Satirelesbene kommer!


2413

innlogget

40217

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: [email protected]

Satirelesbene kommer!

Ingvild Mangseth Gjul og Tonje Haabeth er hjernene bak «Tante Ping». Ved bordtennisbordet klekker de ut sin egen satiriske vri på nyhetsbildet. Foto: Tina Åmodt

Tina Åmodt
10. des 2011 00:00

Her er humorlesbene som skal prege norsk samfunnsdebatt.

Ingvild Mangseth Gjul og Tonje Haabeth ville egentlig bare tulle litt med nyhetene på internett. Nå kan ytringene til «Tante Ping» høres hver lørdag på P2, leses på Norges ledende satirenettsted, og duoen spås en lysende framtid i humorbransjen.

- Tante Ping sprang ut fra egne ønsker om å si noe morsomt om noe viktig, sier Gjul og Haabeth til Gaysir.

Fra basen i Brussel produserer paret satiriske videoer og artikler om blant annet EU, Nina Karin Monsen og økonomiske kriser.

- Samfunnsspørsmål er en del av hverdagen vår, og det føles befriende å kunne tøyse med saker som engasjerer oss i nyhetsbildet. Men noe mer enn en blogg for venner og bekjente hadde vi ikke tenkt at Tante Ping skulle være.

- Blir allemannseie

Hitler raser over at Jonas Gahr Støre dropper utenriksjobben og blir helseminister.

Men med denne videoen begynte ballen til å rulle for Tante Ping: En klassisk scene fra filmen Der Untergang, har blitt omgjort til Hitlers frustrasjon over at Jonas Gahr Støre blir helse- og omsorgsminister.

Videoen fikk humorgründer Eirik Bergesen ved satirenettstedet Opplysningskontoret til å fatte interesse.

- Da jeg kom over klippet på youtube, tenkte jeg først «Å, enda en Adolf Hitler- parodi». Men så begynte jeg å le. Parodien var ikke bare original, det var også veldig mye politisk analyse der som gjorde meg imponert. Jeg tenkte at vi samarbeide, sier Bergesen.

Han kontaktet Tante Ping og inviterte dem til å produsere saker for nettstedet. Eirik Bergesen kaller duoen originale og kreative, og mener at de har det som trengs for å få massene til å le:

- Man merker at Tante Ping er gjort med hjertelag. Jeg er sikker på at de kommer til å bli viktige stemmer. Etter hvert vil de bli allemannseie og prege norsk samfunnsdebatt. 

- Ettersom vi er lesbiske, er det visse ting vi kanskje vil fange opp fortere enn en 39 år gammel heteromann, sier Tante Ping. Dét resulterte blant annet i denne saken, etter påstandene om svenskekongens interesse for lesbeshow. Bård Nylund ba selv pent om at den fiktive LLH-lederen i artikkelen skulle bære hans navn. Foto: Tina Åmodt. 

40.000 visninger

For å bryte gjennom på humorfronten er det mye som skal klaffe, og Tante Ping-duoen arbeider seg gradvis oppover.

I juni fikk de sin hittil største seersuksess, da 37-bussen sekund for sekund brøt frekt med nasjonalromantiske hurtigrutebilder.

På bare et par dager fikk snutten over 40.000 visninger, og ble toppsak på Dagbladets nettavis.

- Det er interessant å se hva som slår an eller ikke. Den videoen er ganske kommersiell og timingen var god. Vi lager alt fra Brussel, så vi er avhengige av å bruke materialet vi har for hånden på en kreativ måte. Heldigvis hadde vi noen klipp av 37-bussen liggende, sier Tante Ping.

Siden mai har de levert sketsjer til det kresne satire-flaggskipet Hallo i uken på P2. En milepæl for de ferske vitseleverandørene:

- Hallo i uken har holdt på i over 20 år og plutselig sitter vi og gjør det selv, det hadde vi aldri trodd! En ting er å være morsom på kjøkkenfester, plutselig får du nå ut til mer enn de fem som står rundt deg på kjøkkenet.

Tante Ping elsker å få folk til å le, men vil stadig peke på svakheter i samfunnet gjennom humoren sin.

- Erna Solberg har sagt at politikere nå nærmest kan kalkulere med å si noe feil, og slippe unna med det, fordi journalister ikke lenger gransker utsagnene godt. En viktig oppgave til satirikerne er å stoppe opp ved de feilene. 

Å jobbe sammen som par ser Tonje Haabeth og Ingvild Mangseth Gjul bare fordeler med: - Det fungerer veldig bra. Vi har forskjellige personligheter,  men like verdier. Dette er en reise som det er flott å kunne dele med kjæresten sin. Foto: Tina Åmodt.

Fra arkivet:

Ny moromann inntar Hallo i uken

Jørgen Strickert har en ring på fingeren. Han er gift, fordi det er lov.

 


ANNONSE

Kommentarer (10)

Ny kommentar ›

 • slettet_f14dwBp

  10. des 2011 15:02 Go Tonje og Ingvild! Helt rått!
 • joda

  10. des 2011 15:35 elsker dette! tante ping er nr 1
 • slettet_dBh9RsE

  10. des 2011 19:50 Wow!! lesbehumor er virkelig bare for lesber!
 • slettet_H70kFAM

  10. des 2011 20:42 Nei, hjelp jeg vil av !
 • fjåsvrengje

  10. des 2011 21:13 Herleg, Tina!
 • Kar

  11. des 2011 02:42 Veldig bra. Stå på! :-)
 • Arnie98

  11. des 2011 04:40 KJEMPEBRA! hitler-klippene er sinnsykt morsomme! "Of course I'm Hitler!" Hilarious! :-D :-D
 • slettet_kPkdhMt

  11. des 2011 16:22 Godt det finnes AV - knapp!
 • slettet_vFOYVeh

  14. des 2011 01:02 moschomt!
 • slettet_d6ChXyB

  14. des 2011 23:07 hahahaha jeg lo så jeg datt av stolen!