Homofrydpris til barnefilmfestival


2813

innlogget

41975

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Homofrydpris til barnefilmfestival

Homofrydprisen 2012: Danckert Monrad-Krohn mottar prisen fra Lene Tønnesen, leder i LLH Sør. Foto: Cheryl Macdonald.

Redaksjonen
24. aug 2012 08:08


Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival ble i går tildelt Homofrydprisen 2012 fra Skeive Sørlandsdager.

«Det er med glede vi i LLH Sør registrerer at det blir stadig flere aktuelle kandidater til prisen, og at vi som jury får en stadig vanskeligere jobb. I en forbindelse som dette er det naturlig å fokusere på det positive, og vi konstaterer at det skjer mye positivt av stort og smått i fylkene våre. Det var allikevel ingen tvil om hvem prisen skulle gå til i år», skriver Skeive Sørlandsdager i en pressemelding.

Barnefilmfestival mottar prisen for sitt fokus på og engasjement i lhbt-spørsmål, om blant annet kjønnsrollestereotypier, seksualitet og kjærlighet.

«Tomboy» sto på programmet under årets Barnefilmfestival i Kristiansand. I jeans og t-skjorte, og med kortklipt hår, er det lett å forveksle Laure med en gutt, og det er nettopp det som skjer da hun møter nabojenta Lisa. Laure blir Mikael. Foto: Europafilm AS.

Prisen ble delt ut under den offisielle åpningen av Skeive Sørlandsdager i Kristiansand torsdag kveld. Det var kinosjef Danckert Monrad-Krohn som tok i mot prisen.

– Vi er jo forpliktet til å vise et mangfold. Ikke minst når vi vet at mange unge homofile strever, og det er skyhøye selvmordsrater blant unge homofile, også på Sørlandet. Da har vi et ansvar for å bidra til bevisstgjøring, sa Danckert Monrad-Krohn til Fædrelandsvennen.

– Vi setter pris på at denne siden av festivalen blir lagt merke til.


Juryens begrunnelse for tildelingen:

Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival tildeles prisen for sitt fokus på kjønnsroller, seksualitet og homofobi både gjennom filmer på sitt ungdomsprogram, og for å sørge for at også temaet blir godt ivaretatt av skaperne av filmene gjennom seminar og kunnskapsformidling til disse.

Juryen mener at det er særlig positivt og viktig at festivalen som har barn og unge som sin målgruppe har fokus på kjønnsrollestereotypier, seksualitet og homofobi fordi det er i nettopp denne gruppen mange viktige holdninger skapes.

Det finnes i dag få slike arenaer som har dette fokuset på barn og unges egne premisser og Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival ønskes å være rollemodeller til etterfølgelse for andre.
 


ANNONSE

Kommentarer (0)

Ny kommentar ›

Ingen kommentarer ennå.