Lot det «swinge» i hagen


1540

innlogget

41193

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Lot det «swinge» i hagen

Thomas Olsen (tekst og foto)
22. jun 2011 00:00

Bobbysocks var årets store overraskelse da Aksepts hagefest feiret ti år tirsdag.

- Det var jammen på tide at vi kom hit, slo Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen fast etter å ha fått 1450 rumper opp fra parkbenkene.

- Og vi kan ikke gå av scenen riktig enda, når vi tross alt har Norges beste publikum, fortsatte de - før publikum fikk servert duoens nest største hit, «Waiting for the Morning».

Bobbysocks i falsk og ekte versjon møttes på scenen under Aksepts hagekonsert som i år feiret 10 år. Foto: Thomas Olsen. 

I ti år har musikken, latteren og applausen runget når Aksept inviterer til hagekonsert. Senteret for alle berørt av hiv hyller livet, men setter også fokus på utfordringene hiv-positive lever med når de inviterer til sin årlige artistgalla i hagen øverst på Sofienberg i Oslo. 

Elisabeth Andreassen og Hanne Krogh var kveldens store overraskelse. Her fremfører de «Waiting for the Morning». Foto: Thomas Olsen. 

Scener fra et ekteskap

Konferansierene Marianne Krogness og Kim Fangen opptrådte også selv mellom introduksjonene av konsertens artister. Ingrid Bjørnov, Siri Nilsen, Caroline Waters og Elsa Lystad var noen av de som entret verandaen i går kveld. 

Kim Fangen, Elsa Lystad og Marianne Krogness. Foto: Thomas Olsen. 

Publikum fikk også scener fra et svensk ekteskap, med Kungen og Silvia i hovedrollene, og La Camilla i en birolle når Berit Bislett, Bjørg "Muttern" Münster, og deres danske venninne Gitt Fisse Jensen fremførte smakeprøver fra det nye sommershowet «Allsang på kanten 2».

Skuespiller og sanger Heidi Gjermundsen Broch har selv gjort hagekonserten til en tradisjon, og stilte med glede opp for å markere konsertens tiårsjubileum.

Dean Erik Andersen (Dronning Sivlia), Cårejånni Enderud (Kungen) og Geir Lillejord (La Camilla) viste smakebiter fra showet «Allsang på kanten 2» som spilles i Kragerø i sommer. Foto: Thomas Olsen. 

Angrer ingenting

- Det er tredje gang jeg deltar, og stemningen her er helt fantastisk, så det er veldig gøy å være med, forteller Gjermundsen Broch til Gaysir.

- Man møter mange forskjellige artister man ikke har truffet før, og det å gå ut på balkongen og møte alle menneskene som tar imot oss med åpne armer, det er helt utrolig. Det første året jeg deltok regnet det, men det var fortsatt tusen mennesker som møtte opp, og satt der i regntøy. 

I år sang hun låter fra sitt repertoar som ABBAs «The Winner Takes it All» og Piaf på norsk, «Jeg angrer ingenting».

Rundt 1450 personer fant veien til Aksepts hagekonsert. Foto: Thomas Olsen. 

Allsang

- De ønsket at jeg skulle synge disse to låtene. Den ene er på en måte tapernes forsvarstale, og den andre er en kampsang her på huset.

Heidi introduserte også sin Mamma Mia-kollega, Heine Totland, og steppet inn som korist da han rocket hagen med Buddy Holly. De to ledet også an i allsangfinalen med Burt Bacharachs «What the world needs now, is love, sweet love». 

Heine Totland og Heidi Gjermundsen Broch ledet an i allsangfinalen. Foto: Thomas Olsen. 

Se bildegalleri i toppen av saken, eller klikk her.


ANNONSE

Kommentarer (3)

Ny kommentar ›

 • Gaymanoslo

  22. jun 2011 19:12 Vi storkoste oss. Takk til Aksept for atter en fin konsert!!
 • energy4u

  22. jun 2011 22:58 Ja, en veldig flott konsert! Tusen takk :)
 • VoulezVous

  23. jun 2011 00:24 Årets hagefest var som vanlig et generøst overflodsfyrverkeri med bare topper! Man blir bare takknemlig av sånt! Takk til alle gode krefter som får til dette.

  Skeive Dagers absolutte høydepunkt!