Bekymret for homolov


2287

innlogget

42532

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Bekymret for homolov

Redaksjonen
9. feb 2012 10:02

St. Petersburgs lovgivende forsamling behandlet onsdag denne uken et forslag om å forby ”propaganda for homoseksualitet”. Endelig vedtak av forslaget er ventet i nærmeste fremtid.

Gry Larsen, statssekretær i UD, uttrykker bekykmring for lovforslaget.

– Jeg er bekymret for at lovforslaget undergraver lesbiske, homofile, bifile og transpersoners rett til fri ytring og kan bidra til ytterligere diskriminering av seksuelle minoriteter i Russland, sier statssekretær Gry Larsen i en kommentar.

Norge har sammen med andre medlemsland i Europarådet uttrykt bekymring for det kontroversielle lovforslaget overfor myndighetene i St. Petersburg.

Følger nøye med

– Norges generalkonsulat har sammen med elleve andre europeiske lands konsulater tatt opp saken med myndighetene i byen.

– I brev og i møte har vi vist til at lovforslaget ikke samsvarer med Europarådets retningslinjer for bekjempelse av diskriminering av seksuelle minoriteter, sier statssekretær Larsen.

Russland er i likhet med Norge medlem av Europarådet. Norge vil fortsette å følge seksuelle minoriteters situasjon i Russland nøye, skriver Utenriksdepartementet på sine hjemmesider.


Les også:

- Kampen fortsetter

Høring om anti-homo lov i Russland utsatt til etter valget.

- Send brev til St. Petersburg

Oppfordrer til brevaksjon mot omstridt lovforslag.


ANNONSE

Kommentarer (0)

Ny kommentar ›

Ingen kommentarer ennå.