Ja, han kan danse!


2468

innlogget

40592

medlemmer

Norges største og beste møteplass for homofile, bifile og transpersoner!

Bli medlem gratis!

© GAYSIR AS
Om oss  • Personvern  • Annonsering
Tips oss: redaksjonen@gaysir.no

Ja, han kan danse!

Danny Tidwell (26) har danset siden han var barn. I 2007 kom han på andre plass i «So You Think You Can Dance», og har siden 2010 danset for Nasjonalballetten. Foto: Michael Hartmann.

Michael Hartmann.
30. apr 2011 00:00

Den amerikanske danseren Danny Tidwell har et scenetekke til tusen. Nå kan du oppleve ham i Oslo.

- Jeg elsker Norge! Oslo er en liten by, men den har atmosfære. Dere nordmenn er litt roligere enn oss amerikanere, men det digger jeg!

Slik høres han ut, Danny Tidwell, når Gaysir møter ham i lokalene til Nasjonalballetten. 26-åringen som er både homo og singel, er i gang med øvelsene til kveldens forestilling «Wild Flowers» og den kommende premieren på «Romeo og Julie» som starter i Oslo 13. mai

- Jeg tror mange homofile liker ballett fordi de slipper unna hverdagen en liten stund. Vi er alle forskjellige, men kultur gir oss en pause fra hverdagen, sier Tidwell. 

- Kultur gir oss en pause fra hverdagen, mener Danny Tidwell. Foto: Michael Hartmann. 

Superkjendis

Danny Tidwell har danset siden han var gutt. Men det var først da han deltok i «So You Think You Can Dance» i 2007 at karrieren virkelig tok av. Det mange ikke vet, er at Dannys bror, Travis Wall, deltok i «So You Think You Can Dance» året før.

Da kunne ikke Danny være dårligere. Men han ville ikke konkurrere mot sin egen bror. Derfor ble han med i konkurransen året etter. Der danset han fletta av både dommerne og millioner av TV-seere. I finalen endte han til slutt på andre plass – slått av Sabra Johnson.

Et YouTube-søk på Danny Tidwell gir mange treff. Her er en samling av Dannys solo-numre fra «So you think you can dance»:

Danset for presidenten

En dag ringte Secret Service. De spurte om Danny ville danse for president George W. Bush.

- Jeg kunne ikke tro det, sier han. Og slik gikk det, han danset i Det Hvite Hus. Når vi ber ham fortelle, ler han og husker best hvor mye beskyttelse presidenten hadde.

- Det var vakter over alt! Men da jeg begynte å danse senket roen seg. Det var rett og slett stemningsfullt, selv med presidenten til stede. Ikke dårlig for en fyr som begynte å danse i morens dansestudio som femtenåring.

Og så gikk det slag i slag. Han havnet på coveret av Dance Magazine, som kåret ham til en av «25 dancers to watch».

- Det var pretty cool. Alt skjedde så fort. Jeg hadde lite penger, men danset på Metropolitian Opera. Det var mye stress, men jeg levde ut min store drøm. 

- Broren min inspirerte meg til å delta i «So You Think You Can Dance», forteller Danny. Foto: Michael Hartmann. 

Tøff oppvekst

Likevel var barndommen til Danny langt fra glamorøs.

- Jeg ble oppfostret av en enslig mor og hadde to søstre. Jeg var hyperaktiv, og mye alene. Jeg prøvde hele tiden å holde meg unna trøbbel. Vi hadde ikke råd til å oppleve så mye kultur. Derfor danset jeg i min mors dansestudio.

Senere begynte han på Kirov Academy of Ballett. Han ville danse noe annet enn jazz, og ville at flere unge skulle danse ballett. Siden har han inspirert andre dansere til å følge sin store drøm. 

Danny danset jazz før han begynte ballettkarrieren. Foto: Michael Hartmann. 

Selv har han fulgt sin egen drøm i Norge siden september 2010, da han danset i Nasjonalballetten for første gang. Den første produksjonen han deltok i var Tsjajkovskijs berømte «Nøtteknekkeren».

