Slagerfest og stinn brakke


311

innlogget

41932

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Slagerfest og stinn brakke

Thomas Anholt sammen med de to sangerne Camilla Alvestad (t.v.) og Elin Kristiansen. - Grand Prix har en mystikk som fanger homofile, sier Thomas. Foto: Michael Hartmann.

Michael Hartmann
19. mar 2012 10:03

Hva er det med homser og Melodi Grand Prix? Gaysir dro på byen for å finne svaret.

Det er torsdag kveld og Gaysir drar på byen for å sjekke ut det nyeste tilbudet til hovedstadens skeive. Turen leder oss til Lille Grensen som er en sidegate ved Grand Hotell. Der finner vi Brighton Pub som er et umiskjennelig heterosted, og vi lurer på om vi har kommet feil.

Men utenfor treffer vi Dean-Erik Andersen sammen med William André og venninnen Hege. De bekrefter at vi har funnet det riktige stedet.

– Grand Prix er en forening av hele Europa, sier Dean, William André og Hege. Foto: Michael Hartmann.

Vi går inn i puben, gjennom lokalet og finner trappen som fører ned til kjelleren. Der er stemningen en helt annet enn i den rolige puben ovenfor.

Vi befinner oss nemlig i Brighton Lounge. Her det stinn brakke, høy stemning og lavt under taket. Lokalet minner om det som Thomas Anholt beskriver som en cabaret-klubb i New York.

Thomas er artist og sanger og er et kjent fjes i Oslos homomiljø.

– Det er helt fantastisk å opptre her, forteller han entusiastisk når Gaysir møter ham backstage.

Sammen med de to sangerne og danserne Elin Kristiansen og Camilla Alvestad går han på scenen og leverer et forrykende show med den ene Grand Prix-hiten etter den andre. Publikum elsker det de ser og synger med av full hals.

Thomas, Camilla og Elin gir alt på scenen og har ikke problemer med å få publikum med seg. Foto: Michael Hartmann.

– Det gøyeste med homomiljøet

I et hjørne av lokalet sitter Linn og Emily som begge er heterofile, men som digger både homser og Grand Prix.

– Vi har et par homsevenner som er store Grand Prix-fan forteller de.

– Jeg er her for første gang, sier Emily (t.h.). Grand Prix er sykt gøy! Foto: Michael Hartmann.

Nå synger Thomas og jentene «Fångad av en stormvind» og deretter «Främling». Jubelen når nye høyder.

Vi setter oss ned ved bordet til Tor-Arne og Henrik, begge fra Oslo. Tor-Arne har vært på nesten alle showene.

– Dette er noe av det gøyeste med homomiljøet, sier Tor-Arne (t.v.) og Henrik. Foto: Michael Hartmann.

Rolig mellomspill

Musikken dundrer i ørene, det er kø foran baren, og når vi ser oss rundt i lokalet er det umulig å finne noen som ikke ser ut til å trives.

Allsangfaktoren øker når Thomas og jentene roer ned showet med å sette seg på barkrakker på scenen og synger et utvalg av rolige Grand Prix-låter, blant andre Jan Werner og Elisabeth Andreassens «Duett»

I et hjørne sitter Mona, Jan Frode og Eilinn med hver sin duggfriske halvliter. De mener at Grand Prix-homsene skaper mye liv rundt seg og at dette trekker heterofile til homostedene.

Stort mer får vi ikke snakket om, for nå har Thomas og jentene kjørt i gang med enda et knippe raske Grand Prix-låter. Folk begynner og danse og synger med på låtene.

– Vi digger Tooji! Han synger bra og er utrolig pen å se på, forteller Mona (t.v), Jan Frode og Eilinn. Foto: Michael Hartmann.

Noen kjente fjes er det også i lokalet denne kvelden. Veteranen Terje Schrøder betrakter showet og vil gjerne skryte av Thomas.

– Han synger bra og er proff til fingerspissene. Han er en stor inspirasjon for meg.

– Det er knallgøy at en heterosted arrangerer et slikt homoarrangement, sier Terje Schrøder. Foto: Michael Hartmann.

– Et supplement

Nå er lokalet stappfullt av feststemte mennesker i alle filer. De tre på scenen ser ikke ut til å ville gi seg med det første, og fortsetter med å levere slagere på løpende bånd.

Vi stikker ut i garderoben for å ta en prat med Sandra Jacobsen som er vertinne for Voi Voi-arrangementene. Hun avviser at Brighton Lounge konkurrerer med de andre homostedene.

– Overhodet ikke. Vi er et supplement. Vårt arrangement er tidlig på kvelden. Når folk er ferdige hos oss går de videre til London og Elsker, sier hun.

Vi går ovenpå igjen. Bak bardisken står Gorm Gylterud som er en av eierne. Han sier at de ønsker seg et blandet klientell.

