Kjønnsmangfold rundt Mjøsa


668

innlogget

41928

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Kjønnsmangfold rundt Mjøsa

Harald Sundby og Marion Arntzen på Stensveen ressurssenter er blant initiativtakerne bak "Kjønnsmangfold rundt Mjøsa" som starter i dag. Arkivfoto: Petter Ruud-Johansen.

Redaksjonen
7. sep 2012 11:09

Foredrag med blant annet Esben Esther Pirelli Benestad, en variert kulturdag og konsert med Oslo fagottkor står på programmet når Kjønnsmangfold rundt Mjøsa har sin jomfrustart i dag på Gjøvik.

Arrangementet, som er et samarbeidsprosjekt i Innlandet, sparkes i gang for første gang fredag og er det eneste i sitt slag i Norge. Hovedfokuset vil være på trans, skriver LLH Innlandet i en pressemelding.

– Vi er veldig glade og stolte over å få til et slikt unikt tilbud. Ikke bare fordi det er mangelvare på tilbud til LHBTere i Innlandet, men også fordi prosjektet er starten på et samarbeid med andre aktører, forteller leder i LLH Innlandet Petter Høistad.

Kjønnsmangfold rundt Mjøsa starter 7. september med en fagkonferanse om LHBT-perspektiv i offentlige tjenester og avsluttes 8. september med kulturdag med variert innhold.

Fagkonferansen åpnes av Hanne Grasmo, som er leder av LHBT-senteret. Hun følges opp med foredrag av blant annet Mathias Holst i LLHs Rosa Kompetanse, professor i sexologi Esben Esther Pirelli Benestad og inspirator Claes Schmidt/Sara Lund. Kjønnsforståelse og å være trygg i eget uttrykk er å finne blant overskriftene i programmet.

– Å få så mange dyktige foredragsholdere til store lille Innlandet tar vi som en stor ære, forteller Høistad videre.

Sara Lund/Claes Schmidt kjent fra den prisbelønte tv-serien "Jentene på Toten" deltar på fagkonferansen. Pressefoto: Elisabeth Olsson Wallin.

– Det var ved et slumpetreff at samarbeidet ble til høsten 2010. Da møttes LLH Innlandet, Skeiv Ungdom Innlandet, Stensveen Ressurssenter og Likestillingssenteret på et felles møte i regi av Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO), og dermed ble spiren til samarbeidet plantet.

– Med felles utfordringer på overlappende områder så var det ikke til å unngå at et samarbeid måtte oppstå. Og vi er like glade for å ha fått støttespillere som å være en støttespiller, sier Høistad.

Kulturdag

Stortingsrepresentant Stine Renate Håheim åpner kulturdagen med en politisk appell på kjøpesenteret CC Gjøvik. Her blir det også motevisning med damer noen vil dra kjensel på fra tv-serien "Jentene på Toten".

Esben Esther Pirelli Benestad holder foredrag, og holder matinéforestilling med Elsa Almås. Foto: Gaysir.

På Quality Strand Hotell og Gjøvik kino og kulturhus åpner styreleder i Skeive dager, Helle Christin Nyhuus, et område som fylles med stands, levende historier, visning av skeiv film og en episode av "Jentene på Toten".

I tillegg vises matinéforestillingen «Kjønnsbegeistring» med Espen Esther Pirelli Benestad og Elsa Almås på Friscenen.

Oslo fagottkor har aldri gjestet Innlandet før, men fredag kveld kl. 20 står de på scenen i Gjøvik kino og kulturhus. Her vil de fremføre utdrag fra det kritikerroste showet «Fagott in love».

Mer info og program på llh.no/innlandet, likestillingssenteret.no eller stensveen.no

Oslo fagottkor holder konsert fredag. Foto: Marit Anna Evanger.

 


ANNONSE

Kommentarer (2)

Ny kommentar ›

  • JPHappy

    7. sep 2012 12:17 Veldig bra program! Stå på, folkens!
  • slettet_zD1ubLQ

    12. sep 2012 00:19 Godt jobba! All ære til dere