Danny har også danset på Fire Island, øya utenfor Long Island i New York, som er verdenskjent for å ha en stor homofil befolkning, særlig i sommermånedene. Der stilte han opp gratis og danset utendørs på en stor, opplyst scene med utsikt til den fantastiske Great South Bay.

- Det var magisk, forteller han.

Se klipp fra Fire Island Dance Festival:

Skryt fra sjefen

Ballettsjef Espen Giljane har fulgt Danny i mange år. Han sier til Gaysir at han ser etter personligheter som skaper dynamikk i ensemblet og som kan tilby noe annerledes.

- Danny har en sterk utstråling og et scenetekke til tusen. Han er en fysisk sterk danser, og innehar dessuten en kombinasjon av solid klassisk trening og alle de andre danseformene som vi så i «So You Think You Can Dance».

Bedre kan det neppe sies. Endelig er det Norges tur til å oppleve dansemagien til Danny Tidwell. 

Dette bildet er hentet fra «Nøtteknekkeren», der en av Dannys roller var russisk gutt/danser. Foto: Erik Berg/Den Norske Opera & Ballett. 

Du har ennå muligheten til å få med deg Danny i «Wild Flowers» som er hans andre produskjon i Nasjonalballetten. Den spilles til og med 4. mai. Stykket har fire akter, og Danny danser i den fjerde.

Etter det er det premiere på «Romeo og Julie» fredag 13. mai. Sjekk ut operaen.no for billetter og informasjon.


ANNONSE

Kommentarer (16)

Ny kommentar ›

 • Pimenta

  30. apr 2011 18:48 Han hva kjekk ;o)
 • Mr J

  30. apr 2011 19:11 -Ja takk!-Give me more!-En fantastisk danser!
 • yelena

  30. apr 2011 19:39 DANNY, ÅÅH<3 Har forgudet han siden So you think you can dance!
 • Cutie

  30. apr 2011 21:33 Veldig kjekk! ;-) Sånne gutter som gjør det ekstra morsomt å gå på ballett. ;-)
 • Alexsierra

  30. apr 2011 22:25 han er bare en danse guuuud!
 • slettet_9lv3gEg

  30. apr 2011 22:43 OMG så kjekk! Balletten neste!
 • edliH_89

  1. mai 2011 00:05 Husker enda da han danset Vianneise Waltz med Anya i So You Think You Can Dance! Han er så utrolig flink :)
 • slettet_wmwfnbN

  1. mai 2011 01:50 No doubt very talented, but OMG he's handsome!
 • jånniTreFem

  1. mai 2011 11:16 Glemmer aldri da han danset tango med Sarah i SYTYCD! En dans som inneholdt MANGE piruetter og en utrolig kul move som Sarah hadde! Og så er han kjekk i tillegg da;)
 • slettet_n7qUMEZ

  1. mai 2011 13:24 Han er utrolig flott å se på!
 • Amadeus

  1. mai 2011 19:33 Etter at jeg leste homo og singel fikk jeg ikke med meg så mye mer.
 • slettet_b935sk5

  1. mai 2011 20:34 "Det mange ikke vet, er at Dannys bror, Travis Wall, deltok i «So You Think You Can Dance» året før."

  Hadde det ikke vært for So You Think You Can Dance, trur jeg ikke det er mange som hadde kjent til Danny. Den som hadde fulgt med på serien, hadde godt vist hvem Travis Wall er. Travis er fortsatt med i serien som koreograf og er en av de aller beste serien har hatt.


  "- Jeg ble oppfostret av en enslig mor og hadde to søstre. .."

  Om du ikke kjenner til Danny og Travis... så tror jeg du hadde begynt litt å lure når de akkurat har sagt Travis er broren hans, for å fortsette med å si at han hadde to søstre og ikke no mer. (Danny er adoptert)

 • slettet_fw0erZ9

  2. mai 2011 00:05 fy faen så digg han er.
 • slettet_UPJPkuh

  2. mai 2011 05:30 My goodness, he is GORGEOUS! And I actually remember watching him from SYTYCD here that season, I forgot about him (he was definitely a favorite and is super talented).
 • Zironix

  2. mai 2011 13:35 Seriøst - perfekt eksempel på drømmemannen min:-D fantastisk på alle måter! Elsket han i "SYTYCD" og han holder seg like deilig og talentfull!