Populær festival får nytt navn


304

innlogget

41932

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Populær festival får nytt navn

Homodagene i Bergen har fått nytt navn: "Regnbuedagene - Bergen Pride" arrangeres i mai neste år. Dette bildet er fra årets pride parade. Foto: Marte Oraug Skogtrø.

Ketil Randen
7. sep 2012 12:09

Homodagene i Bergen er historie. Men fortvil ikke. Festivalen gjenoppstår under nytt navn: Regnbuedagene – Bergen pride. Nye ildsjeler søkes.

– Vi syntes «Homodagene» var ganske ekskluderende og ville ha et navn som gjenspeiler at dette er en festival for alle skeive, ikke bare homofile, forteller fungerende leder i LLH Bergen og Hordaland, Camilla Strøm-Andresen.

– «Regnbuedagene – Bergen pride» er jo et flott navn, og spesielt her i Bergen, hvor det har liknet litt på en Regn(bue)festival de siste årene, legger hun til.

– Det er bare navnet som er nytt, rammene rundt vil være ganske lik, påpeker Strøm-Andresen.

Fungerende leder i LLH Bergen og Hordaland, Camilla Strøm-Andresen, trenger dyktige folk til å lede den aller første Regnbuedagene-Bergen pride. Hun ber alle interesserte ta kontakt. Foto: Marte Oraug Skogtrø.

Festivalen går av stabelen for første gang i «ny drakt» i mai neste år.

Nye koster

I forbindelse med navneskiftet ønsker LLH Bergen og Hordaland å opprette en festivalkomité, med nye medlemmer. Første møte er planlagt i midten av september. Det som haster mest er å få på plass en festivalleder.

– Det bør være en person som er god til å planlegge, ha oversikt og holde i mange tråder på en gang, sier Strøm-Andresen.

Hun ser for seg en leder som er flink til å motivere og inspirere andre. At vedkommende har en viss kjennskap til tidligere festivaler (Homodagene) er også en fordel.

– I tillegg til ny leder søker dere også medlemmer til festivalkomiteen. Kan du kort fortelle hva arbeidsoppgavene vil bestå av?

– Vi trenger folk som kan ta ansvar for ulike områder, sier hun og ramser opp:

– Sponsorer, web, promotering og media, de ulike festene, parade og prideområde, arrangementer for barn, regnbuemesse, debatter og foredrag, film og ikke minst noen som kan ta ansvar for å skaffe og koordinere frivillige.

– Kan du anslå arbeidsmengden?

– De forskjellige ansvarsområdene trenger forskjellig oppfølging. Noe må startes på med en gang, og må jobbes med helt frem til Regnbuedagene. Andre områder igjen krever mest rett før og under festivalen. Også er det jo sånn at noen jobber mer enn andre i en slik komité, sier Strøm-Andresen.

– I tillegg trenger vi mange, mange frivillige under Regnbuedagene 2013 og vi håper folk kan melde seg allerede nå, avslutter hun.


Vil du bidra, enten som leder eller medlem av festivalkomiteen? Eller ønsker du bare å være frivillig? Send mail til bergen@llh.no.

Se også hjemmesidene til LLH Bergen og Hordaland.


ANNONSE

Kommentarer (5)

Ny kommentar ›

 • Mirromurr

  8. sep 2012 00:56 Så flott navn. Endelig noe som ikke inneholder ordet skeiv.
 • slettet_JY3q72a

  8. sep 2012 16:01 Navnet et er ikke nytt. Det er bare kopiert fra Malmø, så her er kreativiteten virkelig satt i høysetet.
 • slettet_s6grQ4U

  9. sep 2012 12:17 Vi er stolt og glad over det nye navnet, som vi også synes rommer alle. Om det er kreativt eller nytenkende å bruke Regnbue-begrepet om en skeiv festival har vi vel ikke akkurat hengt oss opp i, heller det motsatte. De fleste skjønner at det dreier seg om en festival for å feire og sette søkelyset på lhbt-befolkningen når de ser eller hører Regnbuedagene, Bergen pride. Det er viktig for oss :-)
 • slettet_RacuZfY

  9. sep 2012 17:22 kontakt meg - så skal vi få til et party uten like :)
 • slettet_DldHCRN

  12. sep 2012 06:56 Bedre sent enn aldri. Har mast om dette i åresvis, navnet virker mere inkluderende og inviterende for andre filer å føle seg inkludert og velkommen. Håper mange i Bergen kjenner sin besøkelsetid og bidrar til å støtte og møte opp under disse dagene og håper inderlig at ett nytt styre kan få fart på oppsluttningen og oppmøtet. Når mindre byer i Norge kan trekke flere mennesker på sin parade enn i Bergen er jo det et tydelig signal til arrangøren at her er det ikke nødvendighvis noe i veien med været for et dårlig oppmøte, men at man mangler personer som kan få andre til å bli inspirert til å møte mannsterkt opp!
  Ønsker dere alle lykke til og kommer gjerne hjem til Bergen for en trall eller to ;). Tvi tvi og takk for at dere står på i byen! Vi trenger mange flere slike ildsjeler!