«Her bli det liv!»


304

innlogget

41932

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

«Her bli det liv!»

Pridesjef Simon Oshaug (t.v.) og leder i LLH Trøndelag, Eivind Rindal, er klar for årets Trondheim Pride som åpner onsdag. Festivalen varer fra 12. - 16. september. Pressefoto.

Redaksjonen
11. sep 2012 12:09

Onsdag åpner Trondheim Pride 2012. Se programmet her.

I løpet av de fire dagene festivalen varer, by arrangørene på en variert meny – med alt fra politisk debatt, til fest og moro. Et av høydepunktene er lørdagens parade gjennom Trondheims gater - som går fra Solsiden til Tordenskioldsparken.

Det er LLH Trøndelag som står bak Trondheim Pride, i tett samarbeid med Skeiv Ungdom Trøndelag og Skeiv Verden Trondheim. Tidligere har festivalen gått under navnet Homouka og Skakkfestivalen.

Hiv og trans

Byens varaordfører, Knut Fagerbakke (Trondheim SV), står for den offisielle åpningen onsdag 12. september på Olavs Pub, Nova Hotell. Her blir det også politisk debatt, under temaet «Hiv med mer...».

Stortingsprofiler som Snorre Valen (SV) og Anette Trettebergstuen (A) stiller i panelet.

– Vi ønsker å gi medlemmer og den vanlige homoen i gata en mulighet til å sette dagsorden. Et år før valget er det mye som ikke er vedtatt i de ulike partiprogrammene. Derfor kan denne debatten være en fin arena å løfte saker som er viktige for den enkelte. Av temaene som vi i LLH ønsker å løfte er blant annet HIV og trans, sier Eivind Rindal, leder for LLH Trøndelag.

– På onsdag er målet både å tenke på dem som har gått foran og på diskutere veien videre, selvsagt blir det også tid til en øl for dem som måtte sette pris på det, men for partyløvene er det kanskje noen av de andre arrangementene senere i uka som trekker mer, sier Rindal.

SVs Snorre Valen (foto: Stig Marlon Weston) og Anette Trettebergstuen fra Ap stiller til debatt under åpningskvelden onsdag.

Palmesus og homo-bingo

Trondheim Pride fortsetter torsdag med temakveld i regi av Skeive Studenter Trondheim. Sammen med Amnesty International og Skeiv Verden Trondheim inviterer de til debatt hvor «å elske er en menneskerett» står på dagsorden.

Torsdag kveld blir det også et rebusløp i sentrum, med passe lett hjernetrim og hvor endestasjon er Metro – byens skeiveste uteplass.

Fredag er den store partydagen. Da samles damene i byen til tropisk Kvinnekveld på Havfruen. Hawaii er temaet og det er med andre ord bare å rote frem flip-floppene, sufershortsen og hawaiiskjorta.

Bingodiva Marry tar turen til Trondheim for å spille med gutta under Herrekvelden på Metro. Foto: Privat.

Gutta får egen Herrekveld på Metro. – Her er temaet 50-tallet, med god musikk og et forrykende show, frister arrangørene.

Bingo-legenden Marry tar turen til Trondheim fra sin faste post i kjelleren på London Pub i Oslo, hvor hun har underholdt i en årrekke med sine hysteriske bingoer.

Parade og pride park

Lørdag kl. 13 er det duket for årets pride parade som går fra Solsiden. Arrangørene oppfordrer folk til å møte opp kl. 12.30.

Paraden følger den vante traseen – Blomsterbrua – Olav Trygvasons gate – Nordregate opp til Tordenskioldsparken, som for anledningen er døpt til pride park hvor det blir show og musikk.

Paraden starter fra Solsiden kl. 13. Oppmøte er kl. 12.30. Dette bildet er fra fjorårets parade. Foto: Foto: Maja von Vestad.

Slagordet for årets parade er «Å elske en menneskerett» – hentet fra Amnestys sommerkampanje som blant annet setter fokus på LHBT-rettigheter i en rekke land.

– Paraden er i mine øyne en viktig del av enhver pride. Jeg håper at mange deltar, både privatpersoner, organisasjoner, skeive eller streite, alle er velkommen til å delta i vårt fargerike opptog, sier Rindal.

Lisa Tønne

Etter paraden blir det regnbuemesse i domkirka kl. 15:00 i regi av Åpen Kirkegruppe. Prester fra bymisjonen og domkirken deltar. Eivind Rindal, leder i LLH Trøndelag, holder appell.

– Regnbuemessa er en viktig del av vår Pride. Det er mange som ser konfliktene mellom religion og egen legning. Åpen kirkegruppe sammen med menigheten Domkirka og Bymisjonen skal ha ros for å gi et tilbud til skeive religiøse i byen. Appellen jeg skal holde i kirka er noe av det jeg gleder meg mest til under hele uka, sier LLH lederen.

Lisa Tønne opptrer på avslutningsfesten lørdag kveld. Hun dukker også opp etter paraden i Tordenskioldsparken. Foto: Thomas Olsen.

Senere på kvelden er det avslutningsfest på Metro i samarbeid med RAID, som er LLH Trøndelags hiv-forebyggende gruppe. RAID har den siste tiden også vært involvert i hurtigtestkampanjen. På festen opptrer komiker og skuespiller Lisa Tønne.

