- Dette er et historisk øyeblikk for FN


326

innlogget

40145

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

- Dette er et historisk øyeblikk for FN

- Mange land uttrykte ønske om å dele sine erfaringer på arbeid mot diskriminering av lesbiske, homofile, bifile og transpersoner, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre. Foto: UD.

Redaksjonen
8. mar 2012 12:04

FNs menneskerettighetsråd arrangerte i går den første debatten om hvordan FN kan bidra til å bekjempe vold og diskriminering basert på seksuell orientering og kjønnsidentitet.

- Dette er et historisk øyeblikk for FN. Under Sør-Afrikas lederskap har vi endelig fått en debatt om hvordan det internasjonale samfunnet kan bidra til effektiv beskyttelse av menneskerettighetene for alle, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Norge støtter Ban Ki-moons klare oppfordring til land om å avkriminalisere homofili.

«Dette handler ikke om å skape nye rettigheter, det handler om å ta konsekvensen av at menneskerettighetene gjelder alle, uavhengigav seksuell orientering og kjønnsidentitet», skriver UD i en pressemelding.

Vil dele sine erfaringer

Under debatten i menneskerettighetsrådet ble en rapport fra FNs høykommissær diskutert. Rapporten kartlegger massive og systematiske menneskerettighetsbrudd på grunnlag av seksuell orientering og kjønnsidentitet. Det var Sør Afrika som ledet debatten.

Foto: UN Photo/Violaine Martin.

- Mange land uttrykte ønske om å dele sine erfaringer på arbeid mot diskriminering av lesbiske, homofile, bifile og transpersoner. Det er et stort fremskritt at disse erfaringene bringes frem i FN. Det gir osset viktig utgangspunkt for handling, sier utenriksminister Støre.

I følge UD vil Norge nå arbeide for at diskriminering basert på seksuell legning fortsetter å stå på FNs agenda, blant annet gjennom støtte til FNs høykommisær for menneskerettigheters arbeid på dette feltet, både politiskog finansielt.

- Norge støtter mange modige mennesker verden over i deres arbeid for grunnleggende rettigheter for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner. Dette handler om liv og død for de det gjelder og det er vårplikt å støtte deres arbeid, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.


Les også:

Historisk FN-debatt om seksuell orientering

LLHs Marna Eide er på plass i Geneve når seksuell orientering og kjønnsidentitet for første gang er tema for en offisiell paneldebatt i FN.


ANNONSE

Kommentarer (0)

Ny kommentar ›

Ingen kommentarer ennå.