Tilbake i skapet?


1635

innlogget

41189

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Tilbake i skapet?

Luke Evans var tidligere åpen og stolt homofil - nå kan press fra Hollywood sende han tilbake i skapet. Bildet viser Evans i filmen «Immortals», som har premiere 25. november i Norge. Foto: Nordisk Film Distribusjon AS.

Petter Ruud-Johansen
9. aug 2011 00:00

Er Luke Evans på vei tilbake i skapet? Les også: Den siste kjente homofile mann som overlevde nazistenes konsentrasjonsleire, er død.

Gaysir gir deg et knippe homonyheter fra utlandet.Inn i skapet igjen?

Luke Evans, som er en av Hollywoods neste store actionstjerner, er åpen homofil. Evans er lite kjent som skuespiller i Norge, men om ikke lenge vil hans navn prege en filmplakat eller et lerret nær deg.

I 2011 spiller han i filmer som «Immortals» og «The Three Musketeers». Han  har også roller i «Hobbiten» og «The Raven» som etter planen får premiere neste år.

For noen år siden var Evans åpen om og stolt av å være homofil. Men dette ser ut til å endre seg nå, ettersom karrieren tar fart.

Nettsiden AfterElton har avslørt at informasjon om Evans privatliv og seksualitet på Wikipedia-siden om han, er endret.

Tidligere het på det på Wikipedia-siden at Evans var åpen homofil. Dette ble først endret til det følgende:

«Luke lever et privat liv og snakker sjelden om det. I det siste har han gjort det klart at det offentlige og det private liv er svært separate…» Senere ble også dette slettet.

Tonen er med det helt annerledes enn tidligere, påpeker AfterElton. 

Luke Evans i filmen Tamara Drewe (2010). Foto: Tour de Force. 

I 2002, i intervju med Taboo magazine, sa Evans at han aldri har prøvd å skjule at han er homofil:

«….så jeg tenkte, vel, jeg er nødt til å være åpen. Jeg er hvem jeg er. Og hvis folk ikke liker det, vil jeg ikke ha jobben», sa Evans til magasinet.

Nå er PR-folkene rundt Evans stille om dette, og det snakkes lite om hans seksualitet og privatliv.

Som bloggeren Gather Celebs skriver, er Evans sin seksualitet ingen sin «business». Men likevel, man får håpe Evans ikke er i ferd med å tre inn i skapet igjen, som følge av Hollywood-press.

Se «Immortals»-trailer:Den siste kjente homofile mann som overlevde nazistenes konsentrasjonsleire, er død.

Rudolf Brazda, av mange ansett som den siste kjente homofile overlevende fra nazistenes konsentrasjonsleire under andre verdenskrig, er død, melder The Jerusalem Post.

Brazda satt i Buchenwald konsentrasjonsleir fra august 1942 til den ble frigjort av den amerikanske hæren i april 1945. 

Rudolf Brazda, som ble sendt til konsentrasjonsleir under andre verdenskrig fordi han var homofil, ble 98 år gammel.)

Han ble dømt to ganger - i 1937 og 1941 - under paragraf 175 i den tyske loven, som forbød homoseksuell adferd. Loven ble håndhevet med særlig kraft etter Hitlers maktovertagelse. 

Etter hans fengsling i 1941, ble Brazda overført til Buchenwald, hvor han sluttet seg til anslagsvis 650 andre homofile innsatte.

Historikere bemerker at inntil 15 000 homofile menn ble sendt til konsentrasjonsleirer i henhold til paragraf 175 under krigen.

I løpet av hele naziperioden (1933-1945), skal rundt 50 000 menn i Tyskland ha blitt arrestert på grunn av påståtte brudd på paragraf 175.

De fleste homofile som ble sendt til konsentrasjonsleir ble drept eller kastrert, skriver Jerusalem Post-journalist Benjamin Weinthal.Ordkrig om Pride i Praha

Til slutt tar vi med at den tsjekkiske utdanningsministeren fordømmer støtten som både borgermesteren i Praha og den amerikanske ambassaden i landet viser til Praha Pride. 

Praha Pride & Tolerance Festival arrangeres for første gang de kommende dagene.

