtte homofiles rett til ekteskap. De vil motbevise at fargede pastorer er i mot homofiles rettigheter. Det skriver the Washington Examiner.

– Den rådende oppfatningen om at afrikansk-amerikanske pastorer er imot lik rett til ekteskap, er feil, sier de.

En meningsmåling som ble gjennomført i Maryland i juli antyder at velgerne vil støtte likekjønnede ekteskap i det kommende valget.

En ny lov kan komme allerede i 2013. Også velgere i statene Maine, Minnesota og Washington skal stemme over lignende lovforslag.Rupert Everett om homofile foreldre: – Det er ingenting verre enn å bli oppfostret av to homofile fedre.

Den britiske skuespilleren Rupert Everett skaper reaksjoner med sine uttalelser om homofile foreldre.

Everett, kjent fra filmer som «Shakespeare in love» og «My best friend´s wedding», har sagt til Sunday Times Magazine at han ikke kan komme på noe som er verre enn å bli oppfostret av to, homofile fedre.

– Noen er kanskje uenige, men det er helt greit, sier han.

Everett forteller i intervjuet at moren, Sara Everett, har møtt kjæresten hans - men at hun fortsatt ønsker at han hadde kone og barn. – Hun mener barn trenger både en far og en mor, og jeg er enig med henne, sier han.

Rupert Everett er aktuell i oppsetningen «The Judas Kiss» på Hampsted Theatre i London. Pressefoto: Hampstead Theatre.

Everett understreker at han ikke uttaler seg på vegne av det homofile miljøet. – Jeg føler ikke at jeg er en del av noe miljø. Jeg er en del av menneskeheten, og det er alt for mange barn på denne planeten, så vi trenger ikke flere.

Rupert Everett er selv åpent homofil og innehar for tiden rollen som Oscar Wilde i teateroppsetningen «The Judas Kiss» i London.

Ben Summerskill i homorettighetsgruppen Stonewall (tilsvarer LLH i Norge) sier til The Telegraph at Everett bør sjekke opp i fakta.

– Det finnes ingen beviser for at barn av homofile lider på grunn av måten de oppdras på, sier Summerskill.

Dette er ikke første gang Everett skaper kontroverser. Han har tidligere kalt homofile foreldre for «egosentriske og grunne». I 2009, få dager etter at Michael Jackson døde, kalte han Jackson for «a freak». I 2008, mens han promoterte en film hvor han spiller en soldat, sa han at britiske soldater klager over at de kan bli drept. – Herregud, de er noe sveklinger.Zachary Quinto snakker ut

I et intervju med Out Magazine, forteller film-kjekkasen Zachary Quinto om prosessen med å komme ut av skapet.

Quinto har medvirket i TV-serier som «CSI», «Six Feet Under» og «24». Han er kanskje mest kjent som seriemorderen Sylar i «Heroes» og for sin rolle i «Star trek».

Zachary Quinto kom ut av skapet i fjor, og har blant annet spilt inn en video til «It get´s better»-kampanjen.

Hereos-stjernen Zachary Quinto snakker ut om komme-ut-prosessen i et intervju med Out Magazine. – Jeg har mye godt i vente, sier han.

– En av de viktigste samtalene jeg har hatt med meg selv handlet om at ingenting godt kommer ut av å fornekte min seksualitet, forteller han i intervjuet med Out.

– Hvis jeg tar steget og er ærlig med meg selv, har jeg mye godt i vente.

Quinto forteller videre at han har hatt problemer med å date menn, noen han sier skyldes at han tidlig mistet sin far.

– Jeg ble tiltrukket av menn som var utilgjengelige for meg. Det var nok for å beskytte meg selv fordi jeg forbandt kjærlighet med død. Jeg måtte gå lenge i terapi før jeg turte å gå inn i en forpliktende relasjon. Det var mye prøving og feiling, og jeg jobber fremdeles med det, sier han.

Den 35-årige skuespilleren sier at han har lyst på barn og at han dater Jonathan Groff, som er i samme yrke som ham selv. – Jeg er lykkelig og veldig heldig, sier han.

Les hele intervjuet på out.com.Ny "homo"-TV-serie

En ny TV-serie med homofil tematikk har sett dagens lys i USA.

Serien heter «The new normal» og handler om et homofilt par, en surrogatmor, en datter og en bestemor, og forviklingene som oppstår mellom disse personene. Det skriver serienytt.no.

Komiserien «The New Normal» fra NBC hadde premiere på amerikansk tv 10. september.

I sentrum for handlingen står det homofile paret Bryan og David, som spilles av Andrew Ranellis og Justin Bartha. De har suksessfulle karrierer, men ønsker seg desperat et barn.