Trondheim Pride avrundes i rolige former søndag. Skeiv Ungdom inviterer til sin tradisjonelle kakebuffé, mens LLH går søndagstur fra Dragvoll til Estenstadhytta. Og kl 16 møtes seniorene til kake, kaffe og kåseri på Tulla Fischer.

– Etter dager med fest er det nok mange som er litt sliten. Da er det på sin plass å minne om at friskluft, kaffe og mer kaffe kurerer det meste, i alle fall på søndag formiddag, avslutter Eivind Rindal.

Mer info: www.trondheimpride.com eller Facebook-gruppe.

PROGRAM:

Onsdag 12. september
18:00  Åpning
19:00  Debatt - "HIV med mer..." på Olavs pub og spiseri
21:00  Fest (18-årsgrense) på Olavs pub og spiseri
    
Torsdag 13. september
16:00  Skeiv trening med Skeive Studenter. Påmelding skjer via sit.no/booking, og forutsetter at du er medlem av SiT.
17:30  Debattmøte med Amnesty International, Skeive Studenter og Skeiv Verden Trondheim
21:00  Rebusløp
22:00  Fest på Metro

Fredag 14. september
09:00  Seminar om LHBT-ungdom, helse og utdanning
19:00  Dansekurs
21:00  Kvinnekveld. Tema for kvelden blir Hawaii, så tenk palmesus og kokosnøtt-Bh! Finn frem blomsterkjolen, flip flops og Hawaii skjorter, og gjør klar dansefoten. Havfruen i Kjøpmannsgaten 7 (CC 100,-)
21:00  Herrekveld. Her kommer Marius fra London Pub i Oslo, kjent for Humorbingo på London. Kvelden blir i 50-talls stil med god musikk og et forykende show. Metro i Kjøpmannsgaten 12 (CC 100,-)

Lørdag 15. september
13:00  Parade! Starter på Solsiden 13.00 med oppmøte 12.30. Den vil gå gjennom Midtbyen opp til Tordenskjoldsparken ved Vår Frue kirke. Etter paraden vil det være noen hilsningstaler og en smakebit fra artisten som skal underholde på avslutningsfesten på kvelden.
14:00  Pridepark
15:00  Regnbuemesse i Johanneskapellet i Domkirken som er åpen for alle.
16:00  Kirkekaffe hos Bymisjonen i Munkegt, foredrag med Knut Hermstad.
17:00  Kviss og kaffekos
21:00  Trondheim pRAID-fest med Lisa Tønne. Trondheim Pride og RAID, i samarbeid med Metro, inviterer til avslutningsfest! RAID er de du ser i hvite klær som deler ut kondomer og glid iløpet av uka! Gjengen har skrapet sammen midler og fått skaffet Lisa Tønne til å løfte kvelden. 18 års aldersgrense. (CC 250,-)

Søndag 16. september
12:00  Kakebuffet med Skeiv Ungdom.
13:00  Kaffe, kake & kåseri på Tulla Fischer. Her kommer forfatter Hans Wiggo Kristiansen og byhistoriker Terje Bratberg til å fortelle. Les mer her.
19:00  Middag med Skeiv Verden Trondheim. Det er reservert bord på Ristorantino Italiano.


ANNONSE

Kommentarer (9)

Ny kommentar ›

 • slettet_0IdYnTp

  11. sep 2012 20:13 Næææi! Utsætt te æ ska ha ferie i Oktober! Typisk heimby'n...
 • slettet_fPnQwyN

  11. sep 2012 21:15 CC 250,- for å komme inn på Metro på lørdagen? Jeg har trua på at det kan bli bra, men hallo i luken-TOHUNDREDEOGFEMTI KRONER?
 • wikk

  11. sep 2012 21:28 Æ glær mæ!

  Vi bartes! ;)

 • Actibreeze

  11. sep 2012 22:33 250 kroner for et skikkelig standup-show er vel ikke dyrt. Det er faktisk mer vanlig med priser mellom 3-500 kroner. D koster å få tak i skikkelige artister.
 • blue_fairyelf

  11. sep 2012 22:36 Kviss og Kaffekos på lørdag er på Tulla Fischer, det blir meget bra, møt opp!
 • slettet_MUFc3mi

  11. sep 2012 22:37 Rettelse til programet, 13:30 tur fra Dragvoll til Estenstadhytta, Kake, kaffe og kåseri starter kl. 16:00.
 • slettet_7GgAXDm

  12. sep 2012 22:07 "Byens varaordfører, Knut Fagerbakke (Trondheim SV), står for den offisielle åpningen onsdag 12. september"
  "Stortingsprofiler som Snorre Valen (SV) og Anette Trettebergstuen (A) stiller i panelet."

  Holder LLH Trøndelag på å bli reaksjonært? Ingen representant fra Rødt?

  At et flertall av befolkningen idag stemmer borgerlig, og følgelig et flertall av alle homser og lesber tilhører den siden spiller da ingen rolle - ingenting å bry seg om! Pytt pytt!!

 • wikk

  12. sep 2012 23:54 Joda, Rødt var der de også!
  Det samme var Høyre, FrP og Venstre...


  Takk for en fin åpning med god debatt, flott musikk og trivelige folk! :D

 • slettet_xXDFLL5

  19. sep 2012 08:59 Debattene er for mye venstreorientert og det fremgår veldig i annonsen.
  Skaff dere journalister/redaktører/ansatte generelt som har et mer objektivt syn på det hele.