Fra fotballpub til homobar


714

innlogget

41928

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Fra fotballpub til homobar

Gorm Gylterud (t.v.), Fredrik Havstein og Thomas Anholt er i gang med ettårsfeiringen av Brighton Pub i Lille Grensen. Foto: Gaysir.

Ketil Randen
13. sep 2012 10:09

Ett år har gått siden Brighton Pub i Lille Grensen i Oslo åpnet dørene. Utestedet som en gang huset den svært så "heterofile" fotballpuben Belfry, har endelig kommet ut av skapet.

Ettårsdagen skal feires tre dager til ende denne uka, med schlagershow torsdag 13. september, G Kids fredag og bursdagsfest på lørdag.

Satser fullt på homomiljøet

Brighton Pub har siden åpningen testet ut forskjellige konsepter for å se hva som trekker homoene opp av den behagelige sofaen og ut på byen.

– Rundt årsskiftet bestemte vi oss for å satse for fullt på homomiljøet. Det hele begynte med Voi Voi sitt schlagershow hver torsdag, som har vært en suksess fra dag én, forteller daglig leder og eier, Gorm Gylterud, til Gaysir.

– Utover våren startet vi opp på lørdagene under navnet OMG!!, og utvidet med fredager litt senere. Under Skeive dager hadde vi fullt hus hver kveld, og arrangerte blant annet Skeive dagers offisielle åpningsfest, forteller Gorm.

– I sommer har vi også kjørt homo resten av ukedagene, og selv om vi har en del heterofile gjester både ettermiddag og kveldstid, så ser vi nå på oss selv som en homobar.

Gorm Gylterud er daglig leder på Brighton. Foto: Gaysir.

Medhjelperne

Gorm skryter av å ha gode medhjelpere på laget. Thomas Anholt og gruppa Voi Voi arrangerer den populære schlagerkvelden, mens Fredrik Havstein er klubbmanager og DJ i helgene.

– Vi har bakgrunn fra forskjellige utesteder og klubbkonsepter, både i Norge og Sverige, men føler vi har vokst fra det eksisterende tilbudet, forteller Fredrik Havstein.

– Vi har jo alle fylt 30, og vi ser at store deler av publikummet vårt er rundt vår alder. Kanskje dette er folk som faller mellom to stoler, der Elsker blir for de yngre, og London for de eldre?

– Målet vårt er å få de litt mer voksne homoene til å gå ut på byen, sier Fredrik Havstein (t.v.) og Thomas Anholt. Foto: Gaysir.

– Med en pub og uteservering oppe, og stor klubb nede har vi mange muligheter, og kan treffe et større publikum med forskjellige konsepter, sier Gorm og Fredrik.

Siste tilskudd på stammen er karaoke-kveld på tirsdager og søndager.

– Fra og med denne lørdagen har vi bestemt oss for å legge OMG!!-konseptet på is, og bare kjøre på eget merkevare, Brighton, sier gutta og vil rette en takk til alle som har tatt turen innom i året som har gått.

– Har dere ikke fått noen kritiske tilbakemeldinger?

– Faktisk ikke. Det er få utesteder forunt å oppleve så mye god stemning, fulle hus, lite bråk og fantastiske tilbakemeldinger som vi har fått, avslutter Gorm og Fredrik.

Thomas Anholt og Elin Kristiansen i Schlagergruppa Voi Voi har holdt på i snart 5 år. I dag kjører de et spesialshow i anledning ettårs-feiringen. Foto: John Andresen.

Slik er jubileumsuka:

Torsdag 13. september: Schlagertorsdag med Voi Voi, 20 år, gratis. Showstart kl.21:00
Fredag 14. september: G Kids, 18 år, 100 kr, Dørene åpner kl.23:00
Lørdag 15. september: Bursdagsfest, 20 år, gratis. Dørene åpner kl.23:00


ANNONSE

Kommentarer (7)

Ny kommentar ›

 • ck

  13. sep 2012 12:58 Hva I alle dager er det Dere har i glassene Deres?
 • TomHeyerdahl

  13. sep 2012 15:46 Det er alltid hyggelig å komme til Brighton, hyggelige gjester, hyggelige blide servitører og bra musikk!
 • slettet_KiJRZpK

  13. sep 2012 18:36 Brighton og "mannskapet", er et positivt tilskudd til homolivet i Oslo!!!
  Liker meg godt der, og håper flere og flere tar turen.....:-)

  Gratulerer så mye med dagen!

 • Gev

  13. sep 2012 20:33 Gratziezzz! Sees i helga! ;)
 • slettet_0NCxeCv

  13. sep 2012 20:52 Hurra for Brighton, Gorm, Thomas og Fredrik!
 • Hamelton

  13. sep 2012 20:56 Thomas er jo en av grunnene å gå ditt, for han er rå kjekk hehe
 • slettet_uhU9VG9

  15. sep 2012 19:16 En fotballpub mindre, er det så posetivt da :P Savner fortsatt et homosted som spiller bra musikk i mine ører, som feks rock..