Snart møter de Goldie, som spilles av Georgia King. Hun er en alenemor som er lei av tilværelsen sin. Blant annet sliter hun med forholdet til sin bestemor, spilt av Emmy og Tony Award-vinneren Ellen Barkin. Goldie blir surrogaten til Bryan og David.

Andrew Rannells (t.v.) og Justin Bartha spiller homoparet Bryan og David. De lever et lykkelig liv sammen, med gode jobber, men mangler én ting: en baby. Foto: NBC.

Serienytts anmelder er imidlertid ikke overbegeistret for serien. Han skriver blant annet at den homofile karakteren Bryan Collins er en «stereotypisk Hollywood-inkarnasjon av en homofil mann», og beskriver ham som umoden og uoriginal. Det pekes på at serien handler om en selekteringsprosess fra et par som har penger nok til å kjøpe seg et barn.

«Regien er et salig kaos. Det er som et gjensyn med 90-tallet. Karakterene bytter klær oftere enn Dorthe Skappell. Er det et moteshow?» spør anmelderen, som sier at han hadde håpet på mye mer.

Det er TV3/Viasat som har rettighetene til å sende serien i Norge. Om den blir vist her til lands kommer an på mottakelsen i USA, skriver kanalen i en epost til Gaysir.

Se trailer fra NBC-serien «The New Normal»:

 


ANNONSE

Kommentarer (7)

Ny kommentar ›

 • slettet_eziySt5

  18. sep 2012 15:45 Så Rupert Everett er litt idiot da. Man kan ikke begrunne å ikke la homofile få ha barn med at det er for mange barn. Det er bøttevis av barn som sårt kunne trengt foreldre uansett.
 • Zironix

  18. sep 2012 16:46 Rupert Everett, hvem? Antar vennskapet med Madonna ryker nå. men men, noen som trenger litt oppmerksomhet igjen tydeligvis - og ingenting er bedre enn en sjokkuttalelse for å skape dette... og nå får han flust av oppmerksomhet av media, sinte homofile og sannsynligvis en hel drøss av heterofile som er helt enig med han også... men men. All pr er vel god pr, for noen. Synd at han er såpass tilbakestående at han mener alle homofile tilhører samme bås. Men mulig han ser på seg selv som en uegnet far pga "mulige diverse perverse holdninger" som han selv innehar og som er "uegnet" for en forelder, men alle er ikke slik! Folk er forskjellige, også homofile:)
 • slettet_8Rq6uJ7

  19. sep 2012 01:23 Og hvorfra kommer dette engasjement?
  Denne interesse?
  Så dramatisk....
  Rupert?..
 • frida

  19. sep 2012 04:00 Det burde være mulig å få adoptere barn for lesbiske også! Det er altfor mange barn, k barnehjem, i f.eks. Asia og Afrika, som har verdens dårligste kår!
 • slettet_0NMg77y

  19. sep 2012 08:28 Han kommer snart ut med film, så han må lage litt spetakkel. Han gjør noe som det her hvergang han kommer ut med filmer, tv serier eller lignende, så jeg tar ikke dette så seriøst ;)
 • Febbi

  19. sep 2012 20:21 Jeg synes det er flott at homofile er modig nok til å tenke med "eget hode", og ikke bare henge seg på de meninger som det forventes at homofile bør ha...
  Overskriften er sikkert provoserende, men Rupert underbygger hva han mener ganske grundig og klart...
  "Det er mange nok barn i verden, om ikke homofile skal skape noen også..."

  Rent faktisk er det allerede i utgangspunktet en ren egoistisk handling å sette barn til verden, og toppen av egoisme må vel være at homofile skaffer seg barn...
  Man skaper jo ikke barn for barnets egen skyld...
  Da blir det underlig at mennesker som opplagt ikke kan skape barn sammen, må trosse disse faktaforhold...

  En ting er å adoptere, en annen ting er at lesbiske skal kunne kreve menns sperm som erstattning for at de ikke kan få barn sammen på vanlig måte...

 • slettet_grKkQfU

  20. sep 2012 01:47 Skjønner ikke helt hva som er provoserende ved Everett og morens uttalelser. Snarere så er det jo slik at de såkallte homobevegelsene i den vestlige verden har drevet propaganda som innbiller en del homoer at det er helt og holdent naturlig og fint og flott og få barn, selv om man ikke kan få det ad naturlig måte med en likekjønnet partner. Enig med Everett om at det er mer enn nok av folk på planeten, og at egosentriske homoer og lesbiske som skriker høyt om likestilling de naturlig nok er utestengt fra egentlig er de provoserende menneskene her.