– Vi har ikke fått noen negative reaksjoner fra de heterofile gjestene, sier han. – Her er det aldri bråk. Dessuten er jeg en stor Grand Prix-fan, sier han og smiler.

Gorm Gylterud forteller at kombinasjonen av en rolig pub for heterofile og et ellevilt Grand Prix-show i kjelleren lever godt side om side på Brighton Pub og Lounge. Foto: Michael Hartmann.

– Grand Prix er unikt

Nede i kjelleren er showet slutt, og det er tre slitne, men fornøyde artister som møter oss.

– Det er helt fantastisk å opptre her, forteller Thomas entusiastisk. – Dette stedet har tatt i mot oss med åpne armer og gitt oss stor frihet.

Han skryter av de to damene som opptrer sammen med ham.

– Vi er veldig glade i hverandre! Med disse showene prøver vi å fornye Melodi Grand Prix.

Elin sier at hun har mange heterovenner som kommer for å få med seg showet.

– Noen av dem likte ikke slagere, men de kommer for å oppleve den fantastiske stemningen, sier hun. – Det er kjempegøy!

Kvelden går mot slutten og vi gjør oss klare for å gå ut i Oslonatten. Men først går vi tilbake til bakrommet hvor kostymer og sminke skal av. Hva er det egentlig med homser og Grand Prix, spør vi.

– Grand Prix er en smeltedigel av dans, kostymer og musikk, svarer Thomas. – Det er rett og slett en fest, og homser liker en fest. Grand Prix ligner ikke på noe annet!


Voi Voi Schlagershow hadde premiere 19. januar i år og spilles hver torsdag. Etter at showet er ferdig, fortsetter kvelden med slagerdisco. Se Facebook-gruppe for mer info.


ANNONSE

Kommentarer (10)

Ny kommentar ›

 • slettet_frGr0a8

  19. mar 2012 12:07 Sowet er bra og det er damenen med langt hår som bærer hele showet. Den noget feminine mannlige delen er veldig statisk i sin fremtreden og burde heller forsøk å fremheve sine mannlige sider bedre. Hans opptreden bærer preg av et bredbent og statisk forsøk på å følge en korografi som mangler den glitter og glam man forbinder med denne musikken. Bra han har med seg to damer som både kan synge og som hører hjemme på en scene.
 • slettet_54NVbNS

  19. mar 2012 12:32 Dette er ukens høydepunkt. Elsker schlagertorsdag. Mingel, show og etterfest.
  Anbefales alle å ta turen ned. Gratis er det også.

  Fredrik

 • JPHappy

  19. mar 2012 12:44 Blir litt skremt av at "Grand Prix FANGER homofile". Høres litt skummelt ut.

  Men jeg har jo vært der - og vet at det ikke er det minste skummelt. Derimot ganske gøy. Thumbs up for alle som skaper liv og røre i byen vår!

 • _LarsJohan

  19. mar 2012 14:36 Oslo trenger flere tilbud for skeive. Kommer kanskje neste gang...
 • slettet_vj8pI2I

  19. mar 2012 14:37 Well done!!! Bra show - bra folk! Thomas: du rocker! ROCKER!
 • slettet_y6bndy1

  19. mar 2012 15:44 Det som er interessant er jo at mange har kanskje sett på bl a Thomas som en som kun er visuell på en video eller lar seg høre fra en cd...

  Her ser dere et multitalent som stråler av uutrettelig sjarme, spilleglede, energi, dansebegavelse og impulsiviet; jeg har sett mange, men få om ingen har disse ingrediensene i seg innenfor denne sjangeren i Norge idag!

  La oss håpe at han har kommet for å bli:-)

  Det er rene vitamininnsprøytninga å se dere tre på scenen! JEG ELSKER DERE!!!

  For dette mine damer og herrer - er tre store talenter!

 • slettet_a1qrpHh

  19. mar 2012 21:43 Få med dere gruppa G Club afterski med gruppa Voi Voi!
 • Taureau

  19. mar 2012 23:16 Jeg har vært der flere ganger og har det alltid like gøy :-D
 • slettet_EaQ6zjk

  20. mar 2012 20:44 Jeg ble så positivt overrasket over dette showet! Utrolig bra mix av låter, stemningen var på topp hele veien... artistene kjempeflinke og samkjørte. Virker veldig profft :)

  Positivitet over hele linja, og det er det slager SKAL være! :) Anbefaler ALLE å ta turen til Brighton Pub torsdagskveldene fremover! :)

 • slettet_pHNq7eW

  22. mar 2012 03:47 Jeg er faktisk veldig imponert over Brighton!! Og jeg har ikke vart der engang...
  Der har de faktisk brukt to ar for a apne denne puben som IKKE skulle bli homobar, og tre maneder senere, hva skjer??? Gjor hva som helst for tiltrekke seg homoene....Gratulerer dere i Brighton, dere star hvertfall ikke for hva dere hadde planlagt da. Men all hell og lykke til dere, dere gjor det bra....