Håkon Haugli valgt til rapportør for LHBT-saker


333

innlogget

40145

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Håkon Haugli valgt til rapportør for LHBT-saker

Redaksjonen
22. mar 2012 11:05

– Menneske­rettighets­bruddene mot LHBT-personer i Europa er mange og alvorlige, sier stortingsrepresentant Håkon Haugli (A).

20. mars ble Haugli valgt som den første rapportøren for LHBT-saker i Europarådets parlamentarikerforsamling (PACE).

Komiteen for likestilling og ikke-diskriminering i PACE vedtok i januar å etablere en funksjon som rapportør for saker som gjelder rettighetene til lesbiske, homofile, biseksuelle og transpersoner (LHBT).

«Etter at Haugli ble enstemmig valgt slo komitéleder Tina Acketoft (representant for Folkepartiet i Sveriges riksdag) fast at hele komiteen nå ville stille seg bak ham som rapportør, og at det var spesielt viktig på et felt som LHBT hvor utfordringene er store i hele Europa», heter det i en pressemelding fra Stortinget.

– Noen steder går i feil retning

– Det handler om grunnleggende menneskerettigheter, ikke om særrettigheter, sier Haugli.

– Verken ytringsfrihet, forsamlingsfrihet, rett til et familieliv, frihet fra vold og ikke-diskriminering er noen selvfølge for LHBT-personer i Europa. Vi ser at opparbeidede rettigheter er under press, og at det noen steder går i feil retning.

Langt igjen

– Europarådets økende engasjement for LHBT gjenspeiler utfordringene som denne gruppen møter. Sammenlignet med resten av verden, har LHBT-personer oppnådd mye i Europa. Samtidig er det langt igjen. Med sine 47 medlemsland er Europarådet eneste møteplass for folkevalgte fra hele Europa. De kan gjøre en forskjell internasjonalt, men særlig i sine hjemland, sier Haugli.

Parlamentarikerforsamlingen har vedtatt flere resolusjoner og anbefalinger om diskriminering på grunnlag av seksuell orientering og kjønnsidentitet. Å følge opp disse vil være en av Hauglis hovedoppgaver som rapportør.

Haugli skal også følge utviklingen på saksfeltet generelt. Han skal fungere som et bindeledd mellom parlamentarikerforsamlingen og nasjonale parlamenter, Europarådets menneskerettighets­kommissær, ministerkomité og menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, i tillegg til andre internasjonale institusjoner som Europaparlamentet og FN-organisasjoner.


Les også:

To skritt fram, ett tilbake

- Menneskerettighetsbruddene mot LHBT-personer i Europa er mange og alvorlige.


ANNONSE

Kommentarer (2)

Ny kommentar ›

  • rob1

    22. mar 2012 15:23 Gratulerer!
  • moviemaker

    22. mar 2012 22:09 Gledelig at det er Håkon, og ikke en kontorist med Bachelorgrad, som skal ta tak i et så farlig fenomen som homohatet som blusser opp visse steder i Europa. Med en fortsatt økning av nye mennesker til Norge, både muslimer og katolikker, så er det fint å ha en kunnskapsrik person som kan formidle dette til hjemlige politikere også.