Det har i forkant av pridearrangementet Praha Pride (10. – 14. august), som arrangeres for første gang, foregått en ordkrig mellom politikere og andre i Tsjekkia, skriver Czech Position

Blant annet har utdanningsminister Ladislav Bátora, som har sterke bånd til et ytterliggående høyrefløyparti i landet, co-signert et brev til den amerikanske ambassadøren Norman Eisen, hvor ambassadens støtte til Praha Pride fordømmes.

«Dette arrangementet er organisert av grupper av homofile og lesbiske som fremmer krav i den tsjekkiske offentligheten som betydelig overskrider rammene for toleranse,» har Bátora uttalt.

I brevet oppfordres også borgermesteren i Praha til å trekke tilbake sin støtte til arrangementet.

Borgermesteren, Bohuslav Svoboda, har sagt at byen ikke hjelper arrangementet økonomisk, men at han har lånt sitt navn til Praha Pride for å vise sin støtte. Han vil ikke trekke denne støtten tilbake. 

Borgermester i Praha, Bohuslav Svoboda. 

«Homofile lever blant oss, og det er ingen vits i å late som de ikke gjør det. Videre strider det mot min sjel å skape splittelse mellom folk på grunn av deres seksuelle legning, hudfarge eller religion. Tidligere i historien har slik splittelse vist seg å være mer enn katastrofal,» har borgermesteren uttalt, som svar på utdanningsminister Bátora sitt angrep.

God reklame
Arrangørene sier de ikke kunne ha håpet på bedre reklame for deres arrangementer - for konsertene, filmvisningene og for paraden - enn det ordkrigen mellom politikerne i landet den seneste tiden har gitt.

Flere senatorer krever nå at utdanningsministeren må fjernes fra sin stillingen – dette grunnet hans nære bånd til de ytterliggående høyrefløypartiene, skriver Czech Position.

Alle de store pride-arrangementene i Tsjekkia har vært utsatt for angrep eller motdemonstrasjoner fra høyreekstreme grupper siden det første store arrangementet foregikk i Tsjekkias nest største by, Brno, i 2008.

Se Euronews sitt «no comment»-innslag fra hendelsen i Brno 2008:


 


ANNONSE

Kommentarer (7)

Ny kommentar ›

 • slettet_0cOTmLV

  9. aug 2011 14:10 Beklager, men å lage sak på grunnlag av at Luke Evans sin wikipedia er endret er ikke nyheter. Wikipedia kan redigeres av hvem som helst og sjelden er infoen korrekt. Dette er absolutt ingen indikasjon på hans legning.
 • slettet_0ga5glS

  9. aug 2011 15:22 Alt for mye i Wikipedia er farget av skribentenes private agenda. Det er det som gjør det så upålitelig når det gjelder historie og samfunn.

  ------------

  Prahas borgermester fortjener ros og Praha Pride all lykke!

 • slettet_yTihhtx

  9. aug 2011 17:41 Kanskje Luke Evans bare er drittlei av å være en homofil skuespiller? Personlig er jeg "i skapet" på jobben, ikke fordi jeg ser på det som et problem å være homo, jeg er bare lei av å være homo først og alt annet etter.

  Man er ikke i skapet bare fordi man ikke ønsker å rope det ut fra taket.

 • Alexsierra

  9. aug 2011 17:50 enig med Biphone, wikipedia er ikke verdens pålitelige kilde.
  Immortals gleder meg tiiiiiiil! Den ser drit bra ut!
  R.I.P Rudolf Brazda
 • Maxim

  9. aug 2011 20:29 Brynje (eller hva det nå heter) med utskjærte brystvorter og tarmsystem?

  How utterly gay.

 • AdrianW

  10. aug 2011 00:44 Haha. Beklager, men dette blir for latterlig. Når han først er ute så er han ute. Om han vil holde privatlivet sitt privat, er det hans sak. Det betyr ikke at han trer inn i skapet, det betyr bare at han er som alle andre kjendiser generelt, og vet at media kan snu på enhver sak til å få det til å høres ekte ut.
 • Bruce Wayne

  10. aug 2011 06:20 Luke Evans er en dyktig og kjekk skuespiller, flott at han nå får et fortjent gjennombrudd med Clash of the Titans, The Three Musketeers, Immortals, Hobbiten osv.

  Det er en forskjell på det å skjule legning og det å la være å snakke om den, skal han gjøre det stort innen filmbransjen skjønner jeg at han holder en lav profil i så måte. Ante ikke noe om at han var homofil, så det var artig å høre;)