Møt veganmannen


695

innlogget

41928

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Møt veganmannen

Ingen typisk homoblog: - Det kommer vel frem at jeg er skeiv i bloggen, men ellers er ikke veganmannen noe erketypisk for homofile. Du finner meg ikke på badekaret med en banan, ler Thomas Hvål Olsen. Foto: Kristian Mendoza

Kristian Mendoza
24. sep 2012 12:09

Han har jobbet verden rundt som dyreforkjemper og stilt opp naken for dyrevernorganisasjonen PETA. Nå ønsker Thomas Hvål Olsen å inspirere folk til å spise mer grønnsaker med bloggen veganmannen.no.

– Jeg prøver hverken å moralisere eller komme med pekefingeren på hvordan folk skal spise. Mitt ønske er å få folk til å bli nysgjerrige på hva veganisme går ut på, for det er mye man kan lage uten animalske produkter, sier Thomas.

– Veganmannen skal være en positiv blogg ment for å inspirere alle, og da mener jeg også de som spiser kjøtt, smiler han.

Han sitter komfortabelt i sofaen i leiligheten på Bislett og tar en bit av sin hjemmebakte sjokoladekake. Kaken inneholder hverken melk eller egg. 30-åringen er veganer. Det betyr at han holder seg unna alle matvarer av animalsk opprinnelse.

– At jeg er slik har bare med egne overbevisninger å gjøre. I min verden er alle skapninger like og da føles det feil å spise dyreprodukter. Dessuten har jeg funnet gode erstatninger, som gjør at jeg ikke savner å spise animalske produkter, sier Thomas.

Savnet en maskulin veganblogg

Selv om bloggen tar utgangspunkt i Thomas sitt liv som veganer, ønsker han alle nysgjerrige der ute velkommen til å besøke den. Via bloggen deler han matoppskrifter, gir tips om gode ikke-animalske produkter og opplyser leserne om livsstilen han er en del av.

Bloggen har bare eksistert i kort tid, men har allerede over 1200 daglige besøk.

Håper flere oppdager vegansk kosthold: – Maten jeg lager er ganske enkel å tilberede, men smaker godt, synes jeg. Jeg håper at leserne i det minste prøver de gode veganske alternativene, sier Thomas Hvål Olsen.  Foto Kristian Mendoza.

– Jeg startet veganmannen fordi jeg følte at det var et behov for en slik blogg sett fra en manns perspektiv. De norske bloggene som eksisterer om temaet er det kun kvinner som står bak. Dermed tok jeg saken i egne hender. Dessuten føler jeg at jeg traff en nerve hos mange, sier han.

– Jeg tar det som et kjempekompliment at så mange er interesserte. Jeg har faktisk fått en del mail allerede. Ikke bare blant de i vegetarmiljøet, også flere kjøttspisere som føler at mine mat-tips og oppskrifter er nyttige, smiler han.

Olsen forteller at han mistet lysten på kjøtt da han som 12-åring begynte å forbinde kjøtt med død. Dette var starten på en lang karriere som dyrevernsforkjemper. Først i USA der han jobbet for PETA, så i Norge for landets største dyrevernsorganisasjon: NOAH.

Skeiv dyrevenn: Thomas Olsen har siden barnsben av alltid vært glad i dyr. – De er også individer på lik linje med oss. Derfor føles det feil å spise de, sier han. Foto: Privat.

– Kampen for dyrenes velferd er noe jeg alltid har vært opptatt av. Dyrene har ingen stemme til å si ifra og kjempe for egne rettigheter. De trenger noen der ute som kan føre den kampen for dem.

– Jeg vet det er rart å si, men jeg sammenligner denne kampen på mange måter med homoaktivisme. Vi homofile var lenge en utsatt og forfulgt gruppe i Norge, helt til noen begynte å kjempe imot, sier han alvorlig.

– Ingen vanlig homoblogg

Veganmannen er bare i sin spede begynnelse, men Thomas har mange ideer for videre blogging. Blant annet planlegger han å produsere videoer hvor han lager mat og intervjuer forskjellig type veganere.

– Jeg ønsker å gjøre bloggen til en positiv opplevelse for mange. Som veganer vil jeg ikke dømme noen, uansett hva de har å tallerkenen.

– Bloggen vil også vise en del av min hverdag til leserne, men det vil ikke være en sånn typisk homoblogg. Jeg kommer ikke til å ligge i badekaret med en banan i munnen, ler han.

Sjekk ut www.veganmannen.no.


ANNONSE

Kommentarer (25)

Ny kommentar ›

 • slettet_ZVYkLkd

  24. sep 2012 10:32 Tøft Thomas! Du er flink!
 • slettet_joXvw4c

  24. sep 2012 12:03 hahah i am just frying a steak and have tried vegan. But need my meat....hahahhaahah
 • slettet_fw0erZ9

  24. sep 2012 12:52 Thomas altså! Love you, Khlo.
 • slettet_G88cUEm

  24. sep 2012 13:50 Jeg undrer på hvorfor en dyreforkjemper stiller opp i en reklame for Felleskjøpet, en bedrift hvor svin, fjørfe og-storfe produksjon, utgjør en meget stor del av driften...
 • littlewing

  24. sep 2012 16:53 Følger allerede med på bloggen, men kjekt å se deg her inne også! Vegan love<3
 • slettet_Nse9nfp

  24. sep 2012 17:40 hvorfor må så fordømt mange bry andre med sine tvangstanker?

  you got issues......

 • fordays

  24. sep 2012 17:48 Er ikke veganer selv, men kan absolutt sette pris på denne bloggen!

  Synes det er utrolig spesielt at folk blir så brydd. Hvis du vil spise kjøtt go ahead (i do), men man må slutte å rakke ned på andre. Ha litt respekt for andre mennesker og individene de er, selv om du ikke har respekt for deres livsstil.

  Synes dette var en fin artikkel, og skal virkelig sjekke ut bloggen!

 • slettet_HtsQUmt

  24. sep 2012 17:51 De må være så mye veganere de vil for meg så lenge de respekterer de som har andre preferanser.
 • slettet_Vzt3vfm

  24. sep 2012 19:37 Yessah! Loving the article!
  Wish there was a `like` button underneath each picture!!
 • vestcoast

  24. sep 2012 19:53 Kjempe kult, den skal jeg lese :) Har en sånn halv veis blogg selv: http://realmenarekindtoanimals.blogg.no/

  Ps. Synes det var litt kleit at det er en reklame for en jakke med pelskrave rett under denne artikkelen..

 • slettet_u09eRBx

  24. sep 2012 21:39 Dette var, som danskene sier, lige ude i den ytterste kartoffelrekke...
 • Number Seven

  24. sep 2012 21:40 Da har safari fått et nytt bokmerke ;-)
 • slettet_NStZuTB

  24. sep 2012 23:01 Dette synst eg var ein rar ting å reklamera for på Gaysir.
 • Fri og Frank

  24. sep 2012 23:04 Stå på, Thomas:)
 • Aleksander S

  24. sep 2012 23:19 Jeg forstår ikke helt hvorfor veganisme blir sett på som en sånn skeiv greie. Enig med at det er en litt merkelig ting å ha artikkel om her.

  